مدیرکل دامپزشکی استان همدان از راهاندازی سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی مواد خام دامی در همدان برای نخستین بار در کشور خبر داد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر محمودرضا رسولی» با اشاره به اینکه امروزه دامپزشکی در بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی سهم قابل توجهی از سبد غذایی خانوادهها را به خود اختصاص داده است اظهار کرد: در حال حاضر تمام کشتارگاههای استان دارای سیستم پیش سرد است و به صورت صنعتی اداره میشود.
وی با بیان اینکه در راهاندازی واحدهای بستهبندی در سطح کشتارگاههای استان تلاشهای زیادی صورت گرفته است گفت: خوشبختانه در حال حاضر زیرساختهای بهداشتی خوبی در سطح استان فراهم شده به طوری که که اکنون در سه شهر استان آلایشهای دامی به صورت بستهبندی به بازار عرضه میشود و در صورت مشاهده خارج از بستهبندی نیز برخوردهای لازم صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: با توجه به شناسنامهدار بودن کالاهای بستهبندی و درج مشخصات لازم در این شناسنامه ها از قبیل نوع جنسیت، تاریخ تولید و انقضاء که مورد بازدید بهداشتی کارشناسان و مسئولین فنی دامپزشکی نیز قرار میگیرد، استفاده از کالاهای بستهبندی شده در سطح استان از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
وی بیان کرد: در این زمینه انواع مواد خام دامی همچون گوشت سفید، گوشت قرمز، آلایش دامی و پای مرغ در بازار استان عرضه میشود.
رسولی به بازرسی سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مورد از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام در سطح استان همدان اشاره کرد و گفت: باتوجه به مصرف حجم بالای کاغذ در بازرسیها برای نخستین بار در سطح کشور اقدام به طراحی و راهاندازی سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی مواد خام دامی کردیم که کارشناسان دامپزشکی در حین بازدید به لافاصله نتیجه بازرسی را به سرورها انتقال میدهند.
وی تاکید کرد: در این بازرسیها زمان و مکان بازرسی قابل رصد و حتی امکان تصویر برداری و ارسال به صورت آنلاین وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه سالانه بیش از ۵۰۰ تن انواع فرآوردههای خام دامی فاسد و غیر بهداشتی کشف، ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج می شود افزود: این مهم حاصل نظارتهای مستمر و شبانهروزی کارشناسان دامپزشکی است.
وی تاکید کرد: در این راستا بیش از ۶۰۰ واحد متخلف به مراجع قضایی و انتظامی معرفی شده که بیشترین موارد تخلف به تعزیرات معرفی میشود.