حکیم مهر - سرپرست حوزهی نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی اعلام کرد: با توجه به اینکه پرورش قورباغه به منظور استفاده از گوشت آن برای انسانها است و از نظر فقها مصرف گوشت حیوانات حرام گوشت برای کلیه انسانها - چه مسلمان و چه غیرمسلمان - حرام است، مجوز پرورش و فروش آن برای مصرف انسانی حتی غیرمسلمان صادر نمیشود. همچنین اگر گوشت کروکودیل برای مصرف انسانی - حتی غیرمسلمان - صادر شود، اجازه صادرات نخواهیم داد.
حجت الاسلام محمد باقر لیاقتی درباره صدور مجوز پرورش قورباغه در کشور، اظهار کرد: در زمینهی پرورش حیوانات حرام گوشت اگر منافع محلله در میان باشد - بدین معنا که برای مصرف گوشت آن نباشد - مجوز پرورش آن داده میشود اما با توجه به اینکه همه فقها اجازه مصرف گوشت حیوانات حرام گوشت را برای کلیه انسانها - چه مسلمان و چه غیرمسلمان - را نمیدهند، مجوز پرورش و فروش آن برای مصرف انسانی حتی غیرمسلمان صادر نمیشود.
وی گفت: هم اینک هم اگر بدانیم کسی حیوان حرام گوشت را برای مصرف انسانها (حتی غیرمسلمان) صادر میکند با خرید و فروش و پرورش آن که از نظر فقها جایز نبوده و حرام است و برخورد خواهد شد؛ مگر اینکه مصرف اینگونه پرورش برای انسان نباشد و منافع محلله داشته باشد.
لیاقتی در پاسخ به اینکه با توجه به این موضوع پروش کروکودیل که هماینک در حال انجام است و صادرات گوشت و پوست آن برای مصرف انسانی در نظر گرفته شده، مشکل خواهد داشت؟ گفت: اگر بدانیم انسانها از گوشت آن استفاده میکنند حرام است، اما آنچه به ما گفتهاند گوشت آن برای مصرف حیوان است و پوست آن برای استفاده غیرخوراکی انسانها است که اشکال ندارد.
سرپرست حوزهی نمایندگی ولیفقیه در دامپزشکی تصریح کرد: با توجه به اینکه پرورش قورباغه به منظور استفاده از گوشت آن برای انسانها است و مصرف حیوانی آن مقرون به صرفه نیست، حرام اعلام شده و مجوز برای پرورش آن صادر نمیشود. اگر بدانیم گوشت کروکودیل پرورشی در کشور نیز برای انسانها حتی غیرمسلمان صادر خواهد شد، اجازه داده نمیشود، اما کسانی که مجوز پرورش کروکودیل را گرفتهاند گوشت آن را برای مصرف حیوانات اعلام کردهاند و با توجه به اینکه مصرف آن برای انسانها از نظر همه فقها حرام است، اجازه صادرات برای مصرف انسانی ندارد.
وی درباره پرورش زالو گفت: پرورش زالو اگر برای درمان باشد، مشکلی ندارد، اما اگر برای پرورش گوشت و مصرف انسانها باشد، حرام است.
در این زمینه دکتر کاظم عبدی - مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان نیز گفت: یک گونه از زالو برای درمان و طب سنتی استفاده میشود که در صورتی اعلام نیاز وزارت بهداشت و درمان برای تولید آن در کشور، به متقاضیان پرورش مجوز داده میشود اما تاکنون وزارت بهداشت اعلام نیاز نکرده و مجوزی هم صادر نشده است.
به گفته وی تاکنون چند مورد متقاضی اخذ مجوز پرورش قورباغه در کشور نیز بوده اما به دلیل مسائل شرعی مجوزی داده نشده است.
واقعابراي خودمان متاسفيم ....... چيزي از علم روز اقتصاد نميدانند