حکیم مهر - رئیس سازمان نظام دامپزشکی به مناسبت 13 تیر ماه ، روز ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، گفت: دامپزشکی تنها طبابت و ویزیت دام نیست بلکه عمده وظایف دامپزشکان مربوط به پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری هاست.
دکتر سید محمد آقامیری افزود : نگاه مردم عوام بر روی دامپزشکی نادرست است چراکه طبابت دام ها تنها قسمتی از وظایف دامپزشک است و قسمت اصلی این وظیفه مربوط به پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری هاست و اگر دامپزشکی از جایگاه خوبی برخوردار نیست به دلیل شناخت ناکافی برخی از مسئولان از وظایف دامپزشکان است چراکه این افراد زحمت کش نظارت بر مواد غذایی را که به طور مستقیم مورد استفاده مردم در سراسر کشور است را بر عهده دارند و اگر مردم بدون هیچ نگرانی مواد دامی را مصرف می کنند این آرامش تنها نتیجه زحمات همکاران دامپزشک در عرصه تولید و توزیع محصولات دامی است.
وی درباره تعداد بیماری های مشترک بین انسان و حیوان ابراز داشت: آماری که به طور معمول تاکنون پذیرفته شده است حدود 50 درصد عوامل بیماری زای بیماری های عفونی است که بین انسان و حیوان مشترک است و در دامپزشکی این بیماری ها از دو جنبه مورد بررسی قرار می گیرد یک جنبه مربوط به بحث سلامت و بحث روانی جامعه است که تاثیر مستقیم بر مبارزه و کنترل بیماری های زئونوز (بیماری های مشترک بین انسان و دام) بین انسان و حیوان دارد.
آقامیری اضافه کرد: جنبه دوم هم که مورد توجه قرار می گیرد بحث بیماری ها در حوزه دامپزشکی است که جزو مباحث اقتصادی شناخته شده است چراکه هم می تواند یک تهدید اقتصادی برای کشورها باشد وهم به عنوان یک تهدید در سلامت جامعه هم شناخته شده است.
رییس سازمان نظام دامپزشکی ایران با اشاره به انواع عوامل مشترک بیماری زا بین انسان و حیوان گفت: چهار عامل مهم برای بروز بیماری بین انسان و حیوان وجود دارد که زئونوز در باکتری ها شامل بیماری های سل، تب مالت، شاربون(سیاه زخم)، مشمشه و تب شالیزار می شود و زئونوز ویروسی هم مربوط به هاری، آنفلونزا و تب کریمه کنگو است که متاسفانه تاکنون نمونه هایی در کشور مشاهده شده است.
وی اظهار داشت: زئونوز انگلی و زئونوز قارچی هم از جمله عوامل مشترک بیماری زا بین انسان و حیوان است و باید توجه داشت که حتی اگر یک درصد عامل مشترک بین انسان و حیوان وجود داشته باشد بسیار خطرناک است و متاسفانه در حال حاضر 50 درصد عوامل بیماری زای عفونی بین انسان و حیوان مشترک است و باید این موضوع را با همکاری بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و با ارتباط نزدیک با سازمان دامپزشکی فرهنگ سازی کرده و در جهت کاهش آن تلاش کنیم.
دکتر آقا میری درباره فلسفه نامگذاری سال جهانی دامپزشکی در سال 2011 گفت: سال 2011 به مناسبت دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشکده دامپزشکی لیون فرانسه با شعار «دامپزشکی برای سلامت، دامپزشکی برای غذا و دامپزشکی برای سیاره زمین» به عنوان سال جهانی دامپزشکی نامگذاری شد.
وی ادامه داد: این نامگذاری نشانگر اهمیت نقش پررنگ دامپزشکی در عرصه بهداشت و سلامت مواد غذایی است و همچنین شعار امسال روز جهانی دامپزشکی(آخرین شنبه آوریل هر سال) افزایش سطح آگاهی درباره پیشگیری و مهار و کنترل هاری اعلام شده است.
خبر مرتبط :