کد خبر: ۶۵۱۱۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس:
تفاهم‌نامه‌ همکاری بین اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس و دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه شیراز امضاء شد ...

حکیم مهر: به‌ منظور بهره‌برداری از توان ظرفیت‌های دانشگاهی در ارتقای سطح کیفی و کمی حوزه‌ی محیط‌ زیست، تفاهم‌نامه‌ همکاری محیط زیست فارس و دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه شیراز، امضاء شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از صدا و سیما، رئیس دانشکده‌ی دامپرشکی دانشگاه شیراز گفت: تسهیل، تقویت و اولویت‌دهی به اجرای پایان‌نامه‌ها و دیگر پروژه‌های پژوهشی، اجرایی و آموزشی ازسوی دانشگاه شیراز متناسب با نیاز‌های پژوهشی اداره کل در حوزه‌ی حفاظت از تنوع زیستی و مدیریت بیماری‌های حیات‌وحش؛ همکاری در ایجاد تحول بنیادین در نگرش به محیط‌زیست در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بر اساس روش‌های علمی و حمایت از انجمن‌های علمی و تیم‌های دانشجویی زیست‌محیطی به‌منظور ارتقای نقش نهاد‌های علمی خصوصی درجهت تقویت بنیان‌های علمی محیط‌زیست طبیعی استان و کمک به حفظ و تکثیر گونه‌های جانوری در معرض خطر استان از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

«دکتر سیدمصطفی رضوی دینانی» در این نشست، با اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری با اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس، گفت: امیدواریم همکاری‌های مشترکی در زمینه‌های تشخیص به‌موقع بیماری‌های حیات وحش، خدمات جراحی، بیهوشی و اپیدمی بیماری‌ها و همچنین در حفظ و تکثیر گونه‌های در معرض خطر حیات وحش با استفاده از تکنیک‌های تلقیح مصنوعی، لقاح آزمایشگاهی (IVF)، انتقال جنین و ایجاد بانک ذخیره اسپرم و تخمک داشته باشیم.

توجه به ظرفیت علمی دانشگاه شیراز برای تبدیل به مرکز بانک ژن و مطالعات ژنتیک مولکولی جنوب کشور

«حمید ظهرابی» نیز در این نشست گفت: موضوع حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی یکی از اهداف اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است و محیط زیست و اجزای تنوع زیستی، به‌ویژه ژن‌ها، فارغ از ارزش‌های ذاتی از لحاظ اقتصادی نیز ارزش و اهمیت بسیار زیادی دارد. شناخت بیشتر انسان نسبت به آفریده‌های خداوند موجب شده تا شناخت، ارزش و اهمیت آن به‌طور روزافزون افزایش یابد.

وی افزود: موضوع حفظ تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست از ۶۰ سال گذشته آغاز شده و تا کنون ادامه یافته است. امروزه بیش از ۱۱درصد از مساحت این سرزمین زیر عنوان مناطق حفاظت‌شده و مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و در ایران با همین رویکرد تنوع زیستی حفاظت می‌شود و در بعضی از مناطق هم، زمینه برای بهره‌برداری پایدار مهیا می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس تصریح کرد: یکی از چالش‌های اصلی که در موضوع حفاظت از تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست با آن دست به گریبان بودیم موضوع بیماری‌های حیات وحش و انجام تحقیقات در زمینه‌ی فعالیت‌های مرتبط با دامپزشکی است و همچنین در زمینه‌ی حیات وحش نیاز به دامپزشکان مجرب و کارآزموده وجود دارد.

وی گفت: ایجاد رشته‌ی تخصصی دامپزشکی حیات وحش از ضرورت‌های اساسی کشور و توقع سازمان حفاظت محیط از دانشکده دامپزشکی شیراز است؛ زیرا با وجود چنین ظرفیت علمی بزرگی در همسایگی پارک ملی بمو، بایستی به‌شکل مطلوب برای ارتقای دانش دامپزشکی کشور و حل مشکلات حیات وحش کشور مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.

ظهرابی با اشاره به اینکه تکنولوژی‌ها و روش‌های نوین حفاظتی در خارج از زیستگاه بایستی برای حفاظت حیات وحش استفاده شود گفت: در کنار طرح‌های تکثیر و پرورش حیات وحش، ایجاد بانک‌های ژن و بانک‌های اسپرم و تخمک که ضرورت آن امروزه به اثبات رسیده است نیز می‌تواند شرایط را برای احیای یک گونه؛ حتی گونه‌ی منقرض‌شده را در آینده فراهم کند و یا این که مانع انقراض یک گونه شاخص شود.

وی تأکید کرد: ظرفیت علمی دانشگاه شیراز برای تبدیل به مرکز بانک ژن و مطالعات ژنتیک مولکولی جنوب کشور باید مورد استفاده قرار گیرد.

 
 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
0
0
باید از مسولین مراکز واکسیناسیون دامپزشکی حمایت شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
1
0
اقایون مسول محیط زیست وارد دانشکده شدید بدو ورود کلی درختارو قطع کردن رسیدگی بفرمایید البته اگه چشم بینا دارید
ناشناس
|
France
|
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۸
0
0
با کدوم استاد اون وقت؟!
نظر شما
ادامه