حکیم مهر: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی گفت: صادرات دام زنده برای آینده صنعت دامداری کشور یک فاجعه محسوب میشود و باید راهکارهایی برای تولید علوفه مورد نیاز و عدم صادرات دام زنده پیدا کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «داوود بهبودی» در جلسه بررسی چالشهای بخش کشاورزی، تامین نهادههای دامی و تولید علوفه استان تغییر الگوی کشت محصولات دامی و تولید علوفه با شیوههای مدرن را در قالب یک برنامه میانمدت و سیاستگذاریهای لازم، اقدامی ضروری برشمرد و گفت: باید از ظرفیتهای شورای هماهنگی بانکها و جلب مشارکت بانک ملی برای تامین مالی واحدهای کوچک دامداری استان و کارسازی آنها استفاده کرد.
وی آینده صنعت دامپروری را در گرو استفاده از ظرفیتهای مزارع سطح زیر کشت دیم و توسعه کشتهای جایگزین به جای آیش، استفاده از اراضی آزاد شده از تولیدات سبزیجات و صیفیجات و در اثر توسعه گلخانهها برای تولید علوفه دامی و نیز استفاده از روشهای هیدروپونیک و ایروپونیک برای کشت علوفه در مقیاس صنعتی و در محیط کنترل شده دانست و گفت: در سال گذشته رقم ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه گلخانههای استان جذب کردیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در جریان حمایت از سرمایهگذاری اولویت باید با سرمایه گذارانی باشد که علاوه بر اهلیت، توان تامین سرمایه ثابت را داشته باشند و در قدمهای تکمیلی حمایتها عمدتا در قالب تسهیلات سرمایه در گردش ارائه شود.
وی یادآور شد: لازم است برای تامین مالی پروژه های اقتصادی بخش کشاورزی چارهاندیشی و از تجارب تامین مالی در سایر استانها و حتی کشورهای دیگر بهره بریم.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی؛ در این جلسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی به تشریح وضعیت دامداری استان پرداخت و گفت: حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیون راس دام سبک و یک میلیون راس دام سنگین در استان وجود دارد.
اکبر فتحی اظهار کرد: امسال با خشکسالی شدیدی مواجه هستیم و تولید علوفه و تامین خوراک دام دچار مشکل شده و سیاست آزاد شدن صادرات دام زنده نیز میتواند در آینده مسائل و مشکلات زیادی منجر شود و نباید به عنوان راهکار تلقی شود.
این مسئول تصریح کرد: در آینده باید در زمینه حمایت از واحدهای دامداری کوچک و متوسط، تقویت زیرساختهای مربوط و تکمیل زنجیره تامین و ارزش اقدامات موثری انجام گیرد.