کد خبر: ۶۶۳۶۰

حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست ۱۰۳تن گوشت دام سبک و سنگین به علت های مختلف معدوم شده است، گفت: پروانه بهداشتی برای قسمت محصور باغ پرندگان صادر شده اما برای قسمت های باز هنوز پروانه صادر نشده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از قم فردا، «دکتر مهدی رفیعی» پیش از ظهر امروز در کنفرانس خبری خود که به مناسبت هفته دامپزشکی به صورت آنلاین برگزار شد با اشاره به اینکه در 6ماه ابتدایی سال جاری اقدام به واکسینه کردم دام های سبک و سنگین کردیم، گفت: همچنین دراین مدت زمان 12هزار و پانصد تست سل هم گرفته شد.
وی ادامه داد: در این مدت بیش از یازده میلیون جوجه ریزی هم صورت گرفت.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به آزمایش های تشخیص بیماری دام و طیور، گفت: در این 6 ماه 49 هزار و ششصد مورد انواع آزمایشات تشخیصی از دام و طیور انجام شده است که در این مورد افزایش 16درصد نسبت به سال گذشته را شاهد هستیم.

وی بیان داشت: در این 6ماه 350 هزار راس دام سبک که گوسفند و بز می باشد مورد آزمایش قرار گرفته اند که افزایش 98درصدی در این بخش و 8366 مورد دام سنگین مورد آزمایش قرار گفته که افزایش 69درصدی را نسبت به مشابه سال گذشته رخ داده است.

رفیعی با اشاره به نظارت بر گوشت دام ها، گفت: در این مدت 103 تن گوشت دام سبک و سنگین به دلایل فاسد شدن و ... از چرخ خارج و معدوم شده است .

وی عنوان کرد: در کشتارگاه های ما در خصوص ذبح شرعی و رعایت موارد بهداشتی کارشناسان حضور دارند و بر روی هر گوشتی که مهر تایید دامپزشکی زد شود آن گوشت تمام نظارت ها و تایید ها را کسب کرده است و از هر نظر سالم می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به اینکه طرح پروار بندی در بخش جعفریه اجرایی خواهد شد، گفت: مرحله اول این طرح در واحدهای صنعتی اجرایی شد و از ابتدای مهر ماه در بخش جعفریه و در ادامه هم در کل دامداری های استان برگزار خواهدشد.

وی ابراز داشت: طرح دیگری که در حال اجرایی کردن آن هستیم طرح پیش سرد است. در این طرح گوشت هایی که در کشتارگاه ها ذبح می شود باید تا 24ساعت در درجه ای خاص در یخچال سردخانه نگهداری و بعد وارد بازار شود.

رفیعی تصریح کرد: این طرح قبلا درخصوص لاشه های گاوی انجام گرفته بودو برای اجرای طرح در خصوص لاشه گوسفندی هم از سال گذشته درحال آماده سازی تجهیزات مورد نیاز بودیم که امیدواریم در ماه جاری این طرح هم اجرایی شود.

وی اضافه کرد: طرح بعدی اجرای واکسیناسیون نیوکاسل رایگان در روستای استان است که از هفته گذشته این طرح اجرایی شده و این مرحله چندم آن می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به مسئله صادرات، گفت: کلیه محصولات صادراتی باید توسط دامپزشکی تاییدیه دریافت کنند.

وی ادامه داد: برای اولین بار تاییدیه صادراتی 1210 تن شیرخشک که توسط کارخانه های استان تولید شده بود صارد شد. درادامه هم تایید صادراتی هزار تن دنبه گوسفندی، 192 تن تخم مرغ و 98 نفر شتر صادر شده است.
رفیعی در ادامه با اشاره به مسئله باغ پرندگان، گفت: برخی تاییدیه ها در خصوص باغ پرندگان هم انجام شده است و کلیه پرندگان واکسینه شده اند.

وی خاطرنشان کرد: باغ پرندگان هم مانند مرغداری ها می باشد وباید یکسری اصول و قواعد را پیگیری و رعایت کند تا دچار مشکلات گذشته نشود.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به اینکه در موضوع پیشگیری یک بحث ساختاری و یک بحث اقدامات داریم ، تاکید کرد: در موضوع ساختاری باید ساختارهای بهداشتی رعایت شودو در بحث رفتاری باید یکسری اقدامات ورودو خروج صورت بگیرد.

وی ادامه داد:وقتی باغ پرندگان پروانه بهداشتی دریافت می کند برخی شرایط و ضوابط در آن اعلام می شود که باید در صورت نبود آنها را ایجاد کنند.

رفیعی اضافه کرد: همچنین رفتار و اقدامات بهداشتی در باغ پرندگان هم در قالب یک نامه به مسئول باغ پرندگان اعلام می شود که در صورت نادیده گرفتن آن رفتارها خطر بروز مشکلات بیشتر خواهد شد.
وی بیان داشت: پروانه بهداشتی برای قسمت محصور باغ پرندگان صادر شده اما برای قسمت های باز پروانه صادر نشده است و باید برخی اقدامات انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان قم باید در باغ پرندگان واکسیناسیون پرندگان، تغذیه، ورود خروج و بهداشت در نظر گرفته شود، گفت: بیماری آنفولانزا که در شش ماه دوم سال به دلیل کوچ پرندگان شیوع پیدا می کند با رعایت مسائل بهداشتی از بین می رود.

وی اضافه کرد: در این سال ها مرغداری های استان با رعایت کامل مسائل بهداشتی و اقدامات مناسب شیوع بیماری آنفولانزا در استان را به صفر رسانده اند و اگر این مسائل در باغ پرندگان هم رعایت شود چنین مشکلات نخواهیم داشت.


نظر شما
ادامه