کد خبر: ۶۷۹۰۶
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: یک شرکت دانش‌بنیان توانسته واکسنی تولید کند که ماهی قزل‌آلا را از بیماری استرپتوکوکوزیس مصون می‌دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «دکتر احمد عرفان منش» مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان دام طب کوشان با بیان اینکه استرپتوکوکوزیس بیماری مهم صنعت آبزی‌پروری به‌ویژه در گونه ماهی قزل‌آلا است که در طول چند سال گذشته باعث مرگ‌و‌میر تعداد بسیاری از این نوع ماهی شده، گفت: با ساخت داخلی واکسن استرپتوکوکوزیس که حکم پیشگیرانه دارد می‌توان سایه این بیماری را از آبزیان دور کرد.

کاهش مشکلات زیست‌محیطی

بیماری استرپتوکوکوزیس به‌وسیله باکتری‌های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در مزارع پرورش قزل‌آلا، ایجاد و باعث خسارات اقتصادی فراوان می‌شود. گسترده این بیماری جهانی است و در ایران نیز در اغلب نقاط کشور گزارش شده است.

واکسیناسیون به‌موقع، در اوزان مناسب و در آب با کیفیت مناسب، موجب پیشگیری از این بیماری خواهد شد. تقریباً در همه جای دنیا واکسیناسیون به‌عنوان یک امر اجباری تبدیل شده است اما هم‌اکنون در ایران آنتی‌بیوتیک‌ها جایگزین واکسن‌ها در مزارع پرورش قزل الا هستند.

مصرف این مواد در شرایط پرورشی سبب ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیک و تجمع آنتی‌بیوتیک‌ها در بدن ماهیان و انتقال آن‌ها به مصرف‌کنندگان ماهی می‌شود که این موضوع باعث ایجاد مقاومت در باکتری‌های بیماری‌زای انسانی و مشکلات زیست‌محیطی ناشی از تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها شده است.

توسعه مصرف واکسن‌ها موجب به حداقل رساندن خسارات اقتصادی ناشی از تلفات در مزارع پرورش ماهی و نیز کاهش مشکلات زیست‌محیطی ناشی از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها خواهد شد.

به حداقل رساندن خسارات اقتصادی

این شرکت به‌عنوان اولین تولیدکننده واکسن‌های آبزیان دانش فنی خود را در همکاری با سازمان جهاد دانشگاهی تهران در قالب قرارداد خرید دانش فنی به دست آورد.

در برخی از مزارع پرورش ماهیان، به علت عدم استفاده از واکسن برای ماهی‌ها، صاحبان با ضرر روبه‌رو می‌شوند و همین موضوع باعث شده تا خیلی‌ها بی‌کار شوند، این واکسن می‌تواند از حذف اشتغال جلوگیری کند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دام طب کوشان با اشاره به این‌که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های واقعی از مجموعه‌های دانش‌بنیان داشته، افزود: این مجموعه باعث رشد و پیشرفت شرکت‌های دانش‌بنیان شده و زحماتی که تاکنون کشیده قابل‌تقدیر است.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کارشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
0
5
متاسفانه شرکت های دانش بنیان بیشتر به جنبه تبلیغاتی موضوع نگاه میکنند و اگر واکسن سازی به همین راحتی است و هر شرکت دانش بنیانی توان تولید واکسن که از های تک ترین تولیدها است چرا ساخت و تولید واکسن کرونا این همه هزینه و نیرو و امکانات برد؟؟
همین اظهار نظرهای غیر علمی و تبلیغاتی هست که سطح علمی دانش دامپزشکی را در نظر متخصصین علی الخصوص متخصصین حوزه پزشکی و ... تنزل داده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
0
0
داستان تکراری تنظیم صورت وضعیت و فاکتور و گردش مالی و ...
نظر شما
ادامه