حکیم مهر: بیش از چندین ماه است که 120 دامدار با 35 هزار رأس دام منتظر صدور مجوز مجتمع دامپروری دیباج (واقع در شهرستان دامغان) هستند؛ هر چند مشخص نیست سهل انگاری عدم صدور مجوز از ناحیه چه ارگانی است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، بوروکراسی اداری و موانع موجود بر سر اخذ مجوز کسب و کار مانع بزرگی است که در کشور ما وجود دارد و باعث کم رونق شدن اقتصاد کشورمان شده است. به همین دلیل صدور مجوز مجتمع دامپروری دیباج مدتهاست که دچار بلاتکلیفی است؛ اگر چه تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بخش عمدهای از این مشکلات را رفع میکند تا مجوزها در زمان بسیار کوتاهی صادر شوند و مسیر را برای افرادی که دنبال گرفتن مجوز هستند تسهیل کند اما علل یا عوامل عدم صدور این مجتمع دامپروری نامشخص است.
مجتمع دامپروری در دیباج مطالبه ۱۰ ساله دامداران
«حجت الاسلام حسین قریب» بلوک امام جمعه دیباج کشاورزی و دامپروری را دو ظرفیت مهم دیباج برشمرد و گفت: مجتمع دامپروری در دیباج مطالبه ۱۰ ساله دامداران است و انتظار داریم استاندار سمنان و مسئولان ارشد شهرستان دامغان با ورود به موضوع این مشکل را برطرف کنند.
وجود 120 دامدار با 35 هزار راس دام در دیباج
وی با بیان اینکه دیباج ۱۲۰ دامدار با ۳۵ هزار رأس دام دارد که چشم انتظار صدور این مجوز هستند، افزود: اختلاف نظام مهندسی کشاورزی و نظام دامپزشکی نباید جلوی احداث مجتمع دامپروری که تاکید استاندار سمنان و مسئولان اجرایی بوده را بگیرد و مردم را از این حق بزرگ محروم سازد.
حسین امیرعبداللهیان نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی دامغان به خبرنگار ایلنا گفت: با توجه به محدودیت هایی که برای واگذاری واحدهای پرورش دام به صورت جداگانه در برخی از مناطق وجود داشت از سال 1400 مقرر شد در برخی از مناطق شهرستان مجتمع پرورش دام احداث شود که دیباج نیز در زمره این مناطق بود.
سازمان نظام مهندسی کشاورزی متولی صدور پروانه دامپروری
وی ادامه داد: متولی صدور پروانه دامپروری سازمان نظام مهندسی کشاورزی است که پس از ارسال پاسخ دستگاه های اجرایی مسئول به این سازمان پروانه مربوطه صادر می شود.
نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی دامغان تصریح کرد: برای مجتمع دامپروری دیباج پاسخ همه استعلام ها ارسال شد به جز پاسخ استعلام نظام دامپزشکی که حدود چهار پنج ماه است که پاسخ این استعلام به دست ما نرسیده است.
وی علت ارسال نشدن پاسخ استعلام نظام دامپزشکی را اینگونه بیان کرد: بین مجتمع دامپروری و واحدهای مجاور فاصله خاصی باید رعایت شود که در فاصله کمتر از 200 متری مجتمع دامپروری دیباج مجوز دامداری صنعتی به نام محسن جلالی صادر شده است که از نظر قانونی فواصل این دو واحد رعایت نشده است.
امیرعبداللهیان اظهار کرد: در جلسه ای که با حضور معاون عمرانی فرماندار دامغان و سایر متولیان مربوطه برگزار شد مقرر شد رضایت کتبی و محضری محسن جلالی اخذ شود و مدیرعامل شرکت دیباج گستر که پیگیر امور اداری مجتمع دامپروری نیز هست قول داد که رضایت وی را خواهد گرفت.
نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی یادآور شد: تعهدی که مدنظر نظام دامپزشکی بود از آقای محسن جلالی اخذ نشده است و به همین دلیل نظام دامپزشکی نیز پاسخ استعلام را نمی دهد.
پاسخ استعلام ها تکمیل شود 48 ساعته موافقت اصولی می دهیم
وی ادامه داد: در صورتی که پاسخ استعلام های مجتمع دامپروری دیباج تکمیل شود 48 ساعته مجوز این واحد دامپروری را صادر می کنیم و موافقت اصولی می دهیم.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: مطابق ضوابط و دستورالعملهایی که وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی تنظیم کردند برای مجتمع ها باید دو برابر فاصلهای که در این آیین نامه ذکر شده رعایت شود، یعنی 600 متر فاصله با واحد مجاور لازم است در صورتی که در حال حاضر فاصله مجتمع دامپروری و دامداری محسن جلالی کمتر از 200 متر است.
نماینده سازمان نظام مهندسی با اشاره به اینکه مجوز دامداری جلالی قبل از درخواست مجتمع دامپروری دیباج صادر شده است، افزود: به معاون فرماندار گفتم متولیان مربوطه را مجاب کنید پاسخ استعلام ها را بدهند حتی اگر جواب منفی باشد.
دریافت هزینه های کارشناسی طبق تعرفه است
وی دریافت 300 هزار تومان هزینه های کارشناسی را قانونی دانست و تصریح کرد: در اجرای تبصره 3 ماده 2 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب سال 1389 باید ابتدای هر سال وزیر جهاد کشاورزی تعرفه ارائه خدمات فنی و مهندسی و صدور مجوز پروانه های تولیدی را ابلاغ کند.
امیرعبداللهیان بیان کرد: آخرین ابلاغیه ما برای 1400/03/25 بوده که یک ریال هم خارج از تعرفه دریافت نمی شود و تامین هزینه های دفتر، کارمندان و ... از طریق دریافت همین مبالغ است هر چند از نظر ما این تعرفه ها بسیار ناچیز و اندک است و بخشی از آن نیز بابت حق النظاره سازمان نظام مهندسی پرداخت می شود.
نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی اظهار کرد: متقاضی ای که می خواهد چند صد میلیون یا چندین میلیارد سرمایه گذاری کند پرداخت این مبالغ ناچیز عددی نیست که بخواهیم در مورد آن بحث کنیم.
بدون ثبت نام در سامانه «سماک» اجازه کار نداریم
ابراهیمیان نماینده نظام دامپزشکی دامغان گفت: کار ما پروسه ای دارد که خارج از آن نمی توانیم اقدام کنیم؛ متقاضی باید در سامانه «سماک» ثبت نام شده باشد تا اجازه کار داشته باشد.
وی افزود: بارها موضوع ثبت نام نکردن مجتمع دامپروری دیباج در سماک را به متولیان مربوطه و مسئولان یادآوری کردم اما آن را جدی نگرفتند و فکر می کنند با جلسه برگزار کردن کارشان انجام می شود.
پرونده از سازمان نظام مهندسی برای ما ارسال نشده است
ابراهیمیان گفت: مجتمع دامپروری دیباج باید از طریق سازمان نظام مهندسی ثبت نام کند و از طریق سازمان نظام مهندسی پرونده جهت اظهار نظر برای بنده ارسال شود که تاکنون این کار صورت نگرفته است.
صدور مجوز مجتمع دامپروری مغایر قانون است
نماینده نظام دامپزشکی تصریح کرد: در مجاورت مجتمع دامپروری دیباج قبلا مجوزی به آقای محسن جلالی در زمین شخصی شان داده شده که صدور مجوز مجتمع دامپروری به لحاظ عدم رعایت فاصله استاندارد مغایر قانون است.
وی با تاکید بر اینکه قوانین نظام دامداری از سال ها قبل نوشته شده است، ادامه داد: فاصله دامداری جلالی تا مجتمع دامپروری دیباج 165 متر است که قانونا باید 500 متر باشد و نمی دانم سران شهرستان بر چه اساسی تصمیم گرفتند در این منظقه مجتمع دامپروری ایجاد شود.
ابراهیمیان با اشاره به اینکه جانمایی و تحویل زمین اولیه از سوی منابع طبیعی و جهاد کشاورزی صورت می گیرد، اضافه کرد: در همین زمین مورد بحث نیز مشکل تامین آب وجود داشت که مقرر شده است شرکت دیباج گستر آب مورد نیاز را تامین کند.
وی رعایت فاصله را دارای توجیه قانونی و دامپزشکی دانست و افزود: در زمان شیوع بیماری های واگیردار همچون تب برفکی و ... و عدم رعایت فاصله همه دامها آلوده می شوند .
کسی به طور جد پیگیر پرونده نیست
نماینده نظام دامپزشکی دامغان با تاکید بر اینکه شخص حقیقی یا حقوقی خاصی به طور جد پیگیر این موضوع نیست، گفت: تا زمانی که هزینه کارشناسی و کمیسیون پرداخت نشده است در جلسات کمیسیون مطرح نمی شود.
این ها روال کار عادی نظام دامپزشکی هستش