کد خبر: ۷۰۶۴۴

حکیم مهر: کارشناسان بر این باورند که ورود انسان به طبیعت و غذادهی دستی به حیوانات وحشی در روند تکاملی حیات وحش اختلالاتی ایجاد می‌کند و در آینده خسارات جبران ناپذیری بر حیات وحش وارد می‌کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «حسن اکبری» معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشاهده یک قلاده خرس مادر و ۲ قلاده توله خرس در کوه سبلان در روزهای اخیر، اظهار کرد: ادامه روند غذادهی دستی به خرس‌ها توسط کوهنوردان و گردشگران می‌تواند منجر به تعارض بین حیات وحش و انسان و وقوع حوادث ناگوار برای انسان‌ها باشد و مشکلات زنجیره‌ای در مدیریت این گونه‌ها به وجود آورد.

وی افزود: ریختن زباله در طبیعت، طیفی از گونه‌های جانوری همچون شغال و خرس را به خود جلب می‌کند که علاوه بر انتقال بیماری‌های حیات وحش، مشکلاتی را برای کارشناسان محیط زیست ایجاد می‌نماید.

به گفته اکبری، امروز شکل دیگری از مزاحمت‌های حیات وحش رونق گرفته و آن هم غذادهی دستی به حیوانات وحشی است.

وی تصریح کرد: برای مدیریت این معضل در حال حاضر گزینه‌های متعددی در اختیار نداریم و نمی‌خواهیم به خاطر جهل و خطای انسانی، حیوانات را در اسارت نگه داریم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اطلاع رسانی به مردم از طریق رسانه‌های محلی و مکاتبه با فرمانداری و دهیاری‌های منطقه و همچنین با دستگاه قضائی از جمله اقدام‌های اخیر این معاونت بوده است تا در صورت مشاهده غذادهی دستی به خرس‌ها، با خاطیان برخورد شود.

اکبری خاطر نشان کرد: در صورتی که احتمال بروز خطر بالا رود، دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد با همکاری محیط زیست استان اردبیل، زیستگاه مناسبی که دارای تعارض کمتری باشد، انتخاب کرده و خرس‌ها را به آنجا منتقل نماید.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: مردم در بحث غذادهی دستی به حیوانات وحشی آگاهانه عمل کنند و با دلسوزی‌های ناآگاهانه مشکلاتی برای حیات وحش و زیستگاه آنها به وجود نیاورند.

وی در پایان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از هزینه‌ها و نیروی انسانی صرف مواردی خاص همچون قاچاق و زنده گیری حیات وحش می‌شود و از قوه قضائیه درخواست می‌کنیم به طور جد با هرگونه زنده گیری و قاچاق حیات وحش برخورد کند. اگر روزی بتوانیم قاچاق حیات وحش را در کشور محدود کنیم بخشی عمده‌ای از اعتبارات و سرمایه نیروی انسانی در بحث حفاظت از زیستگاه‌ها هزینه خواهد شد.

  

نظر شما
ادامه