کد خبر: ۷۱۲۸۳
تعداد نظرات: ۶ نظر

حکیم مهر: کشور نروژ قانون ۴۰ بندی بسیار سختگیرانه‌ای برای نگهداری از سگ به تصویب رسانده از جمله اینکه برای کسی که به‌نحوی اجازه اجرای مفاد این قانون و جلوگیری از ضررهای سگش به انسان‌ها و حیوانات را نمی‌دهد، قاضی می‌تواند تا ۶ ماه حبس در نظر گیرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، بسیاری از کشورهای جهان برای جلوگیری از آسیب سگ به انسان و همچنین برای رعایت شدن حقوق خود حیوان، قوانین نظام‌مندی در خصوص نگهداری از سگ‌ها در خانه و سگ‌گردانی دارند. یکی از این کشورها، کشور نروژ است که مسئله نگهداری از سگ‌ها را در 40 بند قانونمند کرده و قوانین این کشور می‌تواند الگویی برای سایر کشورها باشد.

قانون 40 بندی رفاه حیوانات که در رابطه با حقوق حیوان و چگونگی رسیدگی به آن در نروژ است، تأکید می‌کند که حیوانات جدا از اینکه چه استفادهایی برای انسان دارند، دارای ارزش ذاتی هستند، بنابراین باید با آن‌ها به‌درستی رفتار شده و از هرگونه فشار جسمی و روانی غیرضروری محافظت شوند اما در همان کشور قانون دیگری وجود دارد که از صدماتی که بر اثر ناآگاهی یا تعمد صاحبان سگ‌ها به انسان‌ها، حیوانات و اشیا بروز می‌کند، جلوگیری می‌کند.

طبق قانون آسیب به جان و مال افراد و آسیب به سایر حیوانات منجر به جدا کردن اجباری سگ از صاحبش و یا در مواردی کشتن آن منجر شود. قانون نروژ برای کنترل سگ در اماکن عمومی، در سال 2003 میلادی در 9 فصل و 33 ماده تصویب شده و اخیراً تغییراتی را نیز داشته است.

در ماده سوم از این قانون آمده است «نگهدارنده سگ باید نشان دهد که از صدمه زدن سگ به انسان‌ها، حیوانات، اموال و اشیا جلوگیری می‌کند و باید مطمئن شود که سگ یا سگ‌هایش هیچ ضرر غیرقابل توجیه‌ای به مردم، طبیعت و سایر منافع نخواهد داشت. او باید به‌ویژه از ایجاد ناامنی توسط سگ برای دیگران پیشگیری کند.»

همچنین در ماده چهار از این قانون آمده است «سگ‌ها تنها زمانی می‌توانند بدون قلاده رها شوند که: 1. صاحب سگ در کنار آن مراقبت کامل را انجام دهد، 2. در حصاری که آن را از محل رفت و آمد عمومی جدا می‌کند، قرار داشته باشد. هرکس که سگ را می‌گرداند باید قادر به کنترل آن باشد و مطمئن شود که سگ به حمله، پریدن و دنبال کردن افرادی که این کارها آزارشان می‌دهد، اقدام نمی‌کند. اگر سگی چنین عادت‌هایی دارد، باید همواره در محل رفت‌وآمد عمومی دارای قلاده باشد.»

در همین بند در مورد برخورد سگ‌ها با کودکان، سختگیری بیشتری شده و آمده است که نه تنها باید قلاده داشته باشند بلکه تأکید شده که با مهار به سمت صاحب آن کشیده شده و نگهداشته شوند تا کودک دور شود، زیرا ممکن است کودکان یا والدینشان به اشتباه برای بازی به سگ نزدیک شوند.

در ماده(5)، (6) و (7) علاوه بر آنچه گفته شد، سختگیری‌های بیشتری برای نگهداری از سگ و مراقبت شدید از آن برای پیشگیری از آزار رساندن به دیگران، اشیا و حیوانات، به‌ویژه در ورودی ساختمان‌ها، اماکن مسکونی، مراکز خرید، پارک‌ها، آرامستان‌ها، نزدیک مدارس و مهدکودک‌ها، ورزشگاه‌ها، مسیرهای پیاده‌روی و اسکی، محل عبور یا نگهداری از حیوانات اهلی، اعمال شده است.

در این قانون، طبق ماده (28) برای صاحب سگی که از مواد قانونی مذکور تخطی کند، تا 6 ماه زندان در نظر گرفته شده است، علاوه بر همه جریمه‌هایی که برای حبس و انتقال سگ به پلیس پرداخت کرده و یا هزینه‌هایی که بابت صدمه سگ به افراد، حیوانات، اموال و اشیا می‌پردازد و تأکید شده است که مهم نیست اتفاقی که افتاده "عمداً یا بر اثر بی‌توجهی" بوده باشد.

همچنین برای کسی که به‌نحوی اجازه اجرای مفاد این قانون و جلوگیری از ضررهای سگش به انسان‌ها و حیوانات را نمی‌دهد، قاضی می‌تواند تا 6 ماه حبس در نظر گیرد. در ماده (13) اضافه شده که پادشاه نروژ می‌تواند قوانینی وضع کند تا اطلاعات همه سگ‌ها توسط صاحبانشان در یکی از سازمان‌های دولتی یا خصوصی، ثبت شود. صاحب سگ باید هزینه‌هایی را برای ارائه این خدمات پرداخت کند و پلیس نیز به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.

ماده (14) این قانون به برخورد دیگران با سگی اختصاص یافته که از موارد بالا تخطی کرده است؛ در این بند تأکید شده اگر کسی علیه یک سگ اقدام کند و این کار برای جلوگیری از شکار غیرقانونی از سوی سگ یا حمله آن به انسان‌ها و حیوانات باشد، این کار قانونی است، اگرچه نباید صدمه او به سگ فراتر از آنچه برای جلوگیری از صدمه سگ نیاز است، باشد. در ادامه آمده است: اگر سگی مستقیماً در حال ایجاد جراحت جدی به یک انسان باشد و همچنان خطر جدی داشته باشد، هر کسی می‌تواند آن را بکشد.

این قانون حتی در مورد ایجاد "صدمه جدی" از سوی سگ به گوزن، آهو و حیوان خانگی نیز جاری است، مگر اینکه حیوانی که سگ به آن حمله کرده است، به‌صورت غیرقانونی وارد ملکی شده باشد و سگ به عنوان نگهبان آن ملک باشد.

در ماده (17) به پلیس اجازه داده تا در هر شهری که صلاح می‌داند، قوانین سختگیرانه‌تری برای نگهداری و گرداندن سگ‌ها وضع کند. این قوانین اضافه، می‌تواند شامل این باشد که در چه مکانی و در چه زمانی و چه تعدادی از سگ‌ها را می‌توان نگاه داشت و یا گرداند یا حتی سگ متخطی را در صورت احساس ضرورت، بکشد.

پلیس همچنین طبق ماده (18) حق دارد اگر در کمتر از سه سال، دو بار مجبور شود به یک صاحب سگ به‌خاطر تخطی‌اش از این قوانین اخطار دهد، دستور جابه‌جایی همه سگ‌های وی را بدهد حتی اگر اخطار اول و دوم مربوط به دو سگ متفاوت از او باشد. در این قانون طبق ماده(19) به پادشاه اجازه داده شده نگهداری و پرورش برخی از نژادهای سگ‌ها را به دلیل اخلاقیات درنده و خطرناک آن‌ها ممنوع یا محدود کند و طبق ماده(22) به پلیس اجازه داده شده که در 9 مورد، صاحب سگ را از داشتن سگ محروم کند.

از جمله این 9 مورد، کسی است که سگش به دلیل تخطی از موارد  پیشگفته، کشته یا از او گرفته شده یا به انسانی حمله کرده باشد یا اصلاً بدون مجوز مربوطه برای حمله به انسان‌ها پرورش یافته بوده یا سگش را برای نمایش یا خوشگذرانی به جدال با سگی دیگر واداشته باشد. در چنین حالتی فردی که از داشتن سگ محروم شده، نمی‌تواند حتی به‌صورت مشترک با دیگری صاحب یک سگ باشد یا سگی داشته باشد و آن را به نام فرد دیگری ثبت کرده باشد. پلیس تا سه سال حق ندارد این محرومیت را لغو کند و پس از آن نیز تنها در صورتی که دلایل موجه وجود داشته باشد، امکان لغو آن وجود دارد.


انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
2
1
اینکه قوانین نروژ در‌مورد سگ چیه با کشور ما فرق داره. در کشور اگر یک انسان هم به جان و مال کسی آسیب بزند باید تاوانش را بپردازد ولی ما می‌گردیم در کل دنیا یک قسمت کوچک از قوانین یک کشور را انتخابی پیدا می‌کنیم و میگوییم بیا غربی ها هم همین طوری هستند. خوب اگر برای اثبات و توجیه قوانین در مورد سگ متوسل غرب می‌شویم خوب قوانین انسانها آنها هم باید مد نظر باشد نه اینکه یک بخش کوچک از یک کشور را کپی کنیم که به نفع یک عده خاص و یک ایدئولوژی خاص در کشور باشد و بعد بگیم بیا نروژ هم هیمن‌طوریه. اینجوری که نمی‌شه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۷:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
قربان این یک خبر رسانه ای به نقل از تسنیم هست !! . حکیم مهر فقط نقل خبر کرده که فلان کشور فلان قوانین رو داره. هنوز که جایی اتفاقی نیفتاده عزیز یه دونه خبر گذاشته شده . هدف اطلاع از قوانین کشورهای دیگه هست.هنوز قانونی تصویب نشده که شما شروع به نقد فرمودین و داستان رو ایدئولوژیک کردین ! و جبهه گیری کردین! بابا یکم آرامش در مطالعه خبر و رعایت بی طرفی بد نیست .
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
ناشناس ۷:۰۸،
شاید جوان‌تر باشی و هنوز ندانی ولی در کشور ما همه چیز به ایدئولوژی ربط داره حتی خوابیدن و خوردن و دامپزشکی. دوم اینکه در سالیان متمادی ما زیاد دیدم از این مدل تیتر و خبر زدن‌ها که هدفش عادی سازی و حا انداختن چیزی به نفع یک عده خاص است. نکته سوم اینکه تسنیم هم مشخص است رسانه چه کسی است.
ناشناس
| Germany |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۸
بنده نه دیگه متاسفانه جوانم و نه ساکن ثابت ایران. میام و میرم به واسطه شغلم و صد البته که چند کشوری که به صورت محدود در اونها رفت و آمد دارم واقعا قوانین سفت و سختی برای مقوله حیوانات خانگی دارند. و دوست من خبر خوندن بدون پیش قضاوت یک هنره و آشنایی با قوانین کشورهای دیگه هم یک اصل برای پیشرفت. نگذارید به دام ایدئولوژیک بندازنتون .باور بفرمایید اگر قرار باشه تمام قوانین ما از همون نروژ که اندازه یک استان ایران هم وسعت نداره الگوبرداری بشه کلا مملکت رو باید تعطیل کرد! بخدا قسم که قوانین ما فووووق العاده ساده و سطحی هستن و هزاران راه برای دور زدن هر قانونی در ایران وجود داره . در قوانین همون کشور نروژ به هیچ عنوان راهی برای بازی با قانون و کلمات قانونی وجود نداره . هدف اطلاع رسانی آزاد هست که حکیم مهر داره وظیفه خودش رو انجام میده . دوست دارید قوانین اروپایی اجرا بشه در کشورمون ؟ فقط قوانین استخدام یک دامپزشک در یک مجتمع تولیدی رو بخونید یا قوانین مربوط به تاسیس کلینیک دامپزشکی ! والا بخدا یک نفر ایرانی اگر بتونه این قوانین رو اجرا کنه ! یا قوانین رانندگی کشورهای اتحادیه اروپا رو در نظر بگیرید و قیاس بفرمایید با ایران . قانون فروش دخانیات و ورود به اماکن تفریحی هم از اون قوانین هست که هیچ ایرانی نمیتونه اجرا کنه . قوانین ورود به بیزینس دارو و مرکز فروش دارو و واکسن و یا قوانین فروش پت و غدای پت فوق العاده سخت گیرانه هستن . یه جایی به یکی گفتم یادش بخیر ما توی ایران توی پارک زیر انداز می‌انداختیم و دور هم می‌نشستیم. اولین سوالی که پرسید این بود که مگه پارک‌های شما صندلی برای نشستن نداره ؟ یا در مورد بوق زدن پشت فرمون برای سلام و خداحافظی میگفتن مگه صدای همدیگه رو نمیشنوید ؟ یا درباره ارائه فتوکپی برابر اصل از شناسنامه و مدارک در ادارات ایران اصلا متوجه دلیل این کارمون نمیشن. اینکه یک نفر به یک نفر دیگه زنگ بزنه و بگه کار دوستم رو راه بنداز براشون عجیبه و میپرسن یعنی همه برای همه زنگ میزنن وگرنه اداره کار نمیکنه ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
0
0
حکیم مهر لطف کنید و نام نویسنده مقالات را در انتهای آن درج کنید. خواندن یک مقاله که نویسنده آن مشخص نیست اعتباری ندارد و شاید سراسر دروغ باشد، از کجا معلوم؟ باید دید که تراوشات ذهنی چه کسانی را می‌خوانیم وگرنه نوشته بی نام و نشان بدرد نمی‌خورد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۶:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم.
همون اول اشاره کرده منبع خبر کجاست. رسم و روال رسانه ها اینه که اگر خبر رو از سایت یا خبر گزاری دیگری نقل کنند اسم اون سایت یا خبرگزاری رو بیارن توی متن. اگر خبر رو خودشون‌کار کنند اونوقت منبع اعلام میشه .
نظر شما
ادامه