کد خبر: ۷۲۴۲۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: افزایش سگ‌های ولگرد در شهرستان اردستان با توجه به حیوان گزیدگی بالای آن در سال جاری بیماری هاری مردم اردستان را تهدید می‌کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم از اردستان، معضل سگ‌های ولگرد می‌تواند موجب انتقال بیماری‌هایی از قبیل هاری در سطح شهرستان ارستان شود که این بیماری هم در حیات وحش و هم حیوانات خانگی وجود دارد و هاری یک بیماری ویروسی است و یک هزینه خیلی زیادی هم در خصوص پیشگیری و اصل بیماری هاری و مبارزه با حیوانات ولگرد همچون سگ و گربه وجود دارد و این بیماری در تمام دنیا نیز وجود دارد که حیوانات خانگی انسان‌ها را بیشتر تهدید می کند.

هاری یک عفونت حاد سیستم عصبی مرکزی است که بر روی مغز تاثیر می‌گذارد و موجب علائم عصبی و مرگ می‌شود و چه در دام و چه در انسان این امر تاثیرگذار است و راه‌های سرایت آن گاز گرفتن، پنجه کشیدن و از طریق زخم شدن پوست و ترشحات دهنی و رحمی انجام می‌گیرد.

«سعید راعی» در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: حساسیت‌های مختلفی در حیوانات همچون علف‌خوار و گوشت خوار وجود دارد و این بیماری در بسیاری از آنان مشاهده شده است و کشندگی آنان در صورت اثبات هاری 100 درصد است، مگر از قبل پیشگیری‌هایی در خصوص واکسیناسیون انجام شده باشد و یا در لحظه صفر و شروع گزش درمان‌هایی با واکسن یا سرم صورت گیرد در غیر این صورت موجب مرگ خواهد شد.

واکسیناسیون سگ‌های گله و نگهبان به صورت رایگان انجام می‌شود

وی افزود: مبالغ زیادی برای پیشگیری و مبارزه با بیماری هاری هزینه می‌شود که مثلا ما در بیماری هاری دام در موضوع دامپزشکی آن هر دز واکسنیاسیون رایگان که در شهرستان اردستان انجام می‌دهیم در بازار آزاد 200 هزار تومان هزینه دارد که با هزینه نیروی انسانی و رفت و آمد حداقل 250 هزار تومان هزینه می‌شود و الان به صورت رایگان در شهرستان اردستان واکسیناسیون برای سگ‌های گله و نگهبان انجام می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اردستان گفت: سگ‌های خانگی حتما باید تحت درمان دامپزشک باشند که هزینه دوره‌ای خود را دارد و تعهدی که برای ما در شهرستان اردستان بوده 677 قلاده است که 730 قلاده تاکنون واکسیناسیون داشته‌ایم که 40 قلاده آن تعهد شهر اردستان بوده که 34 قلاده آن واکسیناسیون انجام شده است.

وی ابراز داشت: حیوانات در هاری خشمگین به هر شیئی یا صاحب خود و غیره حمله می‌کند و دوره نهفتگی آن از 15 روز تا سه ماه به طول می‌انجامد و علائم غیرتخصصی آن همچون تب، لرز، خستگی و سردرد همچون سرماخوردگی است و اگر متوجه نشویم برای درمان دیگر دیر شده است و نهایت بیمار به کما می‌رود و با التهاب عصبی که روی مغز او ایجاد می‌شود از بین می‌رود.

«حسن ذبیحی» در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: موضوع علائم بیماری هاری در انسان‌ها هم همچون حیوانات بوده و علائمی همچون دبرس، گوشه‌گیر و افسرده می‌شود و بعد از دو هفته که در قسمت حاد بیماری می‌رسد این ویروس‌ها خود را به سیستم اعصاب می‌رسانند و سلول‌های مغز را موجب پاره شدن و از بین بردن آن می‌شوند و نورگریزی و آب‌گریزی دو شاخص این بیماری است که هم در انسان و حیوان وجود دارد و یکی از علت‌های خود بیماری است که نای آن‌ها در برابر آب منقبض می‌شود و تشنج و اختلالات عصبی در آن‌ها رخ می‌دهد و هیچ داروی اختصاصی ندارد و مرگ آن قطعی است.

وی افزود: طبق گزارشات سال قبل 122 مورد گزش توسط حیوانات در سطح شهرستان اردستان انجام شده است که 81 مورد آن سگ، دو مورد گرگ، دو مورد شغال و 37 مورد هم گربه بوده است که تست هاری مثبت وجود نداشته اما این افراد 382 دز واکسن هاری گرفته اند و 20 عدد سرم که تاییدویروسهایی که وارد شبکه عصبی شده را از بین می برد.

160 حیوان گزیدگی در سال جاری ثبت شد

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: با محاسبه‌ای که انجام شده مبلغ 133 میلیون تومان هزینه واکسن‌ها در سال گذشته شده است که شبکه بهداشت و درمان آن را پرداخته است و در سال جاری هم تا آذرماه 160 مورد گزش ثبت شده است که 92 مورد آن سگ، سه مورد شغال، سه مورد گرگ و 62 مورد گربه بوده است که 500 دز واکسن استفاده شده که 142 میلیون تومان هزینه در بر داشته است.

«حسین شواخی» در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: اداره محیط زیست با داشتن اکیپی که در منطقه دارد آموزش‌های لازم را در خصوص بیماری هاری و شناخت آن فرا گرفته و آنها در این زمینه هوشیار شده‌اند تا اگر موردی بود آن را گزارش دهند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان اردستان گفت: در موضوع جمع‌آوری سگ‌های ولگرد باید تصمیم قاطعی گرفته شود و با توجه به بیماری هاری که جامعه را تهدید می‌کند باید اقدام درست و جامعی در این خصوص انجام شود.

علیرضا شریف‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: به منظور جلوگیری از تجمع سگ‌ها و گربه‌های ولگرد اطراف سطل‌های زباله در دو نوبت شهرداری اقدام به تخلیه آن‌ها می‌کند که نهایت سه ساعت سطل‌ها بیشتر پر نمی‌ماند اما نکته‌ای که حائز اهمیت است اینکه بعضی از شهروندان اکثرا زباله‌های خود را اطراف سطل‌های زباله تعبیه شده می‌ریزند که این خود موجب جمع شدن گربه‌ها و سگ‌ها شده و مشکلاتی در این خصوص به وجود می‌آید.

وی افزود: دستورالعمل‌هایی که در خصوص مبارزه با سگ‌های ولگرد می‌آید گاهی موضوع زنده‌گیری سگ‌های ولگرد است که در سال گذشته دو مرحله انجام شد و در حد 15 قلاده جمع‌آوری شدند اما با توجه به نداشتن مرکزی برای نگهداری آن‌ها باید در مکان‌های دیگر رها شوند که مجددا به محل اول بر می‌گردنند.

شهرستان اردستان نیازمند مرکز نگهداری سگ‌های ولگرد است

معاون شهردار اردستان گفت: برای داشتن مرکزی به منظور نگهداری سگ‌های ولگرد نیازمند فضاسازی، بیمارستان، پزشک و امکانات اولیه هستیم که برای شهرستان این هزینه مشکل است که بخواهد آن را تامین کند و حتی مراکز مردم نهاد هم پیشنهادهایی را دادند و محل‌هایی تعیین شد، اما اقدامی در این خصوص انجام نشده است.

شریف‌زاده بیان کرد: در شهر زواره هم جمع‌آوری‌هایی انجام شده اما به لحاظ همان نداشتن مراکز نگهدای مجدد رهاسازی می‌شوند و در شهرهای اطراف مراکزی وجود دارد که برای هر سگ مبلغی حدود 400 هزار تومان در سال گذشته دریافت می‌کردند که همین موضوع زنده‌گیری برای ما هزینه دارد.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
0
3
پس چرا تو طرحهایی که به بخش خصوصی مفلس برای واکسیناسیون هاری سگها میدید شندرغاز در نظر میگیرید.کلا سازمان دامپزشکی دیواری کوتاهتر از بخش خصوصی واکسیناتور پیدا نکرده
نظر شما
ادامه