کد خبر: ۷۳۱۵۵
تعداد نظرات: ۲۴ نظر

حکیم مهر: افتتاحیه اولین نشست تخصصی مدیران کشتارگاه های دام و طیور مشهد منطقه 5 کشور در مشهد با حضور مدیران سازمان دامپزشکی کشور، مدیران کل و مسئولین دفاتر نمایندگی ولی فقیه در ادارات کل دامپزشکی و نیز مدیران کشتارگاه های دام و طیور این استان ها برگزار شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی در این نشست تخصصی اظهار کرد: خراسان رضوی دارای پتانسیل های بالایی در حوزه دام و طیور است.

«دکتر جواد اعلمی» افزود: ۱۴ کشتارگاه صنعتی طیور و ۷ کشتارگاه صنعتی و ۲۸ کشتارگاه سنتی دام، ۷۰۰ مرکز خدمات دامپزشکی و نیز ۱۰۰ کارخانه خوراک دام و ۲ کارخانه داروسازی و ظرفیت های متعدد دامپزشکی در این استان وجود دارد که جملگی نقش مهمی در تامین امنیت غذایی آحاد جامعه و به ویژه سلامت زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام رضا علیه السلام دارند.

 قالب کشتارگاه های ما فرسوده هستند که باید به سمت فناوری های نوین و استفاده از تجهیزات بروز برویم

در ادامه «دکتر غلامرضا قنبری» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: در ابتدای انقلاب در تامین بسیاری از نیازهای پروتئینی در امنیتی متزلزل و وابسته به بیرون بودیم. اما اکنون نمی توانیم خود را متوقف کنیم و باید با ظرفیت کامل تولید کنیم و علاوه بر داخل برای صادرات محصولات به بیرون هم برنامه داشته باشیم.

وی افزود: نقش دامپزشکی در تامین کیفیت محصولات بسیار با اهمیت است و علاوه بر کنترل بیماری ها و پیشگیری از آن ها نقش مهمی در بهره وری دارد.

قنبری گفت: کشتارگاه ها از کانون های اصلی کیفیت و قیمت تمام شده محصولات هستند. قالب کشتارگاه های ما فرسوده هستند که باید به سمت فناوری های نوین و استفاده از تجهیزات بروز برویم تا ضمن افزایش کیفیت، قیمت تمام شده را نیز کاهش دهیم.

وی ادامه داد: لزوم استفاده از محصولات جانبی در کشتارگاه ها ضروری است و در دنیا این موضوع جایگاه ویژه ای دارد. اگر به سمت نوسازی کشتارگاه ها گام بر نداریم از تامین نیازها و مطالبات مردم و نیز صادرات به سایر کشورها عقب می مانیم، بایستی روی برندسازی در این زمینه کار کنیم و بازار آسیای میانه را از دست ندهیم. در بخش کشاورزی باید تولید را در شاکله زنجیره های تولید ببینیم که از یک دهه پیش از طیور شروع کردیم و باید تسری پیدا کند و به دام سبک و سنگین برسد. تولید کننده نباید اینگونه فکر کند که نمی تواند مستقل از زنجیره های تولید و تعاونی ها کار کنند. ما تاکید بر تعاونی ها داریم و نقش کشتارگاه ها در این زمینه بسیار حیاتی است و اگر نمی توانند به شکل زنجیره کار کنند در قالب قرارداد با تولید کننده کار کنند.

قبل از انقلاب در کل کشور ۴۰ دامپزشک هم نداشتیم و بعد از انقلاب ۴۰ هزار تحصیل کرده دامپزشکی داریم

«حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید اسماعیل حسینی» مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای اولین بار است که نشست مشترک بین مدیران اجرایی و نیز مدیران کشتارگاه ها برگزار می شود که با حضور آیت الله ربانی در وزارت جهاد کشاورزی و دکتر آقامیری در راس سازمان دامپزشکی کشور دوران طلایی استحصال گوشت حلال در حال تجربه است.

وی گفت: در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، ۴ مشاور ولی فقیه در وزارت خانه حضور دارند و این ساختار، حکایت از اهتمام به این مقوله است. شورای نظارت شرعی تحت نظارت آیت الله ربانی فعال است و کارگروه های تخصصی دیگر نیز در این راستا فعال هستند و حرکت برای استحصال گوشت حلال و بهداشتی رو به رشد است.

حجت الاسلام حسینی افزود: افتخارات قابل ارائه نظام جمهوری اسلامی، قانون نظارت بر ذبح شرعی است و این مورد، یک اهتمام حکیمانه است.

وی به راهپیمایی ۲۲ بهمن و همراهی پرشور مردم اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام، خدمات نوین دامپزشکی است. قبل از انقلاب در کل کشور ۴۰ دامپزشک هم نداشتیم و بعد از انقلاب ۴۰ هزار تحصیل کرده دامپزشکی داریم. در تولیدات دام و طیور وضعیت نامطلوب داشتیم و به لحاظ بهداشتی، حرفی برای گفتن نداشتیم اما امروز با افتخار باید عنوان کنیم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون قطعه مرغ در هر سال تولید می شود که از برکات انقلاب است. ما کشتارگاه نداشتیم در حال حاضر ۵۴۹ کشتارکاه فعال در کشور داریم و اگر فقط بخواهیم خدمات سازمان دامپزشکی کشور را هم در بعد شرعی و هم بهداشتی در کنار هم نمایش دهیم مشخص می شود چه اقدام عظیمی صورت گرفته است. امسال ۷ میلیون دام در مناطق عشایری به طور رایگان مایه کوبی شده که بی نظیر است.

حسینی افزود: دشمنان یک سال است که با تمام توان سعی می کنند میان نظام اسلامی و مردم فاصله ایجاد کنند و مردم این فاصله را قطع کردند که نماد بارز آن حضور میلیونی در راهپیمایی ۲۲ بهمن بود.

وی گفت: یکی از اتفاقات مبارک صورت گرفته تشکیل هسته های تخصصی در حوزه ذبح شرعی است که تحت نظارت دفتر مقام معظم رهبری در حال انجام است.

مسئولیت بهداشتی صرفا بر عهده دامپزشکان نیست و مسئولین دفاتر نمایندگی هم باید دغدغه لازم را داشته باشند

در این نشست «دکتر قاسم رضاییان زاده» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: اولین باری است که حدود ۱۳۰ کشتارگاه های دام و طیور در یک نشست تخصصی با مدیران کل دامپزشکی استان های ۷ گانه منطقه ۵ حضور دارند.

وی خطاب به مسئولین دفاتر نمایندگی ولی فقیه گفت: دقت کنیم تا در این جلسه بهره وری بالای بهداشتی را داشته باشیم شما هم از همکاران ما مطالبه گری داشته باشید و دغدغه بهداشتی داشته باشید. مسئولیت بهداشتی صرفا بر عهده دامپزشکان نیست و بایستی شما هم دغدغه لازم را داشته باشید. داشتن جایگاه مناسب بهداشتی زمینه ساز صادرات محصولات است و بیش از نیمی از کشتار های این منطقه در بخش دام، سنتی هستند که باید به صورت عملیاتی نسبت به ارائه پیشنهاهای خود ارائه کنند تا پیگیری شود.

 هدف از برگزاری این جلسه شنیدن مباحث شنیده نشده هر دو طرف است

«مهندس منصور بنیاب» مدیر کل حوزه ریاست سازمان دامپزشکی کشور هدف از برگزاری این جلسه را شنیدن مباحث شنیده نشده هر دو طرف دانست، و گفت: هم مدیران کشتارگاه ها و هم مدیران کل دامپزشکی استان ها هدفشان خدمت بهینه و رفع مشکلات است تا کالایی سالم به دست مصرف کنندگان برسد اگر قرار است نظارت بهداشتی و شرعی موفق انجام شود نیازمند حمایت مدیران کشتارگاه هاست.

وی افزود: بعضا کشتارگاههایی دار داریم که مباحث بهداشتی را رعایت نمی کنند که منتج به برخورد و پلمب و ... می شود که عمدتا هم مشکلاتی ایجاد می کند.

 اگر جنبه اقتصادی شاغلین کشتارگاه ها تامین نشود و به معیشت آنها توجه نشود دچار خسارت هم در بحث بهداشتی و هم در بحث شرعی خواهیم شد

«حجت الاسلام والمسلمین احمدی پناه» مسئول حوزه نمایندگی ولی در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: بایستی قدر نعمت ها را بدانیم و با ناسپاسی آنها را از خود دفع نکنیم .بایستی قدر مردم را بدانیم که در تمام صحنه ها حامی و همراه نظام هستند و این حضور در ۲۲ بهمن جای قدردانی دارد.

خدمات انجام شده در کشتارگاه های دام طیور، بسیار حائز اهمیت است و باید از افرادی که در خط تولید هستند قدردانی شود. در بحث تولید، مهم ترین عامل تعیین کننده، نیروی انسانی است که به لحاظ تولید، مسائل بهداشتی و هم شرعی که اگر به این عوامل رسیدگی نشود و جنبه اقتصادی کارکنان تامین نشود و به معیشت آنها توجه نشود دچار خسارت هم در بحث بهداشتی و هم در بحث شرعی خواهیم شد، لذا باید توجه لازم به این مسائل انجام شود.

 در سازمان دامپزشکی قوانین پایه ای مناسبی داریم اما بخشنامه های مناسبی نداریم که منجر به برداشت های سلیقه ای از این دستورالعمل ها می شود

در ادامه «دکتر روح الله عمو سلطانی»، دبیر نشست و قائم مقام انجمن صنفی کشتارگاه های صنعتی کشور گفت: باور به اینکه کشتارگاه ها یک صنعت هستند بسیار مهم است و برخی مسئولین اجرایی هنوز به این باور نرسیده اند صنعت کشتارگاهی کشور هم پای سایر صنایع کشور،جزو یکی از بزرگترین صنایع کشور است و به واسطه پایه ضعیف قوانین کشوری که وظیفه تامین دام را به شهرداری ها محول کرده مغفول مانده است.

عموسلطانی افزود: ما در سازمان دامپزشکی قوانین پایه ای مناسبی داریم اما بخشنامه های مناسبی نداریم که منجر به برداشت های سلیقه ای از این دستورالعمل ها می شود که در برخی استان ها با آن روبرو می شویم. گاهاً دیده می شود در یک موضوع واحد در دو استان دارای دو رای هستند و حتی در یک استان، کارشناسان هم با هم در زمینه این دستورالعمل ها اختلاف نظر دارند. گاهی کندی سازمان و ترس سازمان دامپزشکی مانع از اتخاذ تصمیمات جسورانه در زمینه تغییر در صنایع کشتارگاهی می شود.  سازمان دامپزشکی بایستی نسبت به بروزرسانی قوانین در این بخش اقدام کند و این مشکلی است که در این صنعت با آن روبرو هستیم. نیاز به وجود افراد کارشناس در معاونت های بازرگانی سازمان های جهاد کشاورزی استان ها بسیار ضروری است .

در پایان نشست افتتاحیه، دوره آموزشی اهمیت غذای حلال و مبانی فقهی تولید و عرضه گوشت توسط «آیت الله محمد رحمانی نیشابوری» عضو فقهای شورای غذای حلال و مسئول استفتائات دفتر مقام معظم رهبری در قم ارائه شد.

 

انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
2
21
من خودم الان فی البداهه میتونم بالای صد نفر از دامپزشکان قبل از انقلاب رو لیست کنم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
حاج آقا لطفا اظهار نظر در مورد دامپزشکی و دامپزشکان را به خود آنان واگذار کنین. بچسبین به همون کشتار حلال ..................
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
آخه حکیم جان شما چرا؟ قالب دامپزشکان درسته یا غالب دامپزشکان؟؟!! وجود غلط املایی در انتشار خبر، ارزش متن اصلی را کاهش می دهد...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
فاز اون منفی چیه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
دست ملت میخوره شما توجه نکنید دکتر منفی و مثبت چیزی رو مشخص نمیکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
2
22
فقط هیات علمی قدیمی دانشگاه تهران بالای 60 نفر هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
اقایی که منفی زدی یعنی نبودند؟
ناشناس
|
France
|
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
20
اون موقع چند نفرشون بیکار بوده ،الان چند نفرشون بیکاره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
1
14
و با این حال ........ ترجی می دهند به جای اشتغال پایدار برای این 40 هزار نفر دامپزشک تحصیل کرده ؛ زمینه کارگیری افرادی با مدرک تحصیلی سیکل را فراهم کنند.
.........................
کاش اینقدر حکیم مهر شهامت داشت که این کامنت را سانسور نکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
حکیم مهر جان آن قسمتی که منظورم بود را سانسور کردی
یعنی حتی خودتون هم جرات نمی کنید نوشته های قبلی خودتان را منتشر کنید
ناشناس
|
Japan
|
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
14
استرالیا با داشتن پیشرفته ترین صنعت دامپروری دنیا و مساحت سه برابر ما در سال ۲۵نفر ورودی دامپزشکی برا کل کشورش داره .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
9
طبق معمول یه چیزی گفته جدی نگیرین ..............
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
9
لطفا از نظر بار علمی مقایسه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
9
کمیت چه ربطی به کیفیت دارد
مجید
|
Germany
|
۰۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
15
آن زمان دکان های فروش مدرک فعال نبودند تا مردم را سر کیسه کنند و مدرکی بدهند که کاری برایش پیدا نمیشود الان به لطف مراکز فروش مدرک جیبهای زیادی پر میشوند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
1
6
من موندم چی بگم؟ واقعا حرف غیر مستند و کمی هم ... هست . یعنی هر استانی دو دامپزشک بوده؟! سکوت...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
خیلی استانها اصلا دامپزشک نبوده و نمیخواسته، الان هم نمیخواد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
این منفی ها یعنی ادم بی منطق حکیم میخونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۸
فقط منطق رو تو داری با این حرف بی اساس ،اولا مگر کیفیت کار به تعداده! دوماً را نمیگم تا خودت فکرش را بکنی ببینم اصلا فکر هم داری بکنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
سکوت را همون اول کار میکردی بهتر بود . حالا هرچقدر قبلاً دامپزشک بوده حالا اینقدر زیاده که ۹۰ درصد بیکارند یا خیلی هاشون فکر می‌کنند کار دارند ولی از بیکاری بدتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
0
8
یادمه که مرحوم دکتر آغداشی مدیر دامپزشکی استان آذربایجان غربی در سال ۵۸ پس از ۳۰ سال کار بازنسشته شدند و فارغ التحصیل دانشگاه تهران بودند.
با حساب و کتاب این مصاحبه ، سالی یک نفر فارغ التحصیل می شده؟
لازم است در انتشار آمارهای غیر صحیح مشارکت نکنیم.
دامپزشکان زیادی در این استان در قبل از انقلاب شاغل بودند از جمله مرحوم دکتر آغداشی مرحوم دکتر درفشانی دکتر عزتی دکتر دانشوران و ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۸
0
5
سلام کاری به درستی آمار ندارم. حالا چهل هزار نفر نه چهارصد هزار نفر هم که باشه وقتی اشتغال پایدار ندارن و رو به مشاغل کاذب آوردن چه فایده ای برای مملکت داشته. این یعنی بدون برنامه کار شده تا فقط آمار رو ببرن بالا
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۸
0
6
....................... بعد از انقلاب فرهنگی، فقط نزدیک ۴۰ نفر از اساتید از ایران مهاجرت کردند بعد این آقای بیخبر چی میگه؟!!!!
القاصی المهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
0
0
قبل از انقلاب ۲۰۰ هزار ماشین سواری داشتیم الان ۱۲ میلیون ماشین سواری داریم و همه خیابانها قفل شده اند. ..............
نظر شما
ادامه