
حکیم مهر: راز
گرانی گوشت با درنظر گرفتن شاخص تولید و کشتار قابل پیشبینی بود.
به گزارش حکیم
مهر به نقل از همشهری، در ماههای گذشته سیاست
حمایت از تولید گوشت مرغ با افزایش عرضه نهادهها و خوراک مرغداریها باعث شد تا
قیمت در برخی هفتهها نزولی شود، اما در مقابل این دامداریها بودند که شاهد رشد
هزینه تولید و البته کاهش تولید بودند؛ بهگونهای که سرانه مصرف گوشت قرمز را در
مرحله بحرانی قرار داده و حتی میانگین قیمت گوشت قرمز در داخل از قیمت جهانی آن
فاصله محسوس گرفته است.
درحالیکه نگاه
سیاستگذار و تنظیمگر بازار گوشت به کشتارگاهها دوخته شده، اما اگر این نگاه به
دامداریها و وضع تولید متمرکز شده بود، معمای گرانی گوشت قرمز قابل پیشبینی بود.
مرکز آمار پیش از
این فاش کرده بود که تعداد گاو و گوساله پروار شده در دامداریها، در پاییز امسال
نسبت بهمدت مشابه سال قبل، 22 درصد افت کرده و از سوی دیگر تعداد گوسفند و بره
پرواری در دامداریها از 5.7 میلیون رأس در تابستان امسال به 4.2 میلیون رأس در
پاییز امسال کاهش یافته است.
تو واحدهای دامی روستایی به غیر از کاهش محسوس جمعیت دام سبک وسنگین که یک مشکل اساسی و جدی هستش مشکل دیگری که خیلی خیلی اساسی و گریبان گیر جامعه میشه اونم اینه که تو روستاها اصلا مردمی نموندن که بخوان گاو و گوسفند پرورش بدن اکثر روستاها خالی از سکنه شدن و اگر هم کسی تو روستا مونده اونا هم پیر و سالخورده شدن که نیازمند مراقبت هستن و نمیتوانند تولید کننده باشن.