حکیم مهر: رئیس
شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص نحوه قضاوت بهداشتی در مورد گوشت و شیر دام
مشکوک یا مبتلا به هاری توضیحاتی را عنوان نمود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی
استان خراسان رضوی، «دکتر قدرتی» گفت: هاری یکی از مهلکترین بیماریهای قابل انتقال از
حیوان به انسان است که در ایران بیشترین موارد هاری در حیوانات اهلی به ترتیب در
گاو، گوسفند و بز، سگ و الاغ رخ می دهد.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز اظهار داشت: متاسفانه این بیماری ضایعات نعشی
مشخصی ندارد و در صورت مظنون شدن باید حیوان مشکوک را از سایر حیوانات جدا کرده و
مدتی نگهداری کنیم تا پس از بروز عوارض و تشخیص قطعی بلافاصله دام معدوم شود و
گزارش این بیماری به دامپزشکی ضروری است.
وی افزود: در صورت سابقه گزش در تاریخچه حیوان و عدم گذشت
بیش از 48 ساعت از زمان گزش، پس از ضبط موضعی سر و سایر بخش های سیستم اعصاب مرکزی
و نیز محل گزش، نسبت به مهمور نمودن لاشه با مهر مصرف مشروط برای مصرف در
کارخانجات فرآوری گوشت با حرارت بالا اقدام خواهد شد.
در صورتی که بیش از 48 ساعت از زمان گزش گذشته باشد در این
صورت دام به مدت 6 ماه قرنطینه می شود، اگر در طول 6 ماه علایمی از بیماری را نشان
دهد به شیوه بهداشتی معدوم و از چرخه مصرف خارج می گردد و اگر پس از گذشت 6 ماه
دام علایمی از بیماری فوق نشان نداد به عنوان دام سالم تلقی می شود.
دکتر قدرتی در خصوص شیر دام های هار و در قرنطینه
هاری گفت: شیر دام های شیری مبتلا به هاری غیر قابل مصرف و دام های در
قرنطینه هاری صرفا در صورت طی نمودن فرآیند پاستور در کارخانجات فرآورده های لبنی
قابل مصرف می باشد.