کد خبر: ۷۶۲۴۵
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناروی مجلس:
«دکتر داود سلیمانی» معاون بهداشتی و پیشگیری رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز با اشاره به بازنشسته شدن کارکنان و جایگزین نشدن نفرات جدید در این سازمان، اظهار کرد: سازمان در حال حاضر در بحث نیروی انسانی رو به افول است ...

حکیم مهر: رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناروی مجلس شورای اسلامی گفت: دامپزشکی نقش بسیار مهمی در تأمین سلامت انسان‌ها دارد، به‌ طوری که از یکهزار و ۷۵۰ عامل بیماری، ۸۳۴ عامل بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که این موضوع جایگاه مهم دامپزشکی را نشان می‌دهد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر علیرضا منادی» در آیین آغاز به کار دومین کنگره‌ ملی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان در دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه تبریز اظهار داشت: اگر امروز سازمان دامپزشکی وجود نداشت، ده ها وزارت بهداشت نیز پاسخگوی بیماری‌ها و مشکلات مربوط به دامپزشکی نمی‌شد و در حال حاضر وجود انگل‌ها تاثیر زیادی در اقتصاد و افت تولید دارند و ما باید به صورت جدی با انگل‌ها مقابله کنیم.

وی تأکید کرد: بحث حفظ سرمایه‌ دامی جزو مهمترین موضوعات در کشور است و دامپزشک‌ها به‌عنوان سربازان گمنام این عرصه، حافظان سرمایه‌ دامی کشور به شمار می رود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار بحث امنیت غذایی، بحث ایمنی غذایی نیز حائز اهمیت است ایمنی غذایی یعنی اینکه ما بر سر سفره‌ی سالم و ایمن بنشینیم و در واقع هرچقدر دامداران و دامپزشک‌ها کار خود را به درستی انجام دهند، به همان اندازه ما با خیال راحت بر سر سفره می‌نشینیم.

منادی با اشاره به افزایش امید به زندگی در ایران بعد از انقلاب اسلامی، یادآور شد: مهم‌ترین عامل افزایش امید به زندگی در ایران رعایت بهداشت و مسائل مربوط به دامپزشکی است و دامپزشکی سهم زیادی در این موضوع دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند و خوشبختانه با تأسیس این قانون، موانع بیمه‌ای، مالیاتی، گمرکی و... از مسیر شرکت‌ها برداشته شده است و برخلاف گذشته که اساتید نمی‌توانستند شرکت تأسیس کنند، اکنون اسایتد می‌توانند با تأسیس شرکت دانش بنیان در مسیر تبدیل علم به ایده حرکت کنند.

خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی بیماری‌های انگلی دام در کشور

معاون بهداشتی و پیشگیری رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این مراسم گفت: سال گذشته به دلیل وجود انگل، سه میلیون و ۶۰۴ هزار کیلوگرم گوشت به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشتارگاه های کشور ضبط شد.

«دکتر داود سلیمانی» اظهار کرد: با وجود این خسارت زیاد، حاضر نیستیم سرمایه‌گذاری در حدود هزار میلیارد ریالی انجام دهیم تا از بروز این خسارات جلوگیری کنیم.

وی در مورد نقش اقتصادی و بهداشتی انگل‌ها در لاشه و ضمائم خوراکی دام در کشتارگاه‌ها گفت: خسارات اقتصادی بیماری‌های انگلی در گوسفند، بز و گاو شامل مرگ، کاهش وزن و کاهش تولید پشم، کاهش تولید گوشت و شیر، ضبط کبد، قلب و سایر اندام‌های داخلی است و گاهی این بیماری‌ها زمینه ساز رخداد سایر بیماری‌ها هستند.

سلیمانی با بیان اینکه انگل های کبدی و به ویژه فاسیولوزیز می‌توانند زمینه ساز سایر بیماری‌ها نیز باشند، افزود: اسپورهای باکتری بنام «کلستریدیوم نوای» در گوسفند و بز و گاهی در گاو در بافت‌های تخریب شده توسط انگل‌های کبدی، شروع به تکثیر کرده و تکثیر باکتری موجب ترشح سم به‌داخل جریان خون و بیماری هپاتیت نکروز عفونی "Infectious necrotic hepatitis" و موجب مرگ سریع حیوان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تعدادی از بیماری های انگلی دام می توانند در بهداشت عمومی و به‌عنوان آلودگی های انگلی قابل انتقال بین انسان و حیوان مطرح شوند که اهمیت آسیب های وارده به انسان ها با خسارات اقتصادی ناشی از آن‌ها قابل مقایسه نیست.

سلیمانی به میزان کشتار دام و گوشت در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: ۱۴ میلیون رأس دام کشتاری کوچک (گوسفند و بز) با وزن ۲۷۹ میلیون کیلوگرم و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس و نفر دام کشتاری بزرگ (گاو، گاومیش و شتر) با وزن ۲۹۶ میلیون کیلوگرم در سال گذشته کشتار شد.

وی همچنین به بازنشسته شدن کارکنان و جایگزین نشدن نفرات جدید در این سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان در حال حاضر در بحث نیروی انسانی رو به افول است، به رغم اهمیت بحث دامپزشکی و وجود تمامی مشکلات در این عرصه، سازمان دامپزشکی کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

سلیمانی ادامه داد: ما برای اینکه وزارت بهداشت و سایر سازمان‌های مشترک را در کنار خود ببینیم و به دستاورهای واحد برسیم نیازمند ایجاد شورای عالی تخصصی بیماری‌های مشترک انسان و حیوان هستیم.

 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
0
23
حرفای قشنگ میزنی. آیا ازوضعیت معیشتی وحقوقی ادارات کل دامپزشکی استان ها خبری داری نماینده عزیز مجلس. یه بار چن تا ازاین نماینده های مجلس ازتهران خارج بشند برند ادارات کل وشهرستان ها ازوضعیتشون آگاه بشند. برادر دامپزشکی فقط پرسنل سازمان دامپزشکی مستقر درتهران نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
0
10
چرا پس حقوق مون نمیدید اضاف کار حذف کردید.شیف تعطیلات هستیم بدون حقوق
کارگر سر گذر هم اینطوری نیست
من
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
5
8
استخدام که کلا سهمیه شده و بقیه امکان قبولیشون نزدیک صفر هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
تو استان ما فقط سهمیه برمیدارن و اونها هم به فکر کار کردن نیستند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۶:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
شده استخدام افراد ناتوان و پرزبان آن هم با حکم رسمی قطعی از روز اول.
کارشنای صاحب نظر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
1
6
آقای دکتر سلیمانی (معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور) و دکترمنادی (رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناروی مجلس شورای اسلامی)
در مظلومیت دامپزشکی صحبت کردن خوب است ولی کافی نیست . همانطور که مستحضرید سازمان در تقاطع عملکردی وزارت بهداشت و وزارت کشاورزی است و صرفا بودجه سر فصل کشاورزی به آن تخصیص داده میشود.سازمان دامپزشکی در حال حاضر به دلیل تغییرات زیاد مدیریتی( سکوی پرتاب پستهای کلان )، جو سوء ظن به مدیران(پرونده سازی مدیران به دلایل واهی)،پایین بودن سطح اعتبارات،عدم استقلال اداری(زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بودن) وخالی شدن از مدیران باسابقه و کارشناس ،جو کاری سیاسی و باند بازی و ... دچار مظلومیتی مظاعفی گردیده است و اگر
خروجی کارفنی سازمان دامپزشکی در افزایش بهره وری و کاهش تلفات و ضایعات در صنعت دام و طیور و آبزیان، تامین و پایداری ایمنی ،امنیت غذایی و کنترل بیماریهای مشترک ( صرفه جویی در هزینه درمان تا جلوگیری از تلفات جامعه انسانی) با عدد و رقم و مستدل به متولیان قانونگذاری و مرکز پژوهشها سالیانه گزارش گردد ، میشود انتظار داشت درصد معنی داری از بودجه سلامت در اختیار سازمان دامپزشکی قرار گیرد وگرنه تا زمانی که بودجه صرفا سرفصل کشاورزی است و رقمی از بودجه بهداشت به سازمان تخصیص داده نشود سازمان دامپزشکی برای همیشه مظلوم خواهد ماند ونمیتوان انتظار معجزه داشت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
0
3
سلام عرض ادب و احترام
۱. در شبکه دامپزشکی استان .... مورد داریم که دامپزشک های زیادی دنبال مسئول فنی شدن هستن ولی فردی با استفاده از رابطه در دو جا مشغول به کار هست حرف هم میزنی میگن به شما ربطی نداره. خواستید اسمشم بگم....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
0
5
دامپزشکی محتضری است که فقط داریم برایش گریه می کنیم ولی به فکر نجاتش نیستیم
ریاست محترم سازمان طبیبی فهمیده می باشد که باید دست بر درمان شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
1
6
عمده استخدامتان هم که نیروهای وازد و تو زرد است، این سهمیه دار گیری پدر دستگاهها را در آورده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
گل گفتی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
این سهمیه ها بلایی سر ایران و ایرانی آورد که از توان حزب بعث و اسراییل و استکبار جهانی خارج بود.
ناصر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
1
3
................. آقای نماینده . آقای وزیر. آقای رئیس سازمان اگه به همین طریق پیش بره حقوقهای پرسنل دامپزشکی را اصلاح نکنید من تو ادارات دقیقا دارم می بینم انگیزه زیر صفر. دیگه کسی دل و دماغ کارکردن برای این سازمان خراب شده را نداره فقط از روی عادت به زور صبح میرسن اداره و منتظر آخر وقت می‌مونن. پس دست بجنبید که به زودی با سیل گسترده ای از بیماری‌ها شما نماینده ها باید سرنگ دست بگیرید و برید واکسیناسیون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
0
2
نیروهای سهمیه ای اصلا برنامه کار کردن ندارند
فقط دنبال پستهای مدیریتی هستند
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۰:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
1
3
با سلام شما که الحمدالله اینچنین ازنقش دامپزشکی اطلاع دارید چرا بفکر معیشت کارکنان این سازمان بخصوص تسری خاص آنها در حکمشون نیستید
نظر شما
ادامه