حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: از نظر رئيس نظام دامپزشکی استان کرمانشاه، پائین بودن درآمد همکاران بخش خصوصی یکی از مشکلاتی است که باعث گله و شکایت آنان شده است و ابلاغ دیرهنگام تعرفههای بخش خصوصی یکی از ریشههای این معضل است، کمااینکه هماکنون نیمه دوم سال شروع شده اما تعرفهها هنور اعلام نشده است (حکیم مهر: این گفتوگو پیش از ابلاغ تعرفههای دامپزشکی انجام شده است).
«دکتر ماندانا پدرام» در گفتوگو با حکیم مهر ضمن گلایه از پایین بودن پایه تعرفههای دامپزشکی در ابتدای امر، تصریح میکند: «با افزایش تعداد مراکز درمانگر، داروخانه و آزمایشگاه، تعداد کیس مراجعه کننده به این مراکز کاهش پیدا میکند و تمام این مسائل باعث کاهش درآمد روزافزون همکاران دامپزشک و سایر ردهها میشود.»
حکیم مهر: از نظر شما مهمترین مشکلات و چالشهای حال حاضر بخش خصوصی دامپزشکی در استان چیست؟
بر اساس آنچه که از همکاران و اعضای نظام استان به طور مستقیم و غیرمستقیم در جلسات و... به گوش میرسد و همچنین تجربه شخصی خود بنده، پائین بودن درآمد همکاران بخش خصوصی یکی از مشکلاتی است که باعث گله و شکایت آنان شده است.
حکیم مهر: به نظر شما علت این امر چیست؟
ابلاغ دیرهنگام تعرفههای بخش خصوصی یکی از علتهاست؛ بهطوری که هماکنون نیمه دوم سال شروع شده اما تعرفهها هنور اعلام نشده است. نکته مهمتر در مورد تعرفهگذاری حجم افزایش تعرفههاست که متناسب با خدمات ارائه شده نیست و به تورم جاری در اقتصاد نمیرسد. ریشه اصلی این معضل، پایین بودن پایه تعرفهها در ابتدای امر بوده است. از طرفی با افزایش تعداد مراکز درمانگر، داروخانه و آزمایشگاه تعداد کیس مراجعه کننده به این مراکز کاهش پیدا میکند و تمام این مسائل باعث کاهش درآمد روزافزون همکاران دامپزشک و سایر ردهها میشود.
به همه این موارد میتوان هزینه اماکن و اجاره بهای سرسامآور آن را اضافه کرد که روی درآمدها تاثیر منفی میگذارد. مشکل دیگر پذیرش بیرویه دانشجو در دانشگاههای بیشمار دامپزشکی در کشور است که اگر بخشی از آنها هم بخواهند در بخش خصوصی شروع به اشتغال کنند، سفره دامپزشکی هر روز کوچکتر و کوچکتر خواهد شد.
حکیم مهر: چه راهکاری به ذهن شما میرسد؟
خود سازمان نظام دامپزشکی هم بر پایین و ناچیز بودن تعرفهها و عدم تناسب آن با هزینههای خدمات اذعان دارد و علت آن را تعیین مقادیر غیر واقعی در سال اول تعرفهگذاری خدمات دامپزشکی میداند. در سالهای گذشته هم، چه از طرف مسئولین و چه برخی همکاران، پیشنهادهایی وجود داشته مبنی بر اینکه پروسه تعرفهگذاری دامپزشکی باید مسیر سادهتری را نسبت به الان که نیازمند پروسه طولانی است، طی کند و تعیین این نرخ ها به خود سازمان نظام واگذار شود که هم به موقع ابلاغ شود و هم نرخها واقعیتر و به روزتر شوند. در این میان منطقی کردن پذیرش دانشجو با تکیه بر ماده 21 قانون افزایش بهرهوری کشاورزی نیز میتواند راهگشا باشد.
حکیم مهر: انتظار شما بهعنوان رئیس نظام استان از وزیر جدید جهاد کشاورزی چیست؟
وزیر محترم جهاد کشاورزی که بالاترین مقام در این حوزه هستند، با استفاده از جایگاه و قدرت خود میتوانند در پرداختن و اجرایی کردن ماده 21 قانون افزایش بهره وری کشاورزی بسیار تاثیرگذار باشند. ایشان میتوانند نهادهای مرتبط با حوزه خدمات دامپزشکی و مراکز آموزشی را جهت تعدیل تعداد پذیرش دانشجو با هم هماهنگ کنند، طوری که بر اساس نیاز کشور دامپزشک باکیفیت تربیت شود. ایشان همچنین در مورد سپردن تعرفهگذاری خدمات دامپزشکی به سیستم دامپزشکی هم میتوانند موثر باشند.
حکیم مهر: چند ماهی از تشکیل شورای جدید نظام دامپزشکی استان می گذرد. مهمترین اقدامات شما در این مدت چه بوده است؟
در طول این مدت با حضور روزانه در محل دفتر نظام، سعی کردم که به شخصه با مراجعین در ارتباط باشم و تا حد ممکن مشکلات آنها را حل و فصل و همچنین به درخواستهای واصله ازطریق سامانههای مختلف رسیدگی کنم. خوشبختانه این اقدام باعث تسریع در پاسخگویی به متقاضیان، اعضا و افزایش رضایتمندی آنان شده است.
ما جلسات شورا و کمیتههای فنی را به صورت ماهانه و هفتگی و به شکل مرتب برگزار کردیم. خوشبختانه این جلسات فرصتی را برای تبادل نظر در خصوص چالشها و مسائل مختلف در حوزه دامپزشکی فراهم کرده و تصمیمگیریهای مؤثری را به دنبال داشته است.
همچنین به منظور افزایش روحیه و تعامل بین اعضا، کمیتههای ورزشی و رفاهی را ایجاد کردیم. آمادگی برای برگزاری مسابقات ورزشی و برنامههای تفریحی به مناسبت ۱۴ مهر و ارائه برخی خدمات رفاهی توسط کمیته رفاهی و کمیته آموزشی ازجمله فعالیتهای این کمیتهها بوده که موجب تقویت ارتباطات اعضای محترم خواهد شد. در این راستا امیدواریم که با برگزاری دورههای آموزشی بتوانیم گام موثری برای همکاران برداریم.
بازسازی و تجهیز دفتر شورای نظام دامپزشکی استان از دیگر اقدامات بوده که شامل بهبود فضای کاری و فراهم کردن امکانات لازم برای برگزاری جلسات و فعالیتهای مختلف بود و به افزایش کارایی شورا کمک کرد و یک محیط و مکان در شان اعضای دامپزشکی ایجاد شد.
از طرفی اموال فرسوده و بایگانی مدارک مربوط به ماده 5 را ساماندهی کردیم که این اقدام باعث تسهیل دسترسی به اطلاعات و مدارک شده و روند کارها را سرعت بخشیده است. همچنین به طور مرتب گزارشهای ماهانهای را به سازمان نظام دامپزشکی ارسال میکنیم که این گزارشها شامل فعالیتها، چالشها و پیشرفتهای شورا بوده و به شفافیت عملکرد ما کمک میکند.
راهاندازی پورتال نظام استان و فعالیت آن در طول این مدت اقدام دیگری بود که باعث شده اخبار، فراخوانها، خدمات ورزشی، رفاهی و... از طریق این پورتال به اطلاع اعضا رسانده شود.
حکیم مهر: به عنوان حرف آخر...
شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه با اجرای این اقدامات، گامهای مؤثری در راستای ارتقاء خدمات دامپزشکی و بهبود شرایط اعضا برداشته است و امید است که با همکاری مستمر اعضا بتوانیم به اهداف خود دست یابیم. پیشاپیش ۱۴ مهر را به همه همکاران در سراسر کشور تبریک عرض میکنم و برای همه عزیزان آرزوی توفیق و سربلندی دارم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
چاپلوسی، رانت، پارتی شده افت ادارات و سازمان ها و ما را که یکی غیر از خدا نداریم.
خدا بزرگه برار