کد خبر: ۷۷۷۸۸

حکیم مهر: یک مطالعه در چین نشان داد «گیگانتوپیتکوس»  (Gigantopithecus)، پستاندار غول پیکری که ۲۱۵ هزار تا ۲۹۵ هزار سال پیش منقرض شد، نتوانست خود را با تحولات زیست محیطی ناشی از تغییرات آب و هوایی سازگار کند و در نتیجه از روی زمین ناپدید شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، مطالعه ای که در ژورنال «نیچر» منتشر شده است به بررسی انقراض گیگانتوپیتکوس، همچنین به عنوان Gigantopithecus blacki می پردازد.

کارشناسان در این مطالعه کشف کردند گیگانتوپیتکوس، یک پستاندار با ارتفاع حدود ۲.۵ تا ۳ متر و وزن ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم به دلیل کاهش جمعیت ناشی از تغییرات در زیستگاه و ترجیحات غذایی همراه با تغییرات فصلی منقرض شد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، تحقیقات اخیر در مورد این حیوانات شامل بررسی کامل دندان، فک و سایر اعضای بدن یافت شده در غارهای چین بوده است.

گیگانتوپیتکوس یا غول‌ میمون، بزرگ‌ترین میمون‌سان شناخته‌شده تاریخ است. نخستین بار نزدیک به ۸۰ سال پیش، یک انسان‌شناس هلندی به نام «گوستاو هاینریش رالف»، دندانی غول‌آسا و مشابه دندان‌های انسان را در داروخانه‌ای در هنگ کنگ کشف کرد و جانوری را که روزگاری صاحب آن دندان بود، گیگانتوپیتکوس نامید. از آن روز تاکنون، هزاران دندان بزرگ‌تر و همچنین سه استخوان فک در آسیای جنوبی پیدا شده‌ است. این مدارک نشان می‌دهند که وقتی گیگانتوپیتکوس سر پا می‌ایستاد، قدش به سه متر می‌رسید و وزنی بالغ بر ۵۰۰ کیلوگرم داشته است. (قد و قواره‌ای که آن را تبدیل به بزرگ‌ترین میمون تاریخ کرده‌ است.)

در همین حال، کارشناسان تاکید کردند وقتی گونه ای با کمبود غذا مواجه می شود و برای یافتن یک زیستگاه مناسب تلاش می کند، مجبور به مهاجرت، دستخوش تغییرات یا انقراض می شود.

همچنین به گفته کارشناسان، در آن دوره، یک تغییر آب و هوایی بسیار جدی رخ داد که به عنوان آخرین عصر یخبندان شناخته شد. نکته مهم در اینجا صرفاً یخ زدگی تا حد مرگ به دلیل هوای بسیار سرد نیست؛ این شرایط نه تنها بر حیوانات، بلکه بر گیاهان و کل زمین تاثیر می گذارد. ما مشاهده می‌کنیم که این حیوانات نتوانستند با تغییرات آب و هوایی سازگار شوند.

تغییرات اقلیمی می‌تواند منابع غذایی حیوانات را تحت تاثیر قرار دهد و آن‌ها مجبور می‌شوند تا ترجیحات غذایی خود را تغییر دهند.

 


نظر شما
ادامه