کد خبر: ۷۸۷۳۹
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
رئیس جدید نظام دامپزشکی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با حکیم مهر:
«دکتر علیرضا چاروقچی» افزود» ما نباید اجازه دهیم که کارفرما بدون دلیل و قبل از انقضا و تاریخ قرارداد، با همکاران مسئولین فنی لغو قرارداد نماید ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: از نظر رئیس جدید نظام دامپزشکی استان آذربایجان شرقی، ماده ۱۹ و بحث مسئولین فنی آشفته بازاری است که هنوز متولی آن به صورت کامل مشخص نیست و هرکس با قدرت بالا به راحتی می‌تواند در انتخاب مسئولین فنی اعمال نفوذ کند که باید به این کار نظم درست داده شود.

«دکتر علیرضا چاروقچی» در گفت‌وگو با حکیم مهر، ضمن اشاره به عدم تناسب بین تعداد داروخانه‌ها با تعداد درمانگاه‌های دامپزشکی می‌گوید: «غالبا به خاطر راحتی کار داروخانه و تجاری بودن، اولین تمایل به افتتاح داروخانه دامپزشکی است.»

وی تصریح می‌کند: «به علت تعدد دانشکده‌های دامپزشکی در استان، تعداد دانش‌آموخته در این رشته زیاد است، ولی اگر کسی بخواهد در بخش خصوصی دامپزشکی فعالیت کند، قطعا موفق خواهد شد.»

حکیم مهر: آقای دکتر، ورودی چه سالی و کدام دانشکده هستید؟

بنده ورودی سال 1367 دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (اولین دوره دامپزشکی در دانشگاه آزاد) هستم و در مهرماه 1373 دانش‌آموخته این رشته شده‌ام.

حکیم مهر: ارزیابی شما از وضعیت فعالیت دامپزشکان بخش خصوصی استان چیست؟ مهمترین مشکلات بخش خصوصی دامپزشکی در استان چه چیزهایی هستند؟

بخش خصوصی دامپزشکی با داشتن تنوع و تکثر از کارهای کلینیکی در حوزه داخلی دام بزرگ، مامایی، بیماری‌های اسب، دام کوچک، داروخانه، آزمایشگاه، شرکت‌های پخش دارویی، واردات دارو و واکسن، مسئولیت فنی در حوزه‌های مختلف کشتارگاه‌ها، خوراک دام و بسته‌بندی مواد پروتئینی بستر مناسبی برای فعالیت فراهم می‌کند، اما متاسفانه گاهی در بخش‌های مختلف این حوزه، رقابت‌های ناسالم بین همکاران وجود دارد و عدم وجود انجمن‌های صنفی باعث شده که نظام دامپزشکی با تک‌تک دامپزشکان در حوزه مشکلات شخصی آنها ارتباط داشته باشد، در صورتی که با وجود انجمن‌ها، نظام می‌تواند مشکلات را به صورت صنفی بررسی کرده و کمک و کارایی بهتری از خود نشان دهد.

حکیم مهر: وضعیت اجرای ماده ۱۹ آیین‌نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان چگونه است؟ چه راهکاری به نظر شما می‌رسد که بتوان از قراردادهای پشت پرده جلوگیری کرد؟

یکی از معضلات صنفی در حوزه دامپزشکی، ماده ۱۹ و نحوه اجرای آن است. انجمن صنفی مسئولین فنی وجود ندارد و هیچ برنامه و اولویتی برای استخدام دامپزشکان به عنوان مسئول فنی در واحدهای مربوطه نیست. اداره کل دامپزشکی و نظام استان در حمایت و پشتیبانی از دامپزشکان در تلاش هستند اما از گذشته نابسامانی‌هایی وجود داشته که باعث اجحاف در حق دامپزشکان شده است. در این حوزه کار بسیاری باید انجام شود و نیازمند یک نظم‌دهی است تا دامپزشک و همکار ما در واحدی که مسئول فنی است، احساس امنیت شغلی داشته باشد و بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد و به حق و حقوق درست و کامل خود برسد.

بعضا می‌بینیم که در این حوزه بی‌عدالتی‌های زیادی در حق همکاران اتفاق افتاده است. ما نباید اجازه دهیم که کارفرما بدون دلیل و قبل از انقضا و تاریخ قرارداد، با همکاران ما لغو قرارداد نماید که طبیعتا دلایل چنین مواردی روشن است.

حکیم مهر: به عنوان رئیس جدید نظام دامپزشکی استان، مهمترین برنامه‌ها و اولویت‌های شما چیست؟

نظام استانی که من تحویل گرفته‌ام، مشکلات زیادی دارد. از نظر مکان و ساختمان و همچنین نیروی انسانی فرسوده است که اصلاحات یکی را آغاز کرده‌ام و دیگری را هم باید در ادامه اصلاح کرد.

ماده ۱۹ و بحث مسئولین فنی آشفته بازاری است که هنوز متولی آن به صورت کامل مشخص نیست و هرکس با قدرت بالا به راحتی می‌تواند در انتخاب مسئولین فنی اعمال نفوذ کند که باید به این کار نظم درست داده شود.

کمک به راه‌اندازی انجمن‌های صنفی توسط خود همکاران و حمایت‌های لازم توسط نظام از آنها و راه‌اندازی کلاس‌های بازآموزی با هزینه مناسب برای همکاران برنامه کاری من در سه ماهه اول فعالیت خواهد بود.

حکیم مهر: تعامل شما با بخش دولتی و اداره کل دامپزشکی استان چگونه است؟

تعامل و همکاری بسیار خوبی با اداره کل و همکاران محترم و مسئولین قسمت‌های مختلف داریم که همگی از دوستان قدیم ما هستند و امیدواریم بتوانیم با همراهی هم در جهت اعتلای صنف دامپزشکی و مرتفع شدن ضعف‌ها گامی جدی برداریم.

حکیم مهر: چه تعداد دانشکده دامپزشکی در استان فعالیت می‌کند؟ آیا با معضل فارغ‌التحصیلان زیاد مواجه هستید؟

در استان ما سه دانشکده دامپزشکی وجود دارد. به علت تعدد دانشکده‌های دامپزشکی در استان، تعداد دانش‌آموخته در این رشته زیاد است ولی اگر کسی بخواهد در این رشته در بخش خصوصی فعالیت کند، قطعا موفق خواهد شد.

حکیم مهر: وضعیت فعالیت داروخانه‌ها و کلینیک‌های دامپزشکی در استان چگونه است؟ نسبت آنها چقدر است؟

در استان ما تعداد 191 داروخانه و تعداد درمانگاه 122 وجود دارد. متاسفانه شاهد عدم تناسب بین تعداد داروخانه‌ها در هر شهرستان با تعداد درمانگاه‌ها هستیم که غالبا به خاطر راحتی کار داروخانه و تجاری بودن، اولین تمایل به افتتاح داروخانه دامپزشکی است.

حکیم مهر: آیا با معضل درمان غیرمجاز مواجه هستید؟

درمان غیرمجاز وجود دارد ولی به فراوانی و کثرت سال‌های گذشته نیست و این موضوع با وجود فارغ‌التحصیلان دامپزشکی با تعداد بالا به صورت مقطعی حل شده است.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

 

انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
تقدیری
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۷
15
10
متانت ایشون رو دوست دارم واقعا انسان شریفی هستید دکتر عزیز ، بهترین کار در این عرصه پشت هم بودن هستش هیچگاه تصور نکنیم که با نشانه گرفتن و زیر سوال بردن خودمان ، دانشجویان یا دانشکده خاصی موفق می‌شویم ، در کل تعداد دانشکده های دامپزشکی معیار و ملاکی نیست برای کیفیت آموزشی و تعداد خروجی ، معیار درست و اصلی تعداد قبولی های هر سال و یا پذیرفته‌شدگان کلی هست که الحمدالله سال به سال در حال کاستن هست ، اینکه ریاست نظام یک استان که تنها دو دانشکده دامپزشکی در استان معطوف خود دارد ، بیاید فارغ‌التحصیلان یک دانشکده را زیر سوال ببرد و یا اسم یک دانشکده و سطح علمی آن دانشکده را زیر سوال ببرد و یا اینکه وجوب و الزام بود یا نبود یک دانشکده را زیر سوال ببرد یک گل به خودی تلقی می‌شود و داریم تیشه به ریشه وجه دامپزشکان می‌زنیم کجای دنیا بجز در کشور ما در برخی از مناطق دیدید که پزشکان ، فارغ التحصیلان یا دانشجویان یا دانشکده ای را در یک رسانه زیر سوال ببرد... متاسفانه این مورد در دامپزشکی و در کشور ما دیده شده است ، بایستی به کمک به اعضای هیئت علمی دانشکده هایمان و دانشجویان هوای همدیگر را داشته باشیم ، این موضوع فقط به همین مورد کفایت نمی‌کنند ، خیلی از دامپزشکان متاسفانه در تشخیص همکاران یکدیگر را نقد و زیر سوال میبرند با این کار خودمان بالا نمی‌رویم تخته را از زیر پای همه مان میکشیم ، مثل جریان «پیروز و علت از دست رفتن کیس »که بعضاً همکاران جساراتی را بنا به دلایل بسیار تا بسیار نا زیبنده را به یکدیگر روا داشتند که در رسانه وزین حکیم مهر برخی از آنها پوشش داده شدند . رمز سعادت همه همکاران همدلی است ....
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
با سلام خدمت همکار عزیز
در این مصاحبه هیچ دانشکده ای زیر سوال نرفته. تنها ذکر شده در استان سه دانشکده وجود دارد که شامل دانشگاه تبریز، آزاد تبریز، آزاد شبستر است. صرفا اشاره شده است که:
"در استان ما سه دانشکده دامپزشکی وجود دارد. به علت تعدد دانشکده‌های دامپزشکی در استان، تعداد دانش‌آموخته در این رشته زیاد است ولی اگر کسی بخواهد در این رشته در بخش خصوصی فعالیت کند، قطعا موفق خواهد شد."

تفسیر به رای بدون خواندن مطلب کاری خطا است
ناشناس
| Germany |
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
همکار گرامی منظور ایشون رییس نظام استان آذربایجان شرقی نبوده اگر با دقت می‌خواندید می‌دونستید که به ریاست نظام استان دیگر اشاره میکنند. که دو دانشکده دارد و در مصاحبه‌ای به نام دانشکده اشاره کردند ، تفسیر به رای بدون خواندن جنابعالی خطاست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
تعداد دانشگاه هم زیاده دیگه چرا واقعیت رو کتمان میکنید؟ شما اگر هیات علمی دامپزشکی هستید دلیل نمیشه که واقعیت رو هم کتمان کنید.

ترکیه با جمعیت دامی بیشتر از ایران و دامپزشکی پیشرفته تر از ایران فقط 20 تا دانشکده دامپزشکی داره. آمریکا با جمعیت انسانی 4 برابر ایران و جمعیت دام سنگین 20 برابر ایران و جمعیت حیوان خانگی ده ها برابر ایران، فقط 32 تا دانشکده دامپزشکی داره یعنی 50 درصد بیشتر از ایران.

آمریکا 100 میلیون گاو شیر و 30 میلیون گاو گوشتی داره. جمعیت دام سنگین ایران کلا 5 میلیونه هر چند دام سبک تعداد نسبتا بالای 60-70 میلیون داره. جمعیت حیوانات خانگی دو کشور هم که اصلا قابل مقایسه نیست. در ایران که کلا حیوان خانگی رو ممنوع کردن!

با توجه به این وضعیت، تعداد دانشکده های دامپزشکی ایران باید حداکثر 10 عدد می بود و جمعیت دانشجویان دامپزشکی هم باید یک پنجم رقم فعلی بشه.
ناشناس
| Germany |
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
دوست ناشناس عزیز شما فکر کنم مسئول سر شماری ایران و ترکیه هستید این آمارها رو از کجا در میارید بگید ماهم مطالعه کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
دوست عزیز به جای تیکه انداختن به خودت زحمت بده برو از گوگل جستجو کن. من مسئول آموزش دادن شما که نیستم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
ناشناس
| Germany |
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹

اگر میخواهید در مورد استان دیگری صحبت کنید درست اسم ببرید. نه این که بیایید زیر مصاحبه یک استان دیگه داستان دیگری بنویسید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
1
7
نقد مفید است .
تءو?
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
9
8
سلام
ایشان فردی بزرگوار . با لیاقت . کاربلد . قوی. با متانت .
کوشا . با اراده . جدی . و از مفاخر دامپزشکی استان هستند و به وجود ایشان در راس نظام استان قطعا باید افتخار کرد
همیشه به دامپزشکی هویت بخشیده اند
خداوند روح پدر شریف ایشان را رحمت کند
دامپزشکی یعنی دکتر چاروقچی
پاسخ ها
کارشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
با سلام. با نظر جنابعالی کاملا موافقم. خدمات ایشان در شکوفایی صنعت دارویی دامپزشکی کشور، فراموش شدنی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
3
6
آقای دکتر چاروقچی فقط دو تا راه حل برای این مساله مسئولین فنی وجود داره. یا قانون فعلی اصلاح بشه و مسئولین فنی حقوق رو مستقیم از دولت بگیرن و دولت هم یک درصدی عوارض سالیانه از تولیدکنندگان بگیره و در یک حساب جمع کنه و حقوق مسئولین فنی رو هم از همون محل بده.

یا راه حل دیگه و البته غیرقطعی اینه که ترفندهایی اندیشیده بشه برای تحکیم قراردادهای مسئولین فنی. برای مثال در قراردادهای چک تضمین هم افزوده بشه و چک تضمینی که کارفرما به نام مسئول فنی میده به شکل امانت پیش نظام دامپزشکی یا اداره کل بمونه. ترفندهای دیگر هم میشه استفاده کرد ولی این ترفندها یک راه حل موقت هستن و باز هم امکان دور زدن شون هست. پس باید رفت سراغ راه حل اصلی و دائمی که در ابتدا گفتم.
کارشناس مسول فنی گلپایگان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
0
2
من دارم گریه میکنم اوضاع خیلی یاس آلود است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
2
4
بنده قويا باور دارم با وجود افراد مجرب و عمل گرايي نظير جناب دكتر چاروقچي در بدنه جديد نظام دامپزشكي كشور و استان شرايط صنفي همكاران گرانقدر بهبود چشمگيري خواهد داشت . نقد ايشان دلسوزانه و كاملا بجاست .
مجید
|
Germany
|
۲۲:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
0
1
یادم هست دانشگاه دولتی زیر گوش دانشگاه آزاد با هزار رانت و فشار از بالا و تطمیع و تهدید تاسیس شد و آزاد شبستر ! به همان روش سیاست چماق و هویج تاسیس شد تا تیشه بر ریشه اشتغال در استان بزنه الان حتی یک فرصت شغلی برای تازه فارغ التحصیلان (بخصوص خانم دکتر ها ) در استان های شمالغرب پیدا نمیشود . فروش مدرک برای پرکردن جیب های خالی، استان آذربایجان شرقی به اندازه کشور فرانسه دامپزشک بیرون میده ?
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۳۰
1
3
درست به خال زدید آقای دکتر چاروقچی
همه چیز یعنی همه مشکلات اقشار دامپزشکی از همین تعداد زیاد ، منشأ می گیرد. آب را از سر چشمه باید گرفت.


موفقیت شما و سایر استان‌ها و همکاران دیگر در کاهش دادن تعداد پذیرش است که شما و دوستان دیگر ، اگر اراده کنید حتما می توانید.

یکی از خواسته های اصلی ما ست و یکی از گذرگاه های موفقیت شما

موفق باشیم و باشیم
علی اکبر دشتی زاده(فارس)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۲
2
1
جناب آقای دکتر چاروقچی از پیشکسوتان و فعالین قدیمی و خوش فکر دامپزشکی می باشند
اشاره بجای ایشان برای تقویت انجمن ها نشان از درایت و هوش ایشان و نوید بخش روزهای بهتر برای استان آذربایجان شرقی می باشد.
نظر شما
ادامه