حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: از نظر رئیس جدید نظام دامپزشکی استان آذربایجان شرقی، ماده ۱۹ و بحث مسئولین فنی آشفته بازاری است که هنوز متولی آن به صورت کامل مشخص نیست و هرکس با قدرت بالا به راحتی میتواند در انتخاب مسئولین فنی اعمال نفوذ کند که باید به این کار نظم درست داده شود.
«دکتر علیرضا چاروقچی» در گفتوگو با حکیم مهر، ضمن اشاره به عدم تناسب بین تعداد داروخانهها با تعداد درمانگاههای دامپزشکی میگوید: «غالبا به خاطر راحتی کار داروخانه و تجاری بودن، اولین تمایل به افتتاح داروخانه دامپزشکی است.»
وی تصریح میکند: «به علت تعدد دانشکدههای دامپزشکی در استان، تعداد دانشآموخته در این رشته زیاد است، ولی اگر کسی بخواهد در بخش خصوصی دامپزشکی فعالیت کند، قطعا موفق خواهد شد.»
حکیم مهر: آقای دکتر، ورودی چه سالی و کدام دانشکده هستید؟
بنده ورودی سال 1367 دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (اولین دوره دامپزشکی در دانشگاه آزاد) هستم و در مهرماه 1373 دانشآموخته این رشته شدهام.
حکیم مهر: ارزیابی شما از وضعیت فعالیت دامپزشکان بخش خصوصی استان چیست؟ مهمترین مشکلات بخش خصوصی دامپزشکی در استان چه چیزهایی هستند؟
بخش خصوصی دامپزشکی با داشتن تنوع و تکثر از کارهای کلینیکی در حوزه داخلی دام بزرگ، مامایی، بیماریهای اسب، دام کوچک، داروخانه، آزمایشگاه، شرکتهای پخش دارویی، واردات دارو و واکسن، مسئولیت فنی در حوزههای مختلف کشتارگاهها، خوراک دام و بستهبندی مواد پروتئینی بستر مناسبی برای فعالیت فراهم میکند، اما متاسفانه گاهی در بخشهای مختلف این حوزه، رقابتهای ناسالم بین همکاران وجود دارد و عدم وجود انجمنهای صنفی باعث شده که نظام دامپزشکی با تکتک دامپزشکان در حوزه مشکلات شخصی آنها ارتباط داشته باشد، در صورتی که با وجود انجمنها، نظام میتواند مشکلات را به صورت صنفی بررسی کرده و کمک و کارایی بهتری از خود نشان دهد.
حکیم مهر: وضعیت اجرای ماده ۱۹ آییننامه نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان چگونه است؟ چه راهکاری به نظر شما میرسد که بتوان از قراردادهای پشت پرده جلوگیری کرد؟
یکی از معضلات صنفی در حوزه دامپزشکی، ماده ۱۹ و نحوه اجرای آن است. انجمن صنفی مسئولین فنی وجود ندارد و هیچ برنامه و اولویتی برای استخدام دامپزشکان به عنوان مسئول فنی در واحدهای مربوطه نیست. اداره کل دامپزشکی و نظام استان در حمایت و پشتیبانی از دامپزشکان در تلاش هستند اما از گذشته نابسامانیهایی وجود داشته که باعث اجحاف در حق دامپزشکان شده است. در این حوزه کار بسیاری باید انجام شود و نیازمند یک نظمدهی است تا دامپزشک و همکار ما در واحدی که مسئول فنی است، احساس امنیت شغلی داشته باشد و بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد و به حق و حقوق درست و کامل خود برسد.
بعضا میبینیم که در این حوزه بیعدالتیهای زیادی در حق همکاران اتفاق افتاده است. ما نباید اجازه دهیم که کارفرما بدون دلیل و قبل از انقضا و تاریخ قرارداد، با همکاران ما لغو قرارداد نماید که طبیعتا دلایل چنین مواردی روشن است.
حکیم مهر: به عنوان رئیس جدید نظام دامپزشکی استان، مهمترین برنامهها و اولویتهای شما چیست؟
نظام استانی که من تحویل گرفتهام، مشکلات زیادی دارد. از نظر مکان و ساختمان و همچنین نیروی انسانی فرسوده است که اصلاحات یکی را آغاز کردهام و دیگری را هم باید در ادامه اصلاح کرد.
ماده ۱۹ و بحث مسئولین فنی آشفته بازاری است که هنوز متولی آن به صورت کامل مشخص نیست و هرکس با قدرت بالا به راحتی میتواند در انتخاب مسئولین فنی اعمال نفوذ کند که باید به این کار نظم درست داده شود.
کمک به راهاندازی انجمنهای صنفی توسط خود همکاران و حمایتهای لازم توسط نظام از آنها و راهاندازی کلاسهای بازآموزی با هزینه مناسب برای همکاران برنامه کاری من در سه ماهه اول فعالیت خواهد بود.
حکیم مهر: تعامل شما با بخش دولتی و اداره کل دامپزشکی استان چگونه است؟
تعامل و همکاری بسیار خوبی با اداره کل و همکاران محترم و مسئولین قسمتهای مختلف داریم که همگی از دوستان قدیم ما هستند و امیدواریم بتوانیم با همراهی هم در جهت اعتلای صنف دامپزشکی و مرتفع شدن ضعفها گامی جدی برداریم.
حکیم مهر: چه تعداد دانشکده دامپزشکی در استان فعالیت میکند؟ آیا با معضل فارغالتحصیلان زیاد مواجه هستید؟
در استان ما سه دانشکده دامپزشکی وجود دارد. به علت تعدد دانشکدههای دامپزشکی در استان، تعداد دانشآموخته در این رشته زیاد است ولی اگر کسی بخواهد در این رشته در بخش خصوصی فعالیت کند، قطعا موفق خواهد شد.
حکیم مهر: وضعیت فعالیت داروخانهها و کلینیکهای دامپزشکی در استان چگونه است؟ نسبت آنها چقدر است؟
در استان ما تعداد 191 داروخانه و تعداد درمانگاه 122 وجود دارد. متاسفانه شاهد عدم تناسب بین تعداد داروخانهها در هر شهرستان با تعداد درمانگاهها هستیم که غالبا به خاطر راحتی کار داروخانه و تجاری بودن، اولین تمایل به افتتاح داروخانه دامپزشکی است.
حکیم مهر: آیا با معضل درمان غیرمجاز مواجه هستید؟
درمان غیرمجاز وجود دارد ولی به فراوانی و کثرت سالهای گذشته نیست و این موضوع با وجود فارغالتحصیلان دامپزشکی با تعداد بالا به صورت مقطعی حل شده است.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
در این مصاحبه هیچ دانشکده ای زیر سوال نرفته. تنها ذکر شده در استان سه دانشکده وجود دارد که شامل دانشگاه تبریز، آزاد تبریز، آزاد شبستر است. صرفا اشاره شده است که:
"در استان ما سه دانشکده دامپزشکی وجود دارد. به علت تعدد دانشکدههای دامپزشکی در استان، تعداد دانشآموخته در این رشته زیاد است ولی اگر کسی بخواهد در این رشته در بخش خصوصی فعالیت کند، قطعا موفق خواهد شد."
تفسیر به رای بدون خواندن مطلب کاری خطا است
ترکیه با جمعیت دامی بیشتر از ایران و دامپزشکی پیشرفته تر از ایران فقط 20 تا دانشکده دامپزشکی داره. آمریکا با جمعیت انسانی 4 برابر ایران و جمعیت دام سنگین 20 برابر ایران و جمعیت حیوان خانگی ده ها برابر ایران، فقط 32 تا دانشکده دامپزشکی داره یعنی 50 درصد بیشتر از ایران.
آمریکا 100 میلیون گاو شیر و 30 میلیون گاو گوشتی داره. جمعیت دام سنگین ایران کلا 5 میلیونه هر چند دام سبک تعداد نسبتا بالای 60-70 میلیون داره. جمعیت حیوانات خانگی دو کشور هم که اصلا قابل مقایسه نیست. در ایران که کلا حیوان خانگی رو ممنوع کردن!
با توجه به این وضعیت، تعداد دانشکده های دامپزشکی ایران باید حداکثر 10 عدد می بود و جمعیت دانشجویان دامپزشکی هم باید یک پنجم رقم فعلی بشه.
| Germany |
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
اگر میخواهید در مورد استان دیگری صحبت کنید درست اسم ببرید. نه این که بیایید زیر مصاحبه یک استان دیگه داستان دیگری بنویسید