کد خبر: ۷۸۹۲۰
تعداد نظرات: ۱۴ نظر

حکیم مهر: یک کارشناس حوزه حیات‌وحش گفت: کشتار حیوانات شهری نشان داده که این روش تاثیر خاصی در کاهش و کنترل تعداد آن‌ها ندارد. عقیم‌سازی فراگیر بهترین راه برای کنترل تعداد این حیوانات است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از پانا، «سپهر سلیمی» کارشناس حیات‌وحش درباره تاثیر کشتن حیوانات در کاهش تعداد آن‌ها، بیان کرد: «تحقیقات جهانی و از آن مهمتر، چند دهه تجربیات کشتار حیوانات شهری نشان داده که این روش تاثیر خاصی در کاهش و کنترل تعداد آن‌ها ندارد.»

وی افزود: «علاوه بر این کشتار سگ‌ها خود عاملی برای افزایش تعداد آن‌ها محسوب می‌شود. از همه مهمتر اینکه این روش اخلاقی نیست‌. برای کنترل  جمعیت حیوانات باید به شکل علمی و درست اقدام به عقیم‌سازی فراگیر شود.»

سلیمی ادامه داد: «مثلا سگ‌ها برای خود قلمرو دارند هنگامی که تعدادی از آن‌ها کشته می‌شوند تعداد دیگر از قلمرو دیگر به آن منطقه می‌آیند. به طور میانگین سالانه حدود دو میلیون سگ گله در کشور به دنیا می‌آید که حدود ده درصد از آن‌ها نگه داشته شده و بقیه در حاشیه شهرها و مناطق طبیعی رها می‌شوند.»

این کارشناس تاکید کرد: «باید منبع اصلی با مدیریت درست از بین برود. تا زمانی که جمعیت سگ‌ها مدیریت نشود شاهد کاهش جمعیت سگ‌های بی‌سرپرست نخواهیم بود.»

سلیمی بیان کرد: «عقیم‌سازی فراگیر بهترین راه برای کنترل تعداد این حیوانات است. هیچ دوستدار حیوانی نمی‌خواهد که آن‌ها در کوچه و خیابان رها باشند.»

وی گفت: «کمبود غذا، تصادف، مسمومیت به اشکال مختلف در نهایت موجب کشته‌شدن آن‌ها می‌شود. اما کشتن آن‌ها بدترین راه موجود است و بهترین راه برای کنترل جمعیت استفاده از تجربیات جهانی و مدیریت اخلاقی جمعیت آن‌ها است.»

کارشناس حیات‌وحش این مدیریت را وظیفه شهرداری‌ها دانست و گفت: «افزایش جمعیت حیوانات شهری از عوارض گسترش زندگی شهرنشینی است و از این‌رو مدیریت آنها که شامل حفظ بهداشت و سلامتی، غذارسانی و مدیریت اخلاقی جمعیت آنها باید توسط شهرداری‌ها انجام شود.»

 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
5
8
بله کشتار سگها باعث افزایش جمعیت اونها در شهرها میشه.
این‌چه حرفیه آخه
حکیم‌مهر عزیز
این مطالب رو لطفا نشر نکنید.
این آقای کارشناس! واقعا کارشناسه؟! یا کارنشناس؟!
هرحرفی ارزش شنیدن و هر مطلبی ارزش انتشار نداره قطعا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
4
7
جدی میفرمایین؟؟؟
کارشناس حوزه حیات وحش میگه کشتن باعث کاهش جمعیت نمیشه!!!
این بابا احتمالا خودش شکارچیه
منظورش اینه ک شکار هم باعث انقراض حیات وحش نمیشه اتفاقا مثل هرس کردن تقویت می‌کنه حیات وحش رو!!!
ما نمیخایم سگ ولگرد داشته باشیم مگه ده سال پیش اینقدر جمعیت سگهای زیاد بود.. ما میکشیم بازم اومدن اونا رو هم میکشیم
قبلا شهرداری ۲۰ تومن میداد سگها رو میکشت
الان کلی هزینه می‌کنه غذا بده
کلی هزینه میده واکسن میزنه
کلی هزینه می‌کنه ضد انگل
کلی هزینه می‌کنه عقیم سازی
کلی هزینه میکنیم واسه ایمن سازی آدمهایی که این سگها اونا رو گاز میگیرن
کلی تلفات انسانی داریم بخاطر حمله این سگها
بنظرتون کافی نیس؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
5
7
ایشان یک وبلاگ نویس متولد ۱۳۵۹ است و همینطور الکی عده ای او را کارشناس حیات وحش تلقی می کنند

کارشناس از کدام دانشگاه؟ کدام رشته؟

خواهشمندم که الکی به عده ای وزن ندهیم
با این نظرات غیر علمی

آخه خودش گفته سالی دومیلیون توله سگ به جامعه اضافه می شود. اگه اینا رو عقیم کنیم ، بعد از ۵ سال باید با ۱۰ میلیون سگ گرسنه مواجه شویم
اون وقت این وبلاگ نویس ها حاضرن پول غذای ۱۰ میلیون سگ رو بدهند؟
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۷
5
6
حکیم مهر عزیز بر چه اساسی میفرمایید ایشان کارشناس حیات وحش هستند؟ کدامین تحصیلات آکادمیک و کلاسیک و چه رزومه ای در خصوص دارند؟الگوی برخورد و کنترل سگهای ولگرد در ایران در سرایط فعلی اورژانسی و بسیار حاد هست وانگهی تجربیات دنیا در خصوص عقیم سازی در کجای دنیا موفق بوده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
ایشان یک وبلاگ نویس دیپلمه می باشد
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۸
3
7
استفاده از تجربیات جهانی بسیار عالی هست .آیا اروپا و کشورهای آمریکای شمالی و ...با عقیم‌سازی و رها سازی سگها در محیط های شهری و به خطر انداختن جان شهروندان که همه روزه شاهد آن هستیم توانستند بر این موضوع فائق آیند؟ ایشان به جای کلی گویی بهر هست بفرمایند چه برنامه ای برای بعد از CNVRو عقیم سازی توسط مراکز نگهداری این گونه سگها باید اجرا شود؟آیا باید آنها را در محیط های شهری و یا حومه شهرها رهاسازي کرده و با جان شهروندان بازی کرد؟سگهای عقیم شده آیا قابلیت تشکیل گروه بر اساس خصلت ذاتی خود را ندارند ؟ای کاش اشخاص واقعا کارشناس و واقعا متخصص بر اساس تجربيات موفق جهانی در این خصوص اظهار نظر و تصمیم گیری نمایند.
ناشناس
|
Spain
|
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۸
4
6
از حکیم مهر بعنوان یک سایت علمی و دامپزشکی انتظار میرود رزومه و تحصیلات دقیق شخصی که با آن مصاحبه میشود و به جامعه دامپزشکی تحویل داده میشود رو به طور علمی و دقیق بیان کند
لطفا میزان تحصیلات ،دانشگاه مربوطه ،رشته مربوطه ،شماره نظام و رزومه ایشان را برای جامعه دامپزشکی همانطور که دوستان در بالا اشاره کرده اند ارسال فرمایید
لطفا با آبروی خودتان و جامعه دامپزشکی بازی نفرمایید
پاسخ ها
ناشناس
| Denmark |
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
برای حفظ آبروی جامعه دامپزشکی و برای مخاطبان بفرمایید که سازمان بهداشت جهانی دام در زمینه مدیریت جمعیت سگها و کاهش گزش و کنترل هاری چه پروتکلی را ارایه داده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
3
3
پاراگراف سوم:
وی افزود: «علاوه بر این کشتار سگ‌ها خود عاملی برای افزایش تعداد آن‌ها محسوب می‌شود....

وای خدایا
اگر این جمله را در محافل علمی خارج بگوید ، ظرف نیم ساعت گوینده را در .... بستری می کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Denmark |
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
واقعا ؟ مثلاً کدام محفل علمی خارج؟ یک منبع معتبر خارجی معرفی کنید که کشتار سگهای دارای قلمرو را روش موثری برای مدیریت جمعیت سگها پیشنهاد می کند؟ محفل های جهانی اگر کامنت شما در مورد کشتار سگها را ببینند امروز می گویند که تجربه صد سال گذشته کشورهای مختلف جهان نشان داده که حذف فیزیکی و کشتار سگهای پرسه زن دارای قلمرو نه تنها اخلاقی نیست بلکه اصلا در مدیریت جمعیت سگها موثر نیست. آیا شما با اصطلاح اثر مکشی آشنا هستید؟ البته درک می کنم که برای آنها که دانش فنی در زمینه مدیریت جمعیت سگها ندارند درک این حرف ها وقتی بدون توضیح کافی بازنشر می شود، سخت و یا غیر ممکن باشد. اما در همین حکیم مهر مطالبی در همین مورد با توضیحات جامع و کامل بازنشر شده. در محافل علمی امروز کشتار سگها یک موضوع غیر قابل قبول از لحاظ اخلاقی و علمی است. و روشهای منسوخ شده فقط در کشور های در حال توسعه انجام می شود که تاثیر بر جمعیت سگها ندارد. همان چیزی که در ایران شاهد آن هستیم.
ناشناس
|
Czechia
|
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
2
3
ایشون بدون مبنای علمی و مستدل نظر دادن
ناشناس
|
India
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
0
4
احسنت به این کارشناس
با نظر کاملا علمی اثبات شده و درستشون
با کشتار جمعیت سگهای بلا صاحب کم نمیشه بلکه سلامت شهروندان بخطر میفته
اگر با کشتار جمعیت کم میشد چندین ساله
چرا کم نشد بدار هم شد
با واقعیت روبرو شیم
با علم روز دنیا نمیشه جنچید با راه حل اصولی و درست نمیشه جنگید
نسیم حسبنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
0
3
درود بر همگی و ممنون از حکیم مهر که خلاصه رسانه ای تریبون رو برای همه محترم دانست و انحصاری نکرد و ایران رو شایسته دونست علم بروز براش مطرح بشه هرچند با تاخیر و با همه جبهه گیری ها و مخالفت ها و البته حق میدم به مردم که تعجب کنند چطور مدیریت جمعیت سگها دررایران شدنی است .
تلاش داریم درخواست نشست های تخصصی کنیم تا سوالات متداولمون پاسخ داده بشه علمی نه سلیقه ای و البته صحبت های علمی شما رو هم ثبت خواهیم کرد ،
تا شناخت خوبی از مسئله رو باهم داشته باشیم

من نسیم حسینی هستم شهروندی از ایران تجریه ای در محله خودم داشتم و آزمون و خطا و وقتی با راهکار بهداشت جهانی آشنا شدم فکر کردم واقعا چرا ایران ما شایسته نیست چرخ رو از اول اختراع نکند .

و امروز می دونم که دیگه شرایطی داریم با همه چالش ها که باید کنار هم باشیم و شروع کنیم .

اولین گام دقیقا حیرانی و تعجب هست! تا کنجکاو بشیم این صحبت ها آیا رفرنس و داده داره ؟؟ آیا کارشناس داره ؟؟ و سهم ما چیه به‌عنوان شهروند پرسشگر .

قضاوت کنیم!؟
برچسب بزنیم !؟
توهین کنیم؟!

یا دیگه وقتش هست اگر آدم علمی هستیم گفتگو مسئولانه را شروع کنیم .

خواهش دارم از حکیم مهر اگر دوستانی مایل بودند ایمیل من رو در اختیار بذارن تا باهم آشنا بشیم .
چون نقطه مشترکی داریم نگرانی ما برای سلامت ، امنیت کودکان و حیات وحش و این کافی است که کنار هم باشیم نه مقابل هم.
Arezoo Peykar
|
United States of America
|
۲۲:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۴
0
0
با توجه به شرایط فعلی جامعه و بهداشتی ، در زمینه کنترل جمعیت سگها،هاری، فقط و فقط با کشتار سگها و دپو،حذف فیزکی آنها به هر شکلی، باعث بیشتر شدن گزش ها ،به وجود اومدن سو استفاده های مختلف و آسیب های روحی روانی،بالا رفتن تعداد هاری و ... من با مطالب فوق موافق هستم
نظر شما
ادامه