کد خبر: ۷۸۹۵۶
تعداد نظرات: ۷ نظر

حکیم مهر: رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام وقوع چهار مورد مرگ هاری در سال جاری تاکنون از مردم خواست از نزدیک شدن به سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از وبدا، «دکتر محمدرضا شیرزادی» اظهار داشت: افراد باید از نزدیک شدن به سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند زیرا بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها رخ می‌دهد همچنین از آزار و اذیت و نزدیک شدن به حیوانات نیز باید پرهیز شود زیرا سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز می‌توانند آلوده به ویروس هاری باشند و در صورت گزش، احتمال ابتلا به بیماری هاری وجود دارد.

وی توضیح داد: همه موارد حیوان گزیدگی چه اهلی و چه وحشی را حتی اگر حیوانِ گزنده، سگ دارای قلاده و سابقه واکسیناسیون کامل نیز باشد، باید هاری تلقی کرد و بیمار را به سرعت تحت اقدامات پیشگیری و درمان هاری قرار داد یعنی داشتن سابقه واکسیناسیون حیوان مانعی برای انجام «سرو واکسیناسیون» فرد نیست.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت یادآور شد: هاری نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود. این ویروس در بزاق حیوان ترشح می‌شود و زمانی که حیوان هار، انسان یا حیوان دیگری را گاز می‌گیرد به دنبال جراحت وارد شده بر سطح پوست، ‌ویروس وارد بدن می‌شود و چون این ویروس عصب دوست است، به نخاع و در نهایت مغز می‌رسد و منجر به ایجاد التهابی در مغز به نام آنسفالیت می‌شود که اگر فرد به این وضعیت برسد، هاری در بدن مستقر شده و فرد به این بیماری مبتلا شده است.

شیرزادی با بیان اینکه اصلی‌ترین راه سرایت بیماری هاری از طریق گاز گرفتن حیوانات است، افزود: به ویژه در مورد گربه و گربه سانان از طریق پنجه کشیدن نیز بیماری هاری انتقال می یابد زیرا گربه دائماً مشغول لیسیدن پنجه‌هایش است و پنجه‌ها آلوده به بزاق می ‌شوند و در موقع پنجه کشیدن می تواند ویروس را از طریق خراش به انسان منتقل کند. بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، ولی اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، قابل سرایت است.

وی اضافه کردبا توجه به تقویت سیستم مراقبت و گزارش‌دهی موارد حیوان گزیدگی و به موازات آن افزایش موارد ‌هاری حیوانی در ۲۰ سال گذشته در کشور، ‌آمار موارد حیوان گزیدگی از ۱۸ هزار و ۳۰۵ مورد (با میزان بروز ۳۵ در صد هزار نفر جمعیت) در سال ۱۳۶۶ به بیش از ۳۶۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ (با میزان بروز ۱۷۷ در صد هزار نفر جمعیت) رسیده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان این که در سال ۱۴۰۳ تاکنون چهار مورد فوتی ناشی از هاری در کشور رخ داده است، گفت: در سال ۱۴۰۲ موارد فوتی هاری ۱۸ مورد گزارش شد. با اقدامات به موقع (ارجاع به مراکز مجهز شستشو و واکسیناسیون) نسبت موارد ‌هاری انسانی به میزان بروز حیوان گزیدگی (به عنوان یکی از ‌شاخص‌های مهم مراقبت حیوان گزیدگی) کاهش یافته است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: با توجه به ‌بومی بودن بیماری در کشور، کلیه موارد حیوان گزیدگی در انسان توسط پستانداران خونگرم، می‌بایست تحت درمان و اقدامات مراقبتی پیشگیری قرار داده شوند.

شیرزادی با تاکید بر لزوم مراجعه سریع به مراکز درمانی پس از گزش توسط حیوانات، گفت: اگرکسی مورد گزش قرار ‌گیرد به سرعت باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کند تا اقدامات واکسیناسیون برایش انجام شده و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود و در حال حاضر 785 واحد مراقبت پیشگیری از هاری و حیوان گزیدگی در سراسر کشور فعال است.

 

انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
0
2
نبود برنامه و سردرگمی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
0
1
دامپزشکی کجای کار است؟!لابد این هم در حیطه وظایف سازمان دامپزشکی نیست!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۰
نه که نیست ،سگ ولگرد با دامپزشکی ایا محیط زیست با کدوم .... فقط میای مینویسی که ضد یه حرفه عمل کنی انسان فوت شده بهداشت کجا بوده اموزش درست نداده ملت برن واکسن بزنن بعد گزش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
اینان را سگهای صاحبدار و تحت پوشش گزیده عصبی نشو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
0
0
سازمان دامپزشکی هیچ برنامه ای برای کنترل هاری در کشور ندارد.
همکار با تجربه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
0
1
مظلومت سازمان دامپزشکی همین است هرجا نام حیوان و دام می اید عزیزان یاد دامپزشکی می افتند ( سگ بلا صاحب دام نیست چون هیچگونه بهره کشی ازش نمیشه)و هرجا حرف پول و اعتبار یاد وزارت بهداشت
قانون شهرداریها را موظف به اتلاف و یا عقیم سازی سگهای بلا صاحب کرده... اتلاف هزینه اجتماعی داره برای شهر داری و عقیم سازی هزینه مالی... امسال که سازمان دامپزشکی علاوه بر سگهای گله سگهای نگهبان رو هم داره واکسن میزنه... مهمترین کانون غذا دهی و تکثیر سگهای بلا صاحب انجمن حمایت حیوانات است.... خون متوفیان گردن شهرداری و انجمنها و...... کلا وزارت کشور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۱
0
0
شایان ذکر است «دکتر امید مرادی» رئیس یکی از بیمارستان‌های دامپزشکی تهران به استناد مواد (5) و (6) قانون سازمان دامپزشکی کشور در خصوص تاسیس مراکز دامپزشکی برای حل معضل فعلی اشاره نمود. وی با اشاره به موارد حیوان گزیدگی و هاری سال گذشته (که نیمی از آنها سگ‌های خانگی و واکسینه هستند) به تهدید سلامت عمومی موضوع تاکید نمود.
نظر شما
ادامه