کد خبر: ۷۹۴۳۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: رئیس اداره بیماری‌های زئونوز (بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان) وزارت بهداشت با بیان اینکه ۸ مورد ابتلا به هاری در سال جاری گزارش شده، اظهار کرد: جامعه باید چگونگی مواجهه با حیوانات را آموزش ببیند که مورد گزش قرار نگیرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر محمدرضا شیرزادی» با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون هشت مورد ابتلا به هاری به دلیل گزش سگ در کشور گزارش شده، اظهار کرد: هنگامی که سخن از «هاری» به میان می‌آید، مرگ فرد مبتلا شده قطعی است؛ تاکنون هفت نفر از افرادی که به هاری مبتلا شده‌اند، جان خود را از دست داده‌اند و یک مورد دیگر نیز تست بزاق او مثبت است. هفت مورد از تعداد مواردی هاری گزارش شده توسط سگ‌های ولگرد گزیده شده‌اند و یک مورد نیز توسط سگ گله مورد گزش قرار گرفته است.  

وی درباره پراکندگی موارد هاری گزارش شده نیز به ایسنا گفت: استان‌های مازندارن و خوزستان هرکدام دو مورد و استان‌های خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، کرمان و یزد نیز یک مورد ابتلا به هاری گزارش شده است.  

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت درباره موارد ابتلا به هاری در سال گذشته توضیح داد: میزان ابتلا به هاری در سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تفاوت ندارد. ۱۸ مورد ابتلا به هاری طی سال گذشته ثبت‌ شده که تمام این افراد جان خود را از دست داده‌اند. مرگ فرد مبتلا به هاری قطعی است.  

شیرزادی با بیان اینکه اغلب موارد حیوان‌گزیدگی در سال جاری «سگ‌گزیدگی» است، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری، بیش از ۹۰هزار حیوان‌گزیدگی ثبت‌شده که ۸۰ درصد این موارد، سگ‌گزیدگی است. تمام افرادی که حیوان‌گزیدگی را تجربه کرده‌اند به مراکز وزارت بهداشت مراجعه کرده و اقدمات واکسن و سرم را دریافت کرده‌اند.

وی گفت: بیش از ۷۵۰ مرکز پیشگیری از هاری در کشور وجود دارد و تمام این مراکز به صورت ۲۴ ساعته ارائه خدمت می‌کنند.  

وی درباره وضعیت خدمات درمانی هاری گفت: اگرچه خدمات شست‌وشو، تزریق واکسن و سرم، گران هستند اما مراکز پیشگیری از هاری این خدمات را به صورت رایگان انجام می‌دهند. اگر فرد مبتلا به هاری شود و به بخش آی‌سی‌یو منتقل شود باید هزینه خدمات درمانی را بپردازد.  

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با اشاره به گسترش نگهداری از حیوانات خانگی خاطرنشان کرد: کسانی که از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند باید از بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان آگاهی کامل داشته باشند. صاحبان حیوانات خانگی باید بدانند که امکان انتقال چه بیماری‌هایی از حیوان به انسان وجود دارد؛ مهم‌ترین بیماری در خصوص پستانداران که سگ و گربه جزو این گونه جانوری هستند، هاری است. علاوه بر هاری، بیماری‌های انگلی نیز وجود دارند. حیوانات خانگی باید تحت نظر دامپزشک باشند؛ به نحوی که داروها و واکسن‌های مورد نیاز را دریافت کنند.

شیرزادی با اشاره به اهمیت آموزش بیان کرد: جامعه باید چگونگی مواجهه با حیوانات را آموزش ببیند که مورد گزش قرار نگیرداگر فردی مورد حیوان‌گزیدگی قرار گرفت، برای دریافت سرم و واکسن به مراکز بهداشت مراجعه کند.  

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رزیدنت اخراجی دانشگاه تهران
|
United States of America
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
2
3
حکیم مهر اینقدر انتقادات را سانسور نکن و بگذار صدای ما حداقل از رسانه شما به مسئولین برسد و شاید تکانی بخودشان دادند وگرنه صدای ما به صندلی آقایان و روسا نمی‌رسد.

با توجه به شرایط و مشکلات فعلی در زمینه هاری و بهداشت عمومی، به نظر می‌رسد که شما جناب رئیس و هم‌رده‌هایتان تنها به اشغال صندلی‌ها مشغول هستید و از انجام وظایف خود سر باز می‌زنید. چرا به نقش خودتان و هم‌رده‌هایتان که هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهید، اعتراض نمی‌کنید؟

آه، بله، فهمیدم؛ هیچ برنامه‌ای ندارید و بی‌کفایتی همین مسئولین به حدی است که حتی نمی‌توانند یک طرح ساده برای حل مشکل هاری ارائه دهند. راه حل شما تنها مقصر دانستن مردم است. اگر هاری هست، مشکل مردم هستند؛ اگر کمبود دارو هست، باز هم مشکل مردم هستند؛ اگر مشکل بهداشتی هست، باز هم مشکل مردم هستند. انگار در این کشور هر کسی یک صندلی دارد، به جای قبول مسئولیت و انجام وظیفه، تقصیر را به گردن مردم می‌اندازد چون فرار از مسئولیت آسان‌تر است.
واقعاً نقش افرادی که خود را مسئول می‌دانند و این صندلی‌ها را اشغال کرده‌اند، چیست؟ در این مصاحبه هیچ حرفی از هیچ راهکاری نزدید، هیچ اطلاعات علمی ارائه ندادید. فقط تکرار مکررات و مقصر دانستن مردم بود. این نشان می‌دهد که هیچ برنامه‌ای و هدفی برای آینده ندارید و سال آینده احتمالاً میزان هاری بیشتر خواهد شد. مگر شما و بقیه مسئولان انتصاب نشده‌اید که این مشکلات را حل کنید و ارتقای آموزش عمومی را بر اساس نیاز جامعه انجام دهید؟ و مسیر راه آینده به سوی بهتر شدن را ترسیم کنید؟ یا شاید هم مسئولین همدیگر را منصوب می‌کنند تا به هم نان قرض دهند؟
مسئول مستقیم مرگ این افراد همین مسئولینی هستند که در خواب ناز قرار دارند. اگر توانایی ندارید، صندلی را رها کنید و بگذارید کسی که توانایی دارد و دلسوز است، این مشکلات را مدیریت کند. شرم بر کسانی باد که به جای انجام وظیفه، فقط به دنبال سرزنش دیگران هستند و هیچ برنامه‌ای برای حل مشکلات ندارند و از مسئولیت فرار کرده و مردم را مقصر می‌کنند.

یا حق.
نظر شما
ادامه