کد خبر: ۷۹۶۵۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
معاون سازمان نظام دامپزشکی در گفت‌وگو با حکیم مهر:
«دکتر محمدحسن گلپایگانی» افزود: سازمان مرکزی به صورت ملی فکر می‌کند، یعنی ما باید درآمدهای خود را در حوزه استان‌های مختلف و به فراخور پروژه‌ها جمع کنیم...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «سازمان نظام دامپزشکی هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای فعالیت‌های درآمدزایی و اعتلای نظام دامپزشکی استان‌ها ندارد، فقط این کار باید در چارچوب قانون و با هماهنگی ریاست سازمان انجام شود.» این را معاون امور فنی و صدور پروانه‌های سازمان نظام دامپزشکی به حکیم مهر می‌گوید.

«دکتر محمدحسن گلپایگانی» تصریح می‌کند: «از آنجا که سازمان نظام دامپزشکی دارای یک کد حقوقی، مالیاتی و قانونی هست، لذا باید برای جلوگیری از ایجاد شبهه مالیاتی و درآمدی، درآمدهای شوراهای نظام استان به سازمان مرکزی واریز شود و در آنجا پس از کسر کسورات قانونی، مجددا به استان‌ها برگشت داده می‌شود.»

حکیم مهر: آقای دکتر، یکی از انتقادات روسای نظام دامپزشکی استان‌های کشور، محدود بودن دایره اختیارات آنان در حوزه‌های گوناگون اعم از درآمدزایی یا جذب نیروست. آیا این انتقاد را قبول دارید؟

پاسخ این سوال را باید به عنوان عضو شورای مرکزی و خزانه‌دار سازمان نظام دامپزشکی بدهم.  سازمان نظام دامپزشکی هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای فعالیت‌های درآمدزایی و اعتلای نظام دامپزشکی استان‌ها ندارد، فقط این کار باید در چارچوب قانون و با هماهنگی ریاست سازمان انجام شود. این مساله در سایر سازمان‌ها، ادارات دولتی و ادارات کل نیز جاری است. آیا آنها این پتانسیل را ندارند و آیا به فکر آنها نرسیده که درآمدی داشته باشند؟ در این خصوص دیوان محاسبات و سازمان بازرسی یک چهار چوب برای آنها تعیین می‌کند. سازمان نظام دامپزشکی هم به دنبال همین هدف است و قصد دارد که این کار به صورت قانونی و در چارچوب وظایف روسای استان‌ها انجام شود.

حکیم مهر: چارچوب تعریف شده سازمان نظام دامپزشکی چیست؟

درخصوص درآمدزایی شوراهای استانی، سه منبع دریافت حق عضویت، کمک‌های دولتی و کمک‌های مردمی دیده شده است. قاعدتا کمک‌های دولتی چرخه خاص خود را دارد و تا این لحظه هم دریافت نشده است. اگر استانی بتواند کمک‌های دولتی بگیرد، هیچ‌کس از آن جلوگیری نمی‌کند و ما هم از آن استقبال می‌کنیم. همانطور که در جلسه شورای مدیران سازمان نظام خدمت همکاران گفته شد، آنچه که جزو درآمدهای مازاد سازمانی باشد که استان آن را جذب کند، طبق یک فرایند خاص به خود استان عودت داده می‌شود. در ارتباط با درآمدزایی باید یک مساله را در نظر داشته باشیم و آن اینکه هر درآمدی که وارد سازمان می‌شود، باید کسورات قانونی از آن کسر شود تا قابلیت مصرف پیدا کند.

از آنجا که سازمان نظام دامپزشکی دارای یک کد حقوقی، مالیاتی و قانونی هست، لذا باید برای جلوگیری از ایجاد شبهه مالیاتی و درآمدی، درآمدهای شوراهای نظام استان به سازمان مرکزی واریز شود و در آنجا پس از کسر کسورات قانونی، مجددا به استان‌ها برگشت داده می‌شود. درآمدهای صدور پروانه نیز به صورت متمرکز پرداخت می‌شود و هیچ محدودیتی در این خصوص وجود ندارد و درآمدها پس از کسر کسورات قانونی، بر اساس میزان نیاز استان، به حساب استان‌ها واریز می‌شود. حتما قبول دارید که هرچه درآمد به مقدار بیشتری متمرکز باشد، میزان کارکرد و بازخورد آن بیشتر است.

نکته بعدی اینکه سازمان مرکزی به صورت ملی فکر می‌کند، یعنی ما باید درآمدهای خود را در حوزه استان‌های مختلف و به فراخور پروژه‌ها جمع کنیم. مثلا ممکن است در یک استان پروژه ساختمان‌سازی و در خود ستاد مرکزی پروژه‌های دیگری داشته باشیم. این موارد بر اساس بودجه‌بندی مصوب شورای مرکزی، در طول یک سال هزینه می‌شود اما خود استان‌ها می‌توانند در کنار ایجاد شرکت‌های تعاونی یا با کسب اجازه سازمان مرکزی یا صندوق رفاه و تعاون، کارهای اقتصادی انجام دهند که برای نظام و برای خود اعضا درآمدزایی داشته باشد. در نهایت همه کارهایی که می‌خواهند انجام دهند، باید با اجازه سازمان مرکزی باشد. چون در نهایت پاسخگویی آن با شورای مرکزی و سازمان مرکزی خواهد بود اما از این بابت محدودیتی وجود ندارد.

حکیم مهر: پس علت اعتراضات چیست؟

آن چیزی که دوستان و همکاران ما راجع به آن اعتراض دارند، در ارتباط با عودت درآمدهای صدور پروانه است. درآمدهای صدور پروانه ازجمله درآمدهایی است که سازمان به تناسب میان استان‌ها تقسیم می‌کند. همان طور که مستحضر هستید، در گذشته نیروهایی در سازمان به کارگیری شدند و الان به مدت دو سال هست که ممنوعیت به کارگیری نیروها تصویب شده است. در بعضی استان‌ها نیروهایی به کارگیری و استخدام شدند که سازمان مکلف است هزینه‌ها، حقوق و مزایای آنها را پرداخت کند و نمی‌توانیم بگوییم که چون استانی فاقد درآمد است و نیرو به خدمت گرفته، نمی‌توانیم آن را پرداخت کنیم. لذا سازمان درآمدهای خود را با دید ملی و مرکزی و برحسب میزان هزینه‌های یک استان تقسیم می‌کند.

حکیم مهر: برخی واحدها مسئولین فنی فاقد پروانه به کار می‌گیرند. این کار چه تبعاتی دارد؟

سازمان نظام دامپزشکی در فرایند به کارگیری مسئولین فنی بهداشتی در مزارع پرورش دام و کارگاه‌های وابسته به صنایع دام، تابع قوانین و مقررات ابلاغی توسط هیات وزیران و سازمان دامپزشکی است. بر اساس قانون، صدور پروانه با معرفی مسئول فنی بهداشتی آغاز می‌شود و تمام همکارانی که به عنوان مسئول فنی بهداشتی در مزارع پرورشی و کارگاه‌های صنایع وابسته به دام مشغول به کار هستند، می‌بایست نسبت به اخذ پروانه اشتغال از سامانه سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند. چون مجوز فعالیت همکاران در واحدهای تولیدی با داشتن پروانه اشتغال رسمیت پیدا می‌کند. اگر همکاری فاقد پروانه باشد و اقدامی برخلاف ضوابط و مقررات انجام دهد، در هیات‌های بدوی و انتظامی می‌تواند به عنوان یک تخلف محسوب شود، لذا از کلیه همکاران عزیز خواهش می‌کنم بعد از اینکه از طرف واحد تولیدی به عنوان مسئول فنی بهداشتی معرفی شدند، حتما نسبت به اخذ پروانه بهداشتی اقدام کنند.

حکیم مهر: سازوکار تعیین ظرفیت به چه صورت است؟

بر اساس قانون و آیین‌نامه اجرایی نظارت بهداشتی، تعیین ظرفیت کاری مسئولین فنی بهداشتی بر عهده نظام دامپزشکی است و این کار انجام می‌شود اما تا آن زمان، با توجه به اینکه در قانون تشکیل سازمان نظام دامپزشکی، شوراهای استانی تمام وظایف شواری مرکزی را هم دارند، به نوعی با تعاملی که داشتیم، این وظیفه بر عهده نظام دامپزشکی استان‌ها گذاشته شده است. لذا هر گونه تعیین ظرفیت توسط هر مرجعی خارج از نظام دامپزشکی غیرقانونی بوده و از طریق مراجع ذی‌صلاح به صورت شکایت قابلیت پیگرد خواهد داشت.

خواهش من این است که روسای محترم استان‌ها به جدیت به این مقوله بپردازند و از ایجاد هرگونه مانع یا شرط خارج از قانون یا خارج از چارچوب سامانه مجوز کسب و کار جدا خودداری کنند. چون هر گونه پیش شرط، تعهد یا هر موردی که اضافه بر موارد اعلامی در قانون باشد، می‌تواند به عنوان تخلف آنها هم منظور شود. لذا عزیزان در جهت تسهیل کسب و کار، صرفا در چارچوب قوانین و مقررات و ابلاغیه‌های سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند. هر جا هم مشکلی بود، می‌توانند از طریق مرجع سازمان نظام دامپزشکی کشور آن را پیگیری کنند.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
5
2
عالی بود.خدا قوت.
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
0
5
تعرفه های امسال ابلاغ نشد نونم گرون شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۴
0
0
سلام
تعاونی مصرف اعضای نظام یک ضرورت ونیازرفاهی است که هیچکس به فکرراهاندازی وتقویت رفاه حال اعضانیست
درصورت وجودفروشگاه های مصرف می توان گوشت قرمزوسفید رابه نازلترین قیمت با قطع دست دلالان واسطه ها به اعضاعرضه وتوزیع نمود وحتی خدمات فرآورده های آن رازیرقیمت بازارچه عموم مردم عرضه نمود وازطرفی باعث درآمدزایی برای نظام خواهد شد
ولی دریغ ازیک حمایت ویک هدایت
...............................
خلاصه که منابع مالی فراوان نیروی کاری فراوان امکانات موجود امادریغازاجراواقدام به هنگام
لطفامیدان دهید به افرادکاری واجازه دهیددیگران شمارایاری رسانند
تارا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۵
0
0
دیگه پول نمونده برامون
نظر شما
ادامه