کد خبر: ۸۰۱۸۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
دامپزشک و استاد دانشگاه شیلی:
با استفاده از این واکسن دیگر نیازی به استفاده از آرام‌بخش‌ها یا جراحی برای عقیم‌سازی سگ‌ها نیست و تنها با تزریق واکسنی به نام Egalitte عقیم‌سازی سگ‌ها قابل انجام است ...

حکیم مهر: «دکتر لئوناردو سائنز» دامپزشک و استاد دانشگاه شیلی اعلام کرد که موفق به ساخت واکسن برگشت‌پذیر عقیم‌سازی سگ‌ها شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فانا، با استفاده از این واکسن دیگر نیازی به استفاده از آرام‌بخش‌ها یا جراحی برای عقیم‌سازی سگ‌ها نیست و تنها با تزریق واکسنی به نام Egalitte عقیم‌سازی سگ‌ها قابل انجام است.

این واکسن هورمون مسئول تولید مثل را در سگ‌ها مسدود می‌کند و برگشت‌پذیر است.

سائنز توضیح داد: اگر این هورمون مسدود شده باشد، گنادوتروپین ترشح نمی‌شود و در نتیجه هورمون‌های جنسی ترشح نمی‌شوند و حیوان در حالت اختگی قرار می‌گیرد.

این واکسن هم برای سگ‌های نر و هم برای سگ‌های ماده قابل استفاده است و حدود ۵۰ هزار پزو شیلی (۵۴ دلار) قیمت دارد.

سائنز گفت: این محصول می‌تواند به عقیم‌سازی حیوانات در مقیاس‌های وسیع کمک کند و نسبت به اخته کردن با جراحی، تهاجم و پیچیدگی کمتری دارد.

منبع: رویترز

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
0
1
در خبر منتشر شده، ادعا شده که دکتر لئوناردو سائنز از شیلی، واکسن برگشت‌پذیری برای عقیم‌سازی سگ‌ها به نام «Egalitte» را ساخته است. این ادعا ممکن است در نگاه اول جالب به نظر برسد، اما باید به برخی از نکات کلیدی که در این خبر نادیده گرفته شده، توجه کرد.

اولین نکته این است که چنین واکسنی چیز جدیدی نیست. سال‌ها پیش، یک شرکت استرالیایی موفق به تولید واکسنی با کارکرد مشابه شده بود. علاوه بر این، در ایران نیز چنین واکسنی با نام «پاد زاد» توسط یکی از همکاران ما در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی تولید شده است. این واکسن ایرانی هم توانایی ایجاد عقیم‌سازی موقت تا سه ماه را دارد و می‌تواند در حیوانات مختلف، از موش تا فیل، با دوزهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
واکسن "پاد زاد" اکنون در مراحل تولید آزمایشی است و امیدواریم در آینده نزدیک به تولید انبوه برسد.

نکته دیگر این است که انتشار چنین اخباری بدون بررسی دقیق منابع و تحقیقات قبلی می‌تواند مخاطبان را گمراه کند. آیا قبل از انتشار، تحقیقاتی درباره واکسن‌های مشابه موجود انجام شده است؟ آیا از دستاوردهای داخلی مانند «پاد زاد» خبری داشتید؟ انتشار اخبار بدون اطلاع کافی و بررسی‌های لازم می‌تواند به جای خدمت به دامپزشکی، بیشتر باعث سردرگمی و نادیده‌گرفتن تلاش‌های محققان و تولیدکنندگان داخلی شود.
مهم است که اطلاع‌رسانی‌های دقیق، با توجه به دستاوردهای جهانی و داخلی، انجام شود و از این دست اخبار به صورت سطحی و بدون تحقیق کافی در رسانه‌های دامپزشکی منتشر نشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
2
0
نقض حقوق حیوانات در تولید مثل و داشتن فرزند
نظر شما
ادامه