حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: چهارمین کنگره ملی طب حیوانات همراه، به همراه کارگاههای تخصصی و نمایشگاه جانبی در حوزههای اسب، حیوانات خانگی، حیوانات اگزوتیک، پرندگان زینتی و ماهیان زینتی همراه با ۱۵ تا ۳۰ امتیاز بازآموزی، هفتم تا نهم اسفند ماه سال جاری در دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار میشود.
به همین بهانه به سراغ «دکتر فریبرز معیر» عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و عضو کمیته دامپزشکی و مبارزه با دوپینگ فدراسیون سوارکاری و دبیر اجرایی این کنگره رفتیم تا در جریان جزئیات بیشتری از کنگره قرار بگیریم.
حکیم مهر: آقای دکتر، نقش حیوانات همراه در زندگی انسانها و اهمیت طب حیوانات همراه در دامپزشکی چیست؟
از دیرباز همزیستی انسان و حیوان وجود داشته و همیشه این همزیستی با چالشهای متعددی همراه بوده است. تأمین نیازهای مادی و معنوی موجب تغییر سبک زندگی انسان شده و نگهداری از حیوانات همراه نیز نیاز به برنامهریزی دقیق، مناسب و علمی دارد. اهمیت سلامت حیوانات همراه در کنار تأمین سلامت انسانهای شهرنشین و رعایت حقوق حیوانات، بیانگر ضرورت نگرشی جدید و کارشناسانه به مقوله نگهداری از حیوانات همراه است تا این همزیستی مسالمتآمیز برای هر دو طرف زیانبار نباشد.
حکیم مهر: اساساً حیوانات همراه شامل کدام دسته از حیوانات میشود؟
حیوانات همراه شامل اسب، حیوانات خانگی (سگ و گربه)، حیوانات اگزوتیک، پرندگان و ماهیان زینتی است که به عنوان Companion Animal شناخته میشوند.
حکیم مهر: کنگره ملی طب حیوانات همراه تاکنون چند دوره برگزار شده است؟
تفکر اولیه برگزاری این کنگره اولین بار در دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج پایهگذاری شد. اولین کنگره ملی طب حیوانات همراه با همکاری جامعه دامپزشکان ایران در مهر ماه سال 1394 همزمان با روز ملی دامپزشکی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد که با استقبال بی سابقهای از سوی اساتید و دانشجویان همراه بود. در پی موفقیت چشمگیر کنگره اول، جامعه دامپزشکان ایران در مهر ماه سال 1396 دومین کنگره را در هتل المپیک برگزار نمود که با پنجمین نمایشگاه صنایع و خدمات دامپزشکی دام کوچک همراه بود و حضور قابل توجه فعالان این عرصه را به دنبال داشت.
سومین کنگره نیز با همکاری جامعه دامپزشکان ایران و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شکل گرفت که در مهر ماه سال 1398 همزمان با ایام گرامیداشت روز ملی دامپزشکی در فضای نوستالژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد. پاندمی کووید 19 مانع برگزاری منظم (دوسالانه) کنگره شده بود. لذا دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج که دبیرخانه دائمی کنگره نیز در آن واقع است، بر آن شد تا نسبت به برگزاری مجدد آن اقدام نماید.
حکیم مهر: محورهای کنگره چهارم چه چیزهایی هستند؟
این کنگره با هدف ارتقای سطح علمی و عملی دامپزشکان شاغل در طب اسب و حیوانات خانگی برگزار میشود. تمرکز کنگره بر روشهای نوین تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریهای اسب، حیوانات کوچک (سگ و گربه)، حیوانات اگزوتیک، پرندگان و ماهیان زینتی خواهد بود. در عین حال به مسائل مهمی مانند چالشهای بخش خصوصی در ارائه خدمات دامپزشکی، لزوم ساماندهی وضعیت حیوانات بلاصاحب در شهرها، رعایت رفاه و حقوق حیوانات و مشکل قرنطینه اسب در کشور خواهیم پرداخت. به این جهت، عنوانبندی موضوعی پانلها به نحوی انتخاب شده تا مباحث مطرح شده در زمینههای بالینی، متنوع و کاربردی باشند. به صورتی که برخی از عناوین برای اولین بار در همایشهای دامپزشکی کشور به صورت اختصاصی در یک پانل مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. در این رابطه از متخصصین به نام هر رشته دعوت بهعمل آمده تا به صورت سخنران کلیدی در هر پانل به ارائه موضوعات تخصصی بپردازند.
حکیم مهر: شاخصه اصلی کنگره چهارم نسبت به کنگرههای قبل چیست؟
در این کنگره صنوف مختلف رشته دامپزشکی به صورت شرکت در نمایشگاه جانبی، کنگره را همراهی خواهند نمود. همچنین کنگره دارای بیش از 6 کارگاه تخصصی است که علاقهمندان میتوانند در حین بهرهمندی از سخنرانیهای کنگره در این کارگاهها نیز شرکت نموده و علاوه بر امتیاز کنگره از امتیاز بازآموزی این کارگاهها نیز استفاده نمایند.
حکیم مهر: مهلت ارسال مقالات تا چه زمانی است؟
مهلت ارسال مقالات تا بیستم آذر ماه تمدید شده است که با توجه به حجم مقالات دریافت شده احتمال تمدید مجدد آن بسیار کم است.
حکیم مهر: لطفا ارکان اجرایی کنگره را نیز معرفی کنید.
«دکتر محمدرضا پریانی» رئیس کنگره، «دکتر مهران فرهودی مقدم» دبیر علمی کنگره، «دکتر محمد ابرکار» رئیس کمیته علمی کنگره و «دکتر نفیسه علی قاضی» رئیس دبیرخانه کنگره هستند.
حکیم مهر: بهعنوان حرف آخر...
در انتها از زحمات بیدریغ پایگاه خبری حکیم مهر به واسطه اطلاعرسانی در صنف دامپزشکی سپاسگزارم. از مسئولین محترم دانشگاه خصوصاً معاونت محترم پژوهش و فناوری نهایت تشکر را دارم. از حامیان مالی و شرکت کنندگان در نمایشگاه جانبی کنگره صمیمانه سپاسگزارم و نهایتاً از تمام همکاران و عزیزانی که در ستاد برگزاری چهارمین کنگره ملی طب حیوانات همراه، ما را یاری می کنند صمیمانه تشکر میکنم که بدون وجود این عزیزان، امکان برگزاری چنین رویداد معظمی میسر نخواهد بود.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.