کد خبر: ۸۰۹۵۰
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: دبیر کارگروه علمی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه یکی از دیگر از اعضای این کارگروه به منظور بررسی امکانات و بخش های مختلف دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز جهت ایجاد رشته‌های تخصصی، با اعضای هیأت علمی این دانشکده به گفت‌وگو نشستند.

به گزارش حکیم مهر، در آغاز این نشست «دکتر میرحسن موسوی» رییس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز با ارایه گزارشی از وضعیت کلی این دانشکده گفت: این دانشکده در سال 1366 بصورت آموزشکده تآسیس گردید و با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی دامپزشکی فعالیت آموزشی خود را آغاز و با گسترش کمی و کیفی خود با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی از سال 1375 و دکتری عمومی دامپزشکی از سال 1384 تبدیل به دانشکده شد.

وی با بیان اینکه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز در ادامه فعالیت خود در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اقدام به تربیت نیروی انسانی متخصص نموده است، گفت: در حال حاضر این دانشکده در سه دوره تخصصی فناوری‌های تولید مثل دامپزشکی، آسیب‌شناسی دامپزشکی و بهداشت و بیماری‌های پرندگان، همچنین 228 دانشجو در مقطع دکترای عمومی دامپزشکی، 82 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، 331 دانشجو در مقطع  کارشناسی دارد.

وی تعداد اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز را 44 نفر اعلام کرد و گفت: اعضای هیأت علمی این دانشکده در عرصه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی موفقیتهای چشمگیری داشته است.

دکتر موسوی با اشاره به امکانات دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز اظهار داشت: این دانشکده مجهز به 18 آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی و مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی می‌باشد. همچنین این دانشکده از وجود یک بیمارستان تخصصی دامپزشکی که مجهز به سالن‌های جراحی، مامایی، داخلی دام‌های بزرگ، رادیولوژی و کالبدگشایی بهره می‌برد که خدمات شایان توجهی را به دامداران و مرغداران منطقه ارایه می‌دهد.

رییس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز ضرورت توسعه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این دانشکده را یادآور شد و گفت: حمایت از توسعه این دانشکده می‌تواند کمک موثری را برای پذیرش دانشجوی خارجی از کشورهای همسایه داشته باشد.

وی فضای فیزیکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز را حدود 14 هزار مترمربع ذکر کرد و گفت: طرح توسعه  بیمارستان تخصصی این دانشکده در زمینی به وسعت 3 هزار مترمربع طراحی و با تصویب هیات امنای دانشگاه اجرایی خواهد شد.

استاد تمام دانشگاه تبریز همچنین در ادامه با اشاره به برخی تفاوت‌های تربیت دانشجو در رشته دامپزشکی با سایر رشته‌ها، یادآور شد: باید به رشته دامپزشکی به لحاظ آنکه از نظر آموزشی متنوع و چندوجهی است، توجه ویژهای شود.

ضرورت جذب بیشتر دانشجو از کشورهای همجوار در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

در ادامه، «دکتر یاسر پیرعلی» عضو کارگروه علمی دامپزشکی وزارت عتف با اشاره به اینکه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز رشد خوبی هم به لحاظ کالبدی و تجهیز آزمایشگاه‌ها و همچنین جذب اعضای هیات علمی جوان و باانگیزه داشته است، گفت: این وضعیت امکان ایجاد رشته‌های تخصصی دامپزشکی را در این دانشکده فراهم می‌کند؛ در عین حال گزارش این بازدید با نظر مساعد و حمایتی اعلام و در کارگروه مطرح خواهد شد.

دکتر یاسر پیرعلی با اشاره به تحولات علمی و پژوهشی در سطح جهان یادآور شد: پذیرش دانشجویان مقطع دکترای حرفه‌ای دامپزشکی همچنانکه از نامش پیداست برای آموزش یک حرفه است و بالتبع در دوره تخصصی دانشجویان برای مهارت‌آموزی بیشتری پذیرش می‌شوند و انتظار می‌رود فارغ‌التحصیلان دوره‌های تخصصی بایستی مسلط به تخصص و رشته خود شده و بتوانند نیازهای جامعه هدف را فراتر از آنچه که موجود هست، رفع کنند.

رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به  اینکه موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان شرقی در همجواری با چند کشور خارجی گفت: دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز به لحاظ این موقعیت جغرافیایی از پتانسیل خوبی برای جذب دانشجویان خارجی برخوردار است و باید در توسعه فعالیتهای آموزشی و تحصیلات تکمیلی خود در این راستا موثرتر عمل کند.

دکتر یاسر پیرعلی اهمیت رشته دامپزشکی را یادآور شد و گفت: رشته دامپزشکی در بحث تأمین امنیت غذایی شهروندان که مورد تایید شورای امنیت عالی امنیت ملی می‌باشد، جایگاه فوق‌العاده مهمی دارد چرا که پیوست  افزایش جمعیت بر اساس سیاست‌های افزایش جمعیت کشور تامین مواد غذایی لازم می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس در بحث آمایش آموزش عالی نیز رشته‌های مرتبط با  تامین مواد غذایی و سلامت مورد توجه ویژه است و مورد حمایت خواهند بود.

استاد انگل‌شناسی دامپزشکی دانشگاه شهرکرد به صنعتی شدن دامداری‌ها و مرغداری‌ها اشاره کرد و گفت: با این رویکرد که چاره‌ای جز آن هم نداریم، بحث مدیریت مجموعه‌های دامداری و مرغداری باید در دستور کار بگیرد چرا که در این شرایط پیشگیری از بیماری‌ها بهتر و موثرتر عمل می‌کند، همچنانکه در پرورش آبزیان و طیور، پیشگیری نسبت به درمان اولویت دارد.

وی با تأکید بر اینکه دامپزشکی رشته‌ای است که به طور مستقیم با سلامت مردم سرو کار دارد، تصریح کرد: بر همین اساس، نیاز است فارغ‌النحصیلان آن کاملا ورزیده باشند و از مهارت لازم برخوردار بوده تا نقش و رسالت خود را ایفا کنند.

عضو کارگروه علمی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضرورت تجهیز و به روز کردن امکانات در این رشته را مهم خواند و گفت: لازم است روش‌های نوین تشخیصی آزمایشگاهی و بهره‌گیری از متدهای علمی در این رشته بکار گرفته شوند که با توجه به پتانسیل علمی کشور می‌توان از مسیر شرکت‌های دانش‌بنیان بهتر به نتیجه رسید.

رشته دامپزشکی  فرصت اشتعال زیادی دارد

دکتر یاسر پیرعلی زمینه اشتغال رشته دامپزشکی را بسیار گسترده خواند و گفت: دامپزشکی رشته بسیار متنوعی است و فارغ‌التحصیلان آن می‌توانند در حوزه های مختلف فعالیت داشته باشند، برای نمونه در بحث طیور می‌توان فارم‌های جدید تولیدی را در پرورش بلدرچین، بوقلمون و شترمرغ اجرایی نمود.

وی با بیان اینکه در برخی زمینه‌های کاری این رشته هنوز  به طور جدی ورود نداشته‌ایم، گفت: برای نمونه بهداشت و پرورش زنبور عسل و محصولات آن نظیر موم و ژله رویال حتی تکثیر ملکه زنبور عسل مغفول مانده است.

دکتر یاسر پیرعلی به فعالیت در زمینه پرورش  آبزیان، انواع آبزیان، میگو و خاویار برای رشته دامپزشکی اشاره کرد و گفت: یکی از بسترهای کاری که در سطح مدیریت کلان کشور قرار گرفته، گسترش سواحل مکران است که برای توسعه آبزی پروری بسیار مناسب است. در سایر زمینه ها مانند پرورش کروکودیل نیز که از نظر پوست، خون و پودر استخوان بسیار ارزآوری دارد، می‌توان برنامه‌ریزی کرد. در پایان فعالیت در عرضه مطلوب محصولات پروتئینی با ارزش غذایی بالا همچنان یک فرصت اشتغال‌زایی بزرگ برای این رشته خواهد بود.

دکتر یاسر پیرعلی با اشاره به جایگاه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز اظهار داشت: امیدواریم این دانشکده همچون نگین درخشانی در شمال غرب کشور، آموزش رشته دامپزشکی را به نحو مناسبی توسعه و فارغ‌التحصیلان توانمندی را تحویل بازار کار و جامعه دهد.

باید ارتباط هرچه بیشتر دانشکده‌های دامپزشکی با صنعت دامداری و مرغداری فراهم شود

«دکتر امید آذری» دبیرکارگروه علمی دامپزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با اشاره به بازدید خود از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز گفت: ساختمان اصلی دانشکده دامپزشکی این دانشگاه به لحاظ دارا بودن فضاهای آموزشی لازم، تالارهای متعدد با طراحی های مناسب، آزمایشگاه‌های مجهز و دارا بودن بیمارستان دامپزشکی متشکل از بخش های مختلف که توانسته پاسخگوی متقاضیان باشد از پتانسیل مناسبی  برای رشد و تاسیس رشته‌های جدید برخوردار است که البته ضرورت وجود یک بیمارستان تخصصی بزرگ مورد تاکید است.

دکتر امید آذری ضرورت توسعه فعالیت‌های درمانی بیمارستان دامپزشکی این دانشکده در حوزه‌های مختلف را با توجه به پتانسیل استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز به لحاظ وجود دامداری‌ها، مرغداری‌ها، دام کوچک و همچنین صنعت  اسب‌داری را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به ظرفیت علمی اساتید با انگیزه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، بایستی توسعه فعالیتها، تجهیز امکانات، دایر نمودن بیمارستان شماره 2 و فراهم نمودن حضور دانشجویان در فارم‌های مزرعه‌ای به منظور خدمت‌رسانی به جامعه و ارایه برنامه آموزشی جامع‌تر به طور جدی مورد توجه قرار گیرد تا این مراکز به عنوان بازوان دانشگاه در سطح جامعه پهن شود.

با توجه به پتانسیل موجود، توسعه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز مورد تاکید است

وی با بیان اینکه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز بایستی از فرصت های موجود برای پیشرفت و توسعه خود به خوبی بهره گیری نماید، خاطر نشان کرد: با توجه به همجواری دانشگاه تبریز با چندین کشور و تحولاتی که در منطقه ایجاد شده، از فرصت جذب دانشجوی خارجی استفاده لازم را ببرد.

عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ضرورت ارتباط هرچه بیشتر دانشکده‌های دامپزشکی با صنعت را بسیار مهم خواند و گفت: تنها راهی که می‌تواند برای توسعه این رشته، همچنین ارتقای سطح دانشکده‌های دامپزشکی باشد، ارتباط با صنایع است. این امر هم موجب می‌شود هم صنایع از تجربیات علمی اساتید به خوبی بهره‌مند شوند و از سوی دیگر دانشکده‌ها از امکانات و تجهیزات این صنایع برخوردار گردند و این ارتباط دو طرفه سبب خواهد شد تا جامعه به شکل مناسب‌تری از نتایج فعالیت هر دو بخش بهره‌مند شود.

دکتر امید آذری با بیان اینکه متاسفانه ارتباط خوبی در این زمینه تاکنون صورت نگرفته است، گفت: مسایل مختلفی در این امر دخیل است ولی بایستی بهرحال این کار انجام شود چرا که مباحث مهمی را در بحث تامین امنیت غذایی در پیش رو داریم.

در ادامه این نشست گزارشی از وضعیت چند گروه آموزشی دانشکده دامپزشکی توسط دکتر عادل صابری وند، دکتر پریسا شهبازی، دکتر سیامک کاظمی و دکتر حمید اکبری ارایه شد.

 

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
2
0
به نشست هایی که در آن صرف میوه دارند خوشبین نیستم!
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
1
1
دانشکده مطلوبی نیست از هر نظر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
0
2
دانشکده خوبیه از نظر بار علمی نظری در بعضی بخشا.
فقط عجیبه چطور و با چه منطقی تخصص طیور اوردن. با چه پشتوانه علمی و عملی
نظر شما
ادامه