کد خبر: ۸۱۲۸۲
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: خونی گران‌بها به رنگ آبی در بدن یکی از عجیب‌ترین موجودات جهان در جریان است که یک لیتر آن بیش از یک میلیارد تومان ارزش دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از همشهری آنلاین، خونی گران‌بها به رنگ آبی در بدن یکی از عجیب‌ترین موجودات جهان در جریان است که یک لیتر آن بیش از یک میلیارد تومان ارزش دارد.

خرچنگ‌ نعل‌اسبی اطلس یکی از عجیب‌ترین موجودات جهان است که از ۴۵۰ میلیون سال پیش تا کنون بدون تغییر روی کره زمین زندگی می‌کند.

این جانور عجیب بر خلاف نامش خرچنگ نیست و حتی در خانواده سخت‌پوستان جا ندارد بلکه خویشاوند عنکبوت‌ها و عقرب‌ها و از خانواده گیره‌داران است.

خرچنگ نعل‌اسبی خونی به رنگ آبی دارد که بر خلاف خون قرمز سرشار از آهن ما، سرشار از مس است. خون آبی این موجود شگفت‌انگیز گلبول قرمز ندارد و کار دفاع را به آمبوسیت‌ها سپرده است.

این خون آبی یکی از کلیدی‌ترین اجزای چرخه ساخت واکسن است و بدون آن جان میلیون‌ها انسان در معرض خطر قرار می‌گرفت.

همانطور که گفته شد، خون آبی خرچنگ نعل اسبی گلبول قرمز ندارد و به جای آن از آمبوسیت‌ها بهره می‌گیرد. آمبوسیت در تشخیص اندوتوکسین باکتری‌ها بی‌نظیر عمل می‌کند و توانایی شناسایی یک در تریلیون آن‌ها را دارد.

آمبوسیت با قدرت تشخیص بی‌نظیر به محض شناسایی، در محل دور باکتری مهاجم لخته تشکیل داده و جلوی گسترش و تخریب را می‌گیرد.

شرکت‌های داروسازی از این قابلیت بی‌نظیر برای آزمایش واکسن‌ها و اطمینان از آلوده نبودن‌ آن‌ها به هر گونه باکتری استفاده می‌کنند و این چنین خون آبی خرچنگ نعل اسبی به کار نجات جان انسان می‌آید.

با این خاصیت بی‌نظیر، خون آبی خرچنگ نعل اسبی قیمتی نجومی دارد و هر لیتر آن بیش از ۱۵ هزار دلار (حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان) قیمت دارد.

اکنون پس از صید، حدود ۳۰ درصد از خون این خرچنگ‌ها پیش از رهاسازی در طبیعت گرفته می‌شود اما گمان بر این است که بخش زیادی از خرچنگ‌های رها شده پس از آزاد شدن به چرخه زندگی طبیعی برنمی‌گردند. از این رو شرکت‌های داروسازی در پی جایگزینی مصنوعی برای خون این موجود باستانی می‌گردند، چرا که در نهایت بهره کشی زیاد از طبیعت نسل این موجود را با خطر مواجه خواهد کرد.

 

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
5
با این خبر یاد فاجعه ای افتادم که چندسال قبل در پاستور ازنزدیک دیدم! چون واکسن ها و‌محصولات تزریقی شان بدلیل استفاده از تست LAL わわ و حساسیت کیت های ساخته شده از خون این خرچنگ به مواد تب زا ، رد می شدند! با یک تصمیم هوشمندانه ، خرگوش های آلوده و مقاوم به تب شده شان را جایگزین این کیت ها کردند و از شر مواد پیروژن فراورده های تولیدی شان خلاص شدند!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ای داد بیداد
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
از زمانی که دکتر نامور اصل بازنشسته شده است ،بدر بخش علوم حیوانات آزمایشگاهی پاستور همه چیز به هم ریخته است، ماه ها است که برای خودشان هم حیوان سالم قابل استفاده در آزمایشاتشان ندارند!
نظر شما
ادامه