کد خبر: ۸۱۹۵۷
تعداد نظرات: ۱۶ نظر

حکیم مهر: سرپرست اداره کل دامپزشکی استان سمنان از اجرای طرح پایلوت نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی در این استان خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، «دکتر سعید دهقانی» افزود: سامانه نسخه نویسی الکترونیکی با هدف کنترل و مدیریت مصرف نامتعارف انواع دارو و آنتی بیوتیکها و مدیریت کنترل دارو و واکسنهای تجویزی به جهت در دسترسی ساده و آسان و سیستمیتیک بهره برداران از سامانه مذکور در این استان راه اندازی گردیده است.

وی در ادامه گفت: این سامانه دو دستاورد مهم داشته است؛ نخست آنکه در راستای نسخه‌نویسی الکترونیکی در زنجیره تولید و درمان دام به ویژه در حیواناتی که محصولات آنها مانند گوشت و شیر برای مصرف انسانی استفاده می‌شود، می‌تواند در رصد و پایش باقیمانده‌ها به‌عنوان یک ابزار کمکی نقش داشته باشد و همچنین زمانی که نسخه‌نویسی الکترونیکی اجرا می‌شود روند مصرف دارو نظام‌مندتر شده و تحت کنترل قرار می‌گیرد.

دکتر سعید دهقانی تصریح کرد: دستاورد دوم اینکه داروهایی شامل آنتی‌بیوتیک، هورمون‌ها و واکسن‌های دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل به عنوان داروهای استراتژیک در این سامانه قرار گرفته‌اند و نسخه‌نویسی برای آنها الزامی شده است. این فرآیند باعث می‌شود که مصرف این داروها کاملاً به صورت مستند ثبت‌ گردیده و قابل رهگیری باشد و در نتیجه عرضه داروهای خارج از شبکه و یا قاچاق به حداقل می‌رسد.

در پایان دکتر دهقانی اضافه نمود: از جمله نقاط عطف این طرح ردیابی میزان مصارف انواع دارو و واکسن‌های مورد مصرف بهره برداران در جامعه هدف به منظور اعمال نظارتهای حاکمیتی بر مصرف انواع دارو و واکسن دامپزشکی خواهد بود.

 

انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
1
14
آخه این چه کاریه
مردم کم بدبختی دارن
هر روز یه تز جدید
بابا یکم فکر کنید
زورتون به ..... نمیرسه میگیرید از .......ش
پاسخ ها
یک دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۸
این خبر بیش از آنکه یک “دستاورد عملی” باشد، به نظر می‌رسد “چشم‌اندازی آرمانی و خوش‌بینانه” از طرحی است که هنوز در مرحله آزمون و خطا قرار دارد.
در این گزارش، “پیش‌بینی‌های تئوریک و ایده‌آل‌گرایانه‌ای” که بر روی کاغذ طراحی شده‌اند، به عنوان نتایج و دستاوردهای عملی معرفی شده‌اند. در حالی که اجرای چنین سیستم‌هایی در “سطح ملی نیازمند زیرساخت‌های گسترده، پذیرش از سوی بهره‌برداران و نظارت مستمر و دقیق” است، اما هیچ‌گونه اطلاعات و شواهدی در خصوص نحوه عملکرد این سامانه، “مشکلات اجرایی، چالش‌های احتمالی، هزینه‌های تحمیل‌شده به دامپزشکان و مراکز درمانی، و میزان پذیرش از سوی داروخانه‌ها و کلینیک‌ها” ارائه نشده است.
“نقدهای اساسی که به این طرح وارد است، شامل موارد زیر می‌شود:”
1. “عدم ارزیابی عملی پیش از اعلام موفقیت:” هنوز “زمان کافی” برای بررسی اثربخشی و کارآمدی این سیستم سپری نشده است. ادعای کنترل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و مدیریت بهینه داروها، در حالی مطرح می‌شود که هیچ داده آماری و مستندی برای تأیید این مسئله ارائه نشده است.
2. “چالش‌های اجرایی در داروخانه‌ها و مراکز دامپزشکی:” اجرای چنین سیستمی، در حالی که بسیاری از داروخانه‌های دامپزشکی و مراکز واکسیناسیون به “نحوه عملکرد آن و پیامدهای آن آگاهی کافی ندارند”، می‌تواند “مشکلات متعددی” از جمله کند شدن فرایند خدمات، افزایش هزینه‌های اجرایی، و کاهش دسترسی دامداران به داروها را به همراه داشته باشد.
3. “امکان تحمیل هزینه‌های اضافی و کاهش دسترسی به دارو:” مشخص نیست که این سامانه “چه هزینه‌هایی را برای دامپزشکان، داروخانه‌ها و دامداران” ایجاد می‌کند. در صورتی که این فرآیند منجر به “کاهش دسترسی سریع دامداران به داروها و واکسن‌ها” شود، می‌تواند نتیجه‌ای معکوس داشته باشد.
4. “ضعف نظارت بر قاچاق و عرضه داروهای خارج از شبکه:” ادعای کاهش عرضه داروهای قاچاق و غیرمجاز از طریق ثبت الکترونیکی، نیازمند یک “سیستم نظارتی قوی و اجرایی” است. بدون نظارت مستمر، این سامانه صرفاً به “یک سامانه تشریفاتی و بوروکراتیک” تبدیل خواهد شد که مانع اصلی، نه برای متخلفان، بلکه برای دامداران و دامپزشکان قانونی خواهد بود.
در مجموع، اعلام موفقیت یک طرح پایلوت در همان روزهای اولیه اجرای آن، بدون ارائه مستندات عینی و بررسی پیامدهای آن در بلندمدت، “بیشتر به یک تبلیغ اداری شباهت دارد تا یک گزارش واقعی از یک دستاورد ملی”. اجرای چنین سیستم‌هایی نیازمند “زمان، نظارت دقیق، اصلاحات مداوم، و پذیرش واقعی از سوی فعالان حوزه دامپزشکی” است. تا زمانی که این ارزیابی‌ها به‌طور علمی و عملی انجام نشود، نمی‌توان آن را یک “دستاورد واقعی” دانست.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
3
13
جمع کنید این بند و بساط رو مردم رو در منگنه قرار ندین نزارین نارضایتی بیشتر شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
2
12
طرحهای خلق الساعه!! چرا از داروخانه داران و مراکز واکسن و کلینیسین ها و انجمنها و کانون ها نظرخواهی نشده؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
2
9
سرنوشت این طرح هنوز شروع نشده معلومه
واقعا برای سازمان مصرف دارو مهمه؟مطمئنا نیست!
آخه چه نظارت حاکمیتی روی مصرف دارو میخوایید انجام بدید؟خیلی براتون مهمه جلو مصرف داروهای انسانی تو مرغداری ها و دامداری ها رو بگیرید ،داروی دامی پیش کش
یکی از دوستان داروسازم میگه آنقدر که من مشتری دامدار و مرغدار دارم نسخه انسانی ندارم
آقا به کی بگیم مصرف سفکسیم . سفالکسین . فورازولیدون و ... تو مرغداری ها بیداد میکنه
به کی بگیم مصرف سفتریاکسون . سفازولین . ایمی پنم . سفاتوکسیم .مترو نیدازول و ... در دامداری فاجعه شده
والا دیگه ویتامین ها و برونکودیلاتور هم انسانی تهیه میکنن
چه کسی اینا رو تجویز میکنه؟همکار من دامپزشک
چه کسی تامین میکنه ؟ داروخانه انسانی
اینا رو چجوری میخواهید با نظارت مثلا حاکمیتی تون کنترل کنید
با این طرح من درآوردی شما مصرف داروی انسانی بسیار بیشتر خواهد شد و شما کماکان دنبال فایل اکسل موجودی داروخانه ها و چک کردن تعداد نسخه کلینیسن ها خواهید بود
و چه کار عبس و بیهوده ای
متاسفانه این طرح ها توسط کسانی داده میشه که هیچ درکی از کار فیلد ندارن، چون همیشه پشت میز بودن ، زحمت مشورت با نمایندگان بخش خصوصی رو نمیکشن، به همه چیز و همه کس نگاه حاکمیتی دارن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۹
پرجم نظارت در ادارات دامپزشکی بصورت نیمه افراشته است شما برو داروخانه هر دارویی اراده کنی بدون نسخه داده می شودناظر فنی چندین ماه در محل کارش حاضر نمی شود اداره از آن بی‌خبر است نطارت کیلویی چنده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
1
5
الان برای پت داروی انسانی وقتی نسخه میشه، اینو چطور میشه نظارت کرد؟ همون شکست طرح پایش داروخانه ها و شرکت های دارویی برایتان کافی نبود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
0
4
همین مجموعه ، قبلا نرم افزار قرنطینه را نوشته اند و کلی باگ داره که شرکتهای متخلف، همه باگها را می شناسند.
مواظب باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
مجموعه ای که نوشته مهم نیست بلکه اون کسی که سالها تو قرنطینه یه سازمان دامپزشکی رو بدون اینکه تجربه یا سابقه کاری تو این زمینه داشته باشه با طرحهای مضخرفش به گروگان گرفته بود رو باید شماتت کنید البته خدا رو شکر که بازنشسته شد حالا منتظریم ببینیم از کدوم شرکت سر در میاره
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
1
6
این طرح از اون طرح هایی هست که نصفه رها میشه و فقط میمونه یه هزینه هنگفت برای راه اندازی سامانه و تشکیلاتی که باز هم بدون فکر راه اندازی شده
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۵:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
2
3
واکسن در کجای دنیا نسخه نیاز داره؟!

مگه گله دام و گاو جهت مصرف واکسن های روتین معاینه میشوند؟

در طرح های واکسیناسیون آیا گله ها معاینه می شوند؟

مراکز مایه کوبی واکسیناتور دارن و توسط مدیر مرکز راهنمایی و هدایت می شوند چه ارتباطی به درمانگر و نسخه داره؟
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
4
4
واکسن مگه درمان هست که نیاز به نسخه داشته باشه؟! دامداران اغلب زمانی مراجعه میکنن که دامهاشون سالم هستند، ما چه طور دامدار رو راضی کنیم به گرفتن نسخه؟! آیا معاینه ای انجام میشه برای صدور نسخه؟! یا فقط طرحی است برای پر پول کردن جیب کلنسین ها؟! اغلب واکسن ها توسط مراکز وابسته توزیع میشن که خودشون کلنسین هستند، در همچین مواردی مراکز مستقل که عمده اجرای طرح های رایگان به عهده شون هست محکوم به نابودی هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
شما واقعا دامپزشکی!!!! دامدار اغلب وقتی دام سالمه مراجعه می کنه!!!! مگه به دام بیمار هم واکسن می زنید که از کلمه اغلب استفاده کردید؟؟؟؟ دامپزشکی یا دلال واکسن که قراره نونت آجر شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
1
1
حالا که پایلوت اجرا کردین، یه آمار بدین از میزان مصرف آنتی بیوتیک قبل از اجرای این سامانه و بعد از اجرای سامانه تا ببینیم واقعا مصرف آنتی بیوتیک بنا به ادعاهای شما، کمتر شده یا کنترل شده؟! اینقدر که میگید این سامانه از خروج دارو جلوگیری میکنه، طبیعتا باید آمار مصرف بیاد پایین.
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۳
2
1
طرح بی نظیری هست و تمام تخلفات این حوزه را کنترل خواهد نمود …
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۵
0
1
درست مثل سامانه قرنطینه خواهد بود.
برای مرغ شماری
نظر شما
ادامه