
حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با افتخار اعلام میکنیم که پس از برگزاری سه دوره متوالی این رزمایش در طالقان، هیچ گزارشی از کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دامهای اهلی و وحشی نداشتهایم.
به گزارش حکیم مهر به نقل از نسنیم، «دکتر علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سالهاست که همکاران ما در سراسر کشور در زمینه بهداشت و پیشگیری از بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام فعالیت میکنند. با توجه به وجود بیماریها و عوامل بیماریزا، بهویژه بیماریهای استراتژیک مانند تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، سل و تب مالت اقدامات پیشگیرانه اهمیت ویژهای دارد.
وی اذعان کرد: بهمنظور جلوگیری از شیوع بیماریهای استراتژیک و به خطر افتادن جمعیت دامی و نیز تأمین ایمنی دامها، لازم است اقدامات پیشگیرانه بهسرعت و در بازه زمانی کوتاه، در ابتدای هر دوره پرورش، زایش یا دوشش انجام شود. باید با افتخار اعلام کنیم که طی سالهای گذشته، با برگزاری رزمایشهایی در قالب جهاد دامپزشکی، این امر واکنش سریع را در بازه زمانی سه تا پنج روزه انجام دادهایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این نشان میدهد که عملیات واکسیناسیون، درمان و سمپاشی دام برای یک سال یا حتی یک دوره 6 ماهه، در عرض سه تا پنج روز به انجام میرسد، اذعان کرد: دلیل انجام همزمان این سه کار این است که فصل بهار، فصل آغاز چرا و دوشش دامها در سراسر کشور است. این فصل میتواند عوامل بیماریزای خطرناکی مانند انگلهای ناقل تب کریمه کنگو را به همراه داشته باشد.
رفیعی پور اضافه کرد: به همین دلیل، عملیات سمپاشی برای محیط دامداریها و دامهای دامداران در مناطقی مانند طالقان و سایر شهرهای کشور انجام میشود. با آغاز فصل بهار و تغییر علوفه مصرفی دامها در مناطق مختلف، احتمال بروز بیماریهای تغذیهای و گوارشی افزایش مییابد، به همین دلیل، همکاران ما در سازمان دامپزشکی این خدمات را نیز بهصورت رایگان به دامداران ارائه میدهند.
وی بیان کرد: از همه مهمتر، واکسیناسیون برای ایجاد ایمنی یکساله انجام میشود، به این معنا که در این چند روز، کار یک سال ایمنسازی دامها، بهویژه در برابر بیماری حساس طاعون نشخوارکنندگان کوچک، صورت میگیرد. با افتخار اعلام میکنیم که پس از برگزاری سه دوره متوالی این رزمایش در طالقان، هیچ گزارشی از کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دامهای اهلی و وحشی نداشتهایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه اهمیت اینجاست که حیاتوحش منطقه نیز ایمنسازی میشود، تصریح کرد: تمامی این فعالیتها توسط همان تیمهای بسیجی یا واکنش سریع انجام میشود که علاوه بر وظایف جاری سازمان دامپزشکی و همکاران در سطح کشور، این خدمت ویژه را به مردم ارائه میدهند. اگر حال دامداران خوب و امنیت غذایی برقرار باشد، حال مردم خوب خواهد بود.
رفیعی پور با بیان اینکه این حال خوب، وظیفهای است که توسط سازمان دامپزشکی و همکاران من در سراسر کشور به انجام میرسد، خاطرنشان کرد: دامداران، بهعنوان متولیان بخش مهمی از اقتصاد کشور و تأمینکنندگان امنیت غذایی مردم، همواره با آگاهی و همکاری مثالزدنی با ما همراه بودهاند. با این حال، از آنها خواهشمندیم همچون گذشته، همکاری عالی خود را با دامپزشکی حفظ کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: دامداران در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی در دامهایشان که میتواند نشانهای از بیماری باشد، بلافاصله مراکز دامپزشکی را در جریان قرار دهند تا همکاران ما اقدامات بهداشتی لازم را به عمل آورند. مردم و دامداران هنگام استفاده از فرآوردههای دامی باید اطمینان حاصل کنند که این محصولات تحت نظارت بهداشتی همکاران دامپزشک ما تهیه شده باشند.
وی با بیان اینکه این نظارت حتی در مناطق روستایی و عشایری نیز وجود دارد، زیرا همکاران ما در طول سال برای واکسیناسیون و سمپاشی به این مناطق مراجعه میکنند، مطرح کرد: از دامداران که تامینکننده فرآوردههای خام دامی هستند، تقاضا داریم به فروشندگان نیز توصیه کنند که عرضه شیر و سایر فرآوردهها حتماً باید تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و مورد تائید این سازمان باشد.
رفیعی پور افزود: همچنین، اگر مردم هرگونه فساد یا مشکلی در فرآوردههای خام دامی مشاهده کردند، آن را به همکاران ما اطلاع دهند تا در اسرع وقت بررسیهای لازم انجام و در صورت غیرقابلمصرف بودن، از چرخه مصرف خارج شود. مصرفکننده حق دارد سلامت خود و خانوادهاش را مطالبه کند، بنابراین، میتواند از فروشنده بپرسد که شیری که عرضه میکند یا لبنیاتی که تهیه کرده از کدام دامداری است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد: مصرف کننده همچنین میتواند مشخصات آن دامداری یا تأییدیه دامپزشکی مبنی بر عاری بودن دامداری از بیماری را درخواست کند. در این صورت، مردم میتوانند با اطمینان خاطر محصولات و لبنیات خود را تهیه کنند. توجه داشته باشید که حتی لبنیات عرضه شده در مراکز سنتی نیز از شیر پاستوریزه تهیه میشود و همکاران ما در مراکز بهداشت بر این موضوع نظارت دقیق دارند.
رفیعی پور اضافه کرد: با این وجود، مطالبه مردم برای اطمینان از سلامت محصولات اهمیت دارد. قطعاً همکاران ما به فروشندگانی که شیر مورد استفادهشان را از مراکز مورد تائید و عاری از بیماری تهیه میکنند، گواهی ارائه میدهند تا مصرفکنندگان با اطمینان خاطر لبنیات مورد نیاز خود را مصرف کنند. این امر به ارتقای بهداشت عمومی و اطمینان از کیفیت فرآوردههای دامی کمک شایانی خواهد کرد.
قبل از پرسشگری مردم از صاحبان مغازه ها در مورد نام دامداری که از آن شیر خریداری می کنند،وظیفه ماموران دامپزشکی است که به این گونه فروشگاه ها مراجعه کنند و این سئوال را از متصدی فروشگاه بپرسند، و در صورتی که گاوداری مربوطه از نظر بروسلوز و سل پاک است به آن فروشگاه گواهی مکتوب بدهند که « عرضه شیر خام در این فروشگاه مجاز می باشد » تا الزاما در دید عموم قرار بدهد، و در صورت عدم وجود شرایط لازم، با اطلاعیه کتبی که متصدی فروشگاه ملزم به نصب آن در فروشگاه می باشد، به مردم هشدار کتبی بدهند که «عرضه شیر خام در این فروشگاه مجاز نمی باشد»
|
انجام این امر،بر فرض این موضوع است که فروش شیر غیر پاستوریزه (ولی عاری از میکرب بروسلوز) امری صحیح و اصولی باشد که البته اینگونه نیست چراکه به دلیل تعداد زیاد دامداریها و خرید و فروش و جابجایی مستمر دام،نظارت دائمی و همه جانبه بر همه دامداریها و به خصوص واحدهای کوچک امکان پذیر نمی باشد و جداکردن شیر بهداشتی از غیربهداشتی با این روش و
|
روال ب این صورت است ک دامداری ها سنتی است و هر دامدار سنتی حدود ۳۰ الی ۴۰ کیلو شیر تولید میکند و یه نفر با تانکر ۲۰۰۰لیتری از ۱۲ روستا شیر جمع میکنه تا تانکر اون پر بشه و اون تانکر را بعضی،اوقات ب ایستگاه شیر تحویل میده و با تعطیل شدن ایستگاه شیر اونا مستقیما ب کارخانه میبره و در مسیر خود ب چند تا لبنیات سنتی نیز از این شیر تحویل میده اون وقت مشتری چطور از متصدی لبنیات سنتی بپرسه ک از کدوم دامداری شیر را تهیه کردی و جواب متصدی چی میتونه باشه؟
|
وظیفه اداره غذا و داروی وزارت بهداشت است که از فعالیت واحدهای غیر مجاز فرآوری شیرخام جلوگیری کند و راهکار دیگر این است که برای لبنیاتیهای سنتی هر منطقه یک نفر ناظر یا مسؤل فنی بهداشتی گمارده شود تا بصورت هدفمند از شیرخام نمونه گیری کنند و از محل دامداری ها بازدید کنند و به صورت ماهیانه گزارش تهیه کنند
حالا شما فرض کن خریدار فهمید از کدام دامداری خریداری شده آیا در اصل موضوع فرقی میکنه؟ مگه مردم همه دامداریها رو میشناسند ؟ مگه مردم عادی اطلاع دارند که داخل دامداری ها چه فرآیند هایی اتفاق میافته ؟ مهم این هست که اون شیر هیچگونه آزمایش و تستی روش انجام نشده و مهمتر اینکه اون کسی که وظیفه نظارت رو داره کارش رو درست انجام بده که به نظر میرسه انجام نمیده
توروخدا شوخی نکنید! میخندن بهمون، .....................
از نظر ایشان چیزی به نام هازارد در ایران وجود ندارد !!!! سهل گیری تا این میزان ...............
|
کدوم یک از موارد ک مطرح شده شوخی،است واقعیت است ک توسط، اعضا مطرح شده است
متاسفانه تنها مراکزی که بدون هیچگونه نظارتی رها شده اند و هر روز هم بر تعدادشان افزوده می شود همین مراکز لبنیات سنتی است
اصلا چیزی بنام استفاده از شیر پاستوریزه در دامداریهای سنتی حداقل در شهر ما موضوعیت ندارد.چرا انتظارات مردم را دستکاری می کنید شما هنوز در ابتدایی ترین موضوعات بهداشتی مثل حصارکشی مجتمع های دامپروری و اعلام قرنطینه درموارد خاص مانده آید آنوقت....
با سلام و خداقوت
وظیفه دامپزشکی نظارت برروی دامداری ها از نظر بهداشت و عاری بودن از بیماری هاست اگر درست انجام شود نیازی به استعلام ندارد مایه تاسف است که رئیس سازمان دامپزشکی چنین سخنی بیان کرده است شیر ماست بندی ها و لبنیات های سنتی از تعداد زیادی دامداری تهیه می شود و قابل رصد نیست به اضافه اینکه وظیفه وزارت بهد اشت است که نظارت کند مگر ما می توانیم بگوییم مردم در موقع خرید سوسیس و کالباس از مغازه دار بپرسند گوشت آن از کجا تامین شده
سلام
سلام و عرض ادب
منظورتان در کدام کشور است؟
اروپا، امریکا؟
ایران که شیر پاستوریزه در لبنیات سنتی نیست. شیر خام دامداری سنتی تست نشده از منظر سل و بروسلوز وارد چرخه میشه.