حکیم مهر: دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان گفت: گردش با سگ در معابر، پارکها و دیگر فضاهای عمومی شهری، تحت هر عنوانی ممنوع است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری لرستان، «علی حسنوند» اظهار کرد: این تصمیم در راستای صیانت از حقوق عامه، حفظ امنیت روانی و بهداشت عمومی و بر پایه اصول قانون اساسی و مواد مختلف قانون مجازات اسلامی و قوانین شهرداریها اتخاذ شده است.
به گفته وی این ممنوعیت در پی افزایش گزارشها و شکایات مردمی مبنی بر پیامدهای منفی سگگردانی در سطح شهر اعلام شده است.
دادستان عمومی و انقلاب لرستان با اشاره به مهمترین خطرات نگهداری از سگ ها عنوان کرد: حمله سگ به رهگذران بهویژه کودکان و سالمندان، بروز صدمات جسمی، جراحات و حتی نقص عضو، ایجاد احساس ناامنی روانی و برهمزدن آرامش عمومی، مغایرت با هنجارهای فرهنگی و دینی جامعه، نبود زیرساختهای مناسب شهری برای تردد و نگهداری حیوانات خانگی، افزایش تنشهای اجتماعی و احتمال درگیری از مهمترین خطرات نگهداری از سگ و سگ گردانی بوده و در این راستا متخلفان مجازات شده و با آنان برخورد قانونی می شود.
حسنوند یادآور شد: در صورت مشاهده هرگونه سگگردانی در فضاهای عمومی، نیروی انتظامی و پلیس راهور موظف به توقیف حیوان و ارجاع صاحب آن به مراجع قضایی خواهند بود همچنین سگهای بدون صاحب طبق ضوابط با همکاری شهرداری جمعآوری و به مراکز مجاز تحویل داده میشوند.
وی بیان کرد: متخلفان، بسته به شرایط ممکن است با اتهامات کیفری چون تهدید علیه بهداشت عمومی طبق ماده ۶۸۸ یا ایجاد صدمه یا خطر جانی طبق مواد ۵۰۶ و ۵۲۲ قانون مجازات اسلامی تحت پیگرد قرار گیرند.
جابهجایی حیوانات خانگی، فقط با مجوز و باکس مخصوص
حسنوند افزود: در موارد خاص مانند مراجعه به دامپزشکی جابجایی حیوانات خانگی تنها با رعایت کامل اصول بهداشتی، استفاده از باکس حمل مجاز و دریافت مجوز رسمی از مراجع ذیصلاح مجاز خواهد بود.
وی تاکید کرد: شهرداری خرمآباد موظف است با نصب تابلوهای هشدار، اطلاعرسانی گسترده و اقدامات پیشگیرانه، از نقض این دستور جلوگیری کند.
حسنوند افزود: این ممنوعیت تا اطلاع ثانوی لازمالاجراست و همه دستگاههای اجرایی، انتظامی و قضایی موظف به همکاری در اجرای دقیق این طرح میباشند.
این گونه سو تفاهمات در بخشهای مختلف فرهنگی،
در جامعه دیده می شود!
به عنوان مثال در بخش نگهداری از حیوانات خانگی، گاهی افرادی که حیوانات خانگی نگهداری میکنند، مسائل و مواردی را که مربوط به حیوان خانگی شان هست را رعایت نمیکنند و همزمان باعث لطمه به حیوان خانگی خود و نیز تعرض به حقوق اجتماعی سایر افراد جامعه، اعم از همسایگانشان در مجتمع مسکونی و یا افراد حاضر در پیاده روها یا پارکها و... می شوند!
بنظر بنده مهمترین متولی این چالش، در واقع سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی است که :
1.باید از یک طرف در آگاهی رسانی اجتماعی از طریق اهرم های مختلف خود، اعم از کلینیک های بخش خصوصی و ادارات دامپزشکی و... نحوه صحیح نگهداری حیوانات خانگی و مسؤلیت های انسانی و اجتماعی را در قبال حیوان خود و
افراد جامعه، اطلاع رسانی جدی، علمی و مسؤولانه انجام می داده است!
2.با ارائه راهکار و دستور العمل به مراجع ذی صلاح قانونی،
راهکارهای اصولی را در قالب پیشنهاد و راهنمایی عنوان می کرده است تا ایشان بتوانند به پشتوانه این دستورالعمل های علمی به یک جمعبندی درست و اصولی در راستای قوانین قضایی میرسیدند!
اما زمانیکه متولیان این چالشها را پیشاپیش نبینند و برای حل مسائل اقدامی نکنند و خود را کنار بکشند،
مسولین قضایی نیز مجبور می شوند که برای رفاه حال افراد جامعه، خشک و تر را با هم بسوزانند و یا حتی عجولانه دست به اقدامات و صدور قوانینی بزنند که جامع نباشند!
هر موضوعی نیاز به بستر و فرهنگ مناسب خودش را دارد که اگر قیل از انجام یک کار، فرهنگ آن آموزش داده نشود،
نتیجه همین می شود که ملاحظه می کنیم!
یا حق