کد خبر: ۱۰۰۰۱

حکیم مهر - سالانه حدود یک میلیون تن خرما در کشورمان تولید می‌شود که در جایگاه دومین تولیدکننده خرمای جهان قرار گرفته‌ایم اما به دلیل فرسوده بودن نخلستان‌ها و نبود مکانیزاسیون در زمینه تولید و برداشت این محصول حدود یک سوم از خرمای تولیدی نخلستان‌ها به عنوان ضایعات خوراک دام می‌شود.

مهدی امانی ـ مدیرعامل سابق اتحادیه نخل‌داران ـ اظهار کرد: 200 رقم خرما در کشورمان وجود دارد که 15رقم (15 درصد) آن تجاری بوده و در بازار مصرف استان تهران و شهرهای بزرگ کشورعرضه می‌شود و 85 درصد از ارقام دیگر خرمای غیر تجاری بوده که به مصرف محلی می‌رسد.

وی با اشاره به بالا بودن میزان ضایعات خرما افزود: حدود یک سوم از خرما به دلیل کیفیت پایین و ضایعات در مصارف صنعتی و فرآوری قرار می‌گیرد و یا به عنوان خوراک دام مصرف می‌شود.

امانی اظهار کرد: برداشت خرما بسته به ارقام مختلف آغاز شده به طوری که در حال حاضر رطب بوشهر و خرمای مضافتی جیرفت و ایرانشهر از نخلستان‌های این مناطق برداشت می‌شود. البته اوج برداشت خرما شهریور ماه خواهد بود و فصل برداشت این محصول تا پایان مهر ماه ادامه دارد.

به گفته وی ماه رمضان امسال خرما فراوانی چندانی نداشت و قیمت بالایی برخوردار بود.

امانی یادآور شد: با توجه به اینکه از نیمه دوم ماه رمضان مصرف خرما روند نزولی دارد و همچنین محصول جدید بررداشتی باید در سردخانه‌ها نگهداری شود، آنچه باقی مانده انبارها است باید تا دوسه روز آینده خالی شود و سردخانه ها برای تحویل محصول جدید آماده شوند.

 

نظر شما
ادامه