حکیم مهر - معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از برنامهریزی برای کوتاه کردن دست واسطهها و افزایش درآمد کشاورزان خبر داد و گفت: تا پایان سال تعداد غرفههای عرضه مستقیم در تهران به 4 هزار واحد میرسد.
محمدعلی نیکبخت اظهار داشت: برای کمک به درآمد کشاورزان و حذف دست واسطهها، عرضه محصول با قیمتهای مناسبتر برای مصرفکنندگان در دستور کار قرار گرفت.وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی در دو سال اخیر بیش از 3 هزار غرفه عرضه مستقیم کالا در سراسر کشور (به جز تهران) ایجاد کرده که با برنامهریزی انجام شده تا پایان امسال به 4 هزار غرفه عرضه مستقیم افزایش مییابد.
به گفته نیکبخت در 32 ماه اخیر نزدیک به 10 میلیون تن ظرفیت جدید فرآوری و صنایع تبدیلی به بهرهبرداری رسیده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از آنجا که توسعه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی برای توسعه بخش کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر، کاهش ضایعات و توسعه صادرات اهمیت ویژهای دارد، اقدامات زیربنایی در این زمینه صورت میگیرد.
نیکبخت گفت: در چارچوب اجرای بستههای حمایتی طرح هدفمندسازی یارانهها جهت اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار، دولت 85 درصد هزینه آن را بصورت یارانهای بلاعوض به کشاورزان پرداخت میکند که در هر هکتار حدود 3.5 میلیون تومان است و این کمک افزایش بیشتری خواهد یافت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: همچنین از شروع طرح هدفمندی یارانهها تاکنون در 2 درصد واحدهای پرورش طیور، که نیاز به اصلاح ساختاری فناوری داشتهاند، این طرح با حمایت یارانهای دولت صورت گرفته که در طول سه دهه اخیر این اقدام بیسابقه بوده است.
نیکبخت گفت: اجرای این طرح سبب شد که در این واحدها 30 درصد مصرف سوخت کاهش یابد و با افزایش ظرفیت جوجهریزی، کاهش تلفات و افزایش ضریب تبدیل دان به گوشت در مجموع بهرهوری در واحدهای مرغداری به نحو بارزی افزایش یافته و فناوری تولید آنها به فناوریهای جدید مجهز شود.
همچنین اصلاح ساختار در 16 درصد واحدهای دامداری که نیازمند اصلاح ساختار بودند با حمایت یارانهای دولت صورت گرفت.
وی ادامه داد: همچنین با توسعه مکانیزاسیون، طرح کشاورزی حفاظتی در بیش از 860 هزار هکتار اراضی کشاورزی اجرا شد که سبب کاهش مصرف سوخت به ازای هر واحد محصول تولیدی شد و در مصرف آب، بذر و کود نیز صرفهجویی خوبی بوجود آورد.
نیکبخت گفت: در زمینه تغییر مصرف سوخت واحدهای تولیدی نیز طرح گازرسانی به واحدهای تولیدی با همکاری وزارت نفت با جدیت و سرعت در دست اقدام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای حمایت از دامداران شیری، ضمن ممنوعیت واردات شیرخشک صنعتی، وامهای معوق، بخش قابل توجهی از واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی با همکاری بانک عامل از طریق پرداخت یارانه توسط دولت به مدت پنج سال تقسیط و وام آنها با یک وام صفر درصد جایگزین شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی قیمت شیر خام دامداران حداقل 50 درصد افزایش یافت و پرداخت پول دامداران توسط کارخانجات که قبلا بیش از 4 ماه طول میکشید به کمتر از یک ماه رسید.