حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی جنوب کرمان، بندرترکمن، خراسان رضوی و بشرویه
مسئول اداره آموزش دامپزشکی جنوب کرمان خبرداد:
برگزاری آزمون دورههای کارآموزی رشتههای دامپزشکی
مسئول اداره آموزش دامپزشکی جنوب کرمان گفت:آزمون دوره های کارآموزی رشته های دامپزشکی برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی جنوب کرمان،رئیس اداره آموزش و ترویج دامپزشکی جنوب کرمان اظهار داشت: آزمون دوره کارآموزی رشتههای مرتبط با حوزه دامپزشکی برگزار شد.
اکرم بحرینیپور اظهارداشت: در این دوره 23 کارآموز حضور داشتند.
وی افزود: دانشجویان با رشتههای مرتبط حوزه دامپزشکی برای گذراندن واحد کارآموزی خود در تابستان امسال از نزدیک با کارهای عملی آشنا شدند.
رئیس اداره آموزش دامپزشکی جنوب کرمان با اشاره به ارتباط نزدیک این اداره با دانشگاهها تصریح کرد: در این دوره تمام کارآموزان در آزمون نمره قبولی گرفتند.
بحرینی نظارت اساتید درس کارآموزی دانشگاهها را خوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: انجام کار عملی در کنار آموزشهای تئوری کمک زیادی به بالا بردن سطح دانش دانشجویان میکند.
-------------------------------
پایان طرح واکسیناسیون طیور روستایی در شهرستانهای بندرترکمن و گمیشان
دکتر ایزدی رئیس شبکه دامپزشکی بندر ترکمن گفت: بیماری نیوکاسل از گروه بیماریهای ویروسی واگیر طیور است که در صورت وقوع در گله های غیر واکسینه تلفات به صد درصد هم می رسد که خسارات اقتصادی فراوانی به تولیدات طیور روستایی وارد می نماید و از طرفی یکی از عوامل مهم تثبیت و گردش ویروس نیوکاسل و احتمال انتقال آن به واحدهای پرورش طیور صنعتی مطرح می باشد.
---------------------------------
درخواست مدیر عامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی از مسئولان: بهبود شرایط برای تولید بیشتر در روستاها
مهندس حسن سلیمی که به اتفاق 5 نفر دیگر از اعضای هیئت مدیره تعاونی دامداران استان در محل سالن جلسات دامپزشکی استان حضور یافته بود، اظهار داشت: دامداران بی ادعای خراسان رضوی به عنوان اولین تولید کننده گوشت قرمز و سومین تولیدکننده شیرخام کشور بایستی شرایط بهتر و مطلوبتری را برای تولید داشته باشند.
وی ضمن اظهار رضایت از خدمات دامپزشکی در اقصی نقاط استان اضافه کرد، اگرچه قیمت نهاده های دامی در اختیار دامپزشکی نیست ولی این افزایش قیمت تاثیر منفی بر تولید دارد و خواستار آن شد تا کلیه مسئولین دستگاه های مرتبط ضمن رفع این معضل، توجه ویژه ای به حل مشکلات دامداران در جهت تولید دام و محصولات دامی داشته باشند.
مدیر کل دامپزشکی استان نیز در این دیدار اظهار داشت: گرانی نهاده های دامی می تواند باعث کاهش ایمنی دام ها شود.
دکتر ناصر مرگان ازغدی افزود: با توجه به وضعیت اعتبارات سال جاری، اقدام به اولویت بندی فعالیت ها نموده ایم. وی اظهار داشت: به عنوان مثال، کنترل برخی یبماری ها نظیر تب برفکی، شاربن، آبله، هاری، تب مالت، سل و ...حجم بالایی از اعتبارات و نیروی انسانی و تجهیزات را می طلبد و دامپزشکی استان با توجه به ضرورت پیشگیری از این بیماری ها در کاهش تلفات دام و نیز بهداشت عمومی جامعه نه تنها از حجم عملیات نکاسته، بلکه ضمن توسعه آن ها، توان تشخیص این بیماری ها نیز در آزمایشگاه اداره کل به نحو چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
وی خواستار آن شد تا دامداران نیز ضمن مهیا کردن بسترهای لازم به تولید محصولات دارای کیفیت ویژه روی بیاورند و در این صورت ضمن افزایش کیفیت محصولات و ارتقای سلامت جامعه، از ارزش افزوده حاصله نیز سود ببرند.
ازغدی با اشاره به لزوم آموزش دامداران استان، این موضوع را سبب افزایش ایمنی سرمایه دامی خواند و بر آمادگی اداره کل دامپزشکی برای آموزش اقشار مختلف دامداران تاکید نمود و از افزایش تعامل این مجموعه با تشکل های مرتبط با دام و طیور استان خبر داد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان نیز در این جلسه با اشاره به عرضه شیر خام فله ای در برخی مناطق، پیشنهاد نمود که شیر خام تولیدی دامداران استان با اعمال فاکتورهای بهداشتی دامپزشکی به صورت بسته بندی و با مشخصات کامل واحد تولیدکننده برای علاقه مندان توزیع شود تا از مخاطرات بهداشتی آن نیز پیشگیری گردد.
دراین نشست، اعضای اتحادیه دامداران نیز ضمن قدردانی از پوشش ایمنی صورت گرفته توسط دامپزشکی، از آمادگی اعضای اتحادیه برای اجرای هرچه بهتر طرح های دامپزشکی در استان خبر دادند.
------------------------------------
رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه:
بیش از 180 هزار راس دام در بشرویه واکسینه شدند
رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه گفت: از ابتدای سال تاکنون 187 هزار و 898 راس دام در این شهرستان علیه بیماریها واکسینه شدند.
علی گوهری اظهار کرد: به منظور ارتقای سطح بهداشت و حفظ سلامت منابع غذایی انسانها، دامها علیه بیماریها واکسیناسیون میشوند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون 187 هزار و 898 راس دام در شهرستان بشرویه علیه بیماریها واکسینه شدند که از این تعداد 57 هزار و 497 راس گوسفند و بز و 2 هزار و 796 راس دام سنگین علیه بیماری شاربن مورد واکسیناسیون قرار گرفتند.
رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه همچنین به واکسینه شدن 33 هزار و 326 راس گوسفند و بز، بره و بزغاله، 673 راس گاو و گوساله علیه بیماری بروسلوز و 57 هزار و 497 راس گوسفند و بز علیه آبله اشاره کرد.
وی همچنین واکسیناسیون 328 قلاده سگ علیه بیماری هاری را از جمله برنامههای این مجموعه برای ارتقای سلامت دامها در این شهرستان عنوان کرد.
گوهری افزود: برای مبارزه با انگلهای خارجی به ویژه مبارزه با کنه ناقل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو 936 لیتر سم و 532 لیتر شربت برای مبارزه با انگلهای داخلی توزیع شده است.
وی از فعالیت یک واحد کشتارگاه دام در شهرستان بشرویه خبر داد و گفت: این کشتارگاه متعلق به شهرداری بوده که بهسازی و تجهیز شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه اضافه کرد: برای تجهیز کشتارگاه به پیش سردکن اعتباری از سوی معاونت برنامهریزی استانداری و مدیریت بحران استان به شهرداریها تعلق گرفته است که شهرداری بشرویه باید ضمن جذب اعتبار آن، احداث پیشسردکن را در دستور کار خود قرار دهد.
گوهری تصریح کرد: اقدامات دامپزشکی سبب کاهش بیماریها و افزایش ضریب امنیت شغلی در سرمایهگذاریها شده و به صورت غیرمستقیم از طریق کنترل بیماریهای دام و طیور، زنبور عسل، ماهی و غیره در تثبیت مشاغل مرتبط با دام و طیور نقش مهمی را ایفا میکند.
وی یادآور شد: علاوه بر ضریب شغلی در این حوزهها و جذب سرمایهگذاران جدید میزان اشتغال نیز افزایش پیدا میکند.