کد خبر: ۱۰۴۵۵
حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل از ابتدای تیرماه سال جاری به مرحله اجرا درآمد و تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت تا به این ترتیب بخشی از طیور روستایی کشور در برابر بیماری نیوکاسل ایمن شوند.
دکتر سید محسن دستور اضافه کرد: با توجه به نقش طیور روستایی در گردش و بقاء ویروس نیوکاسل در محیط و مخاطراتی که برای طیور صنعتی کشور با خود به همراه دارند، طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی در ابتدا در استان های مازندران، گیلان و گلستان آغاز شده است.
به گفته وی، این طرح به دنبال اجرای برنامه های پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلاء طیور روستایی به بیماری های واگیردار عملیاتی شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، تصریح کرد: این بیماری تنها مخصوص کشور ما نیست و در بیشتر کشورها از طریق واکسیناسیون در حال کنترل است.
دکتر دستور تصریح کرد: پیش از این، عملیات واکسیناسیون تنها در واحدهای صنعتی انجام می شد و در مورد طیور روستایی به صورت همگانی عملیاتی انجام نمی شد؛ در حالی که برای حفظ طیور صنعتی، باید طیور روستایی از این بیماری محافظت شوند.
وی دلیل اجرای فاز نخست این طرح در سه استان شمالی (مازندران، گیلان و گلستان) را تراکم طیور روستایی در این استانها وجود دارد.
دکتر دستور از برنامه اجرای این طرح در سراسر کشور خبر داد و گفت: بعد از تامین اعتبارات مورد نیاز، طرح واکسیناسیون طیور روستایی در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، گفت: هم اکنون در حال بررسی و تولید نوعی واکسن مقاوم به حرارت هستیم تا واکسیناسیون طیور با مشارکت روستایی ها انجام شود.
وی افزود: هم اکنون از طریق موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی این مساله دنبال می شود تا به این صورت اعتبارات کمتری در این بخش صرف و از طرف دیگر پوشش بیشتری داده شود.
دکتر سید محسن دستور پیش از این گفته بود: اجرای این طرح با هزینه 15 میلیارد ریال آغاز شده است.
وی ادامه داد: این طرح با توجه به نقش طیور بومی در اقتصاد خانوار روستایی و همچنین اهمیت بیماری نیوکاسل و تاثیر آن بر تولیدات طیور روستایی اجرا می شود.
به گفته رییس سازمان دامپزشکی کشور، طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل با توجه به نقش این دسته از پرندگان در گردش و بقاء ویروس نیوکاسل در محیط و مخاطراتی که از این رو برای طیور صنعتی کشور متصور است و با عنایت به اهمیت اجرای برنامه های پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلاء طیور روستایی به بیماری های واگیردار عملیاتی می شود.
دستور اضافه کرد: به منظور پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل در فاز اول در 80 درصد جمعیت طیور بومی در سه استان با ویژگی تراکم بالای طیور روستایی، سابقه شیوع نیوکاسل و تردد بین استانی طیور روستایی و در فاز دوم 80 درصد طیور روستایی کل کشور تحت پوشش واکسیناسیون قرار می گیرند.
به گفته وی، جمعیت هدف این طرح، ماکیان بومی شامل مرغ، خروس، کبوتر، بوقلمون، بلدرچین و کبک است و تمامی واحدهایی که به شکل صنعتی اقدام به دریافت جوجه یک روزه بومی و پرورش و توزیع آن می کنند نیز تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
دستور افزود: بیماری نیوکاسل نوعی بیماری ویروسی است و به فرم های تنفسی، گوارشی و عصبی در طیور دیده می شود و هر از گاهی در مزارع واحدهای صنعتی شایع می شود.
نظر شما
ادامه