کد خبر: ۱۰۷۹۴

حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی بشرویه، خوزستان و گچساران

 

مصرف 418 لیتر سم برای سمپاشی جایگاه نگهداری دام‌ها در بشرویه


رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه گفت: در شش ماه نخست سال جاری، 418 لیتر سم، برای سمپاشی جایگاه نگهداری دام‌ها در این شهرستان مصرف شده است.
دکترعلی گوهری اظهار کرد: دامپزشکی با اجرای برنامه‌های مختلف و انجام اقدامات پیشگیرانه در زمینه انتقال بیماری‌ها و سلامت فرآورده‌های پروتئینی نقش موثری دارد.وی ادامه داد: شبکه دامپزشکی با انجام برنامه‌های واکسیناسیون، مبارزه با بیماری‌های واگیردار و غیر واگیردار دامی و بیماری‌های مشترک انسان و دام، بیماری‌های انگلی، بیماری‌های واگیردار طیور، کنترل و نظارت بر فرآورده‌های خام دامی، ارائه خدمات درمانی برای دام و طیور و آموزش به دامداران و مرغداران سلامت غذایی جامعه را تامین می‌کند.رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه تصریح کرد: در راستای پیشگیری از بروز و انتقال بیماری‌های انگلی، افزایش کیفیت و کمیت گوشت و شیر و کیفیت پوست و پشم استحصالی، برنامه‌هایی به منظور مبارزه با انگل‌های خارجی و داخلی بدن دام ها در شهرستان بشرویه انجام شده است.دکترگوهری تصریح کرد: در شش ماه نخست سال جاری، 528 لیتر سم برای مبارزه با بیماری‌های جلدی گاو و گوسفند و 418 لیتر سم برای سمپاشی جایگاه نگهداری دام‌ها در سطح شهرستان مصرف شده است.وی توزیع 532 لیتر شربت برای مبارزه با انگل‌های داخلی و 450 کیلوگرم مکمل برای مبارزه با بیماری‌ها در خشکسالی را از دیگر اقدامات دامپزشکی برای مقابله با بیماری‌های انگلی اعلام کرد.

 

-------------------------------

 

مدیرکل دامپزشکی خوزستان در گفت‌و‌گو با فارس:
صنعت دامپروری خوزستان 5 میلیون رأس دام دارد


مدیر کل دامپزشکی خوزستان گفت: در حال حاضر بیش از 5 میلیون رأس دام سبک و سنگین در استان خوزستان پرورش داده می‌شود.
حیات و سلامتی انسان‌ها در همه ادوار تاریخ رابطه مستقیمی با زندگی نباتات و به تبعه آن حیوانات، طیور و دیگر جانوران زنده قابل مصرف برای خوراک بشر داشته است.

در چند دهه اخیر با پیشرفت علم بشری در همه شاخه‌های علوم، قانون‌های مدون و جدیدی در دنیا برای سلامتی و نگهداری حیوانات تنظیم شده تا با حفظ این موجودات زنده سلامت بشر نیز تهدید نشود.

علم دامپزشکی نیز از دیگر علوم مستثنی نبوده کما اینکه این علم  از 4 هزار سال پیش در بین انسان‌ها شناخته شده و بشر نخستین با اهلی کردن این موجودات زنده بقا و حیات خود را تضمین کرده است.

دامپزشکی نوین از سال 1310 با تأسیس دانشکده دامپزشکی در دانشگاه تهران کار خود را در کشور آغاز کرد و با خروجی 10 دامپزشک این دانشکده علم فوق وارد جامعه پزشکی ایران شد.

در سال‌های بعد از انقلاب نیز با تأسیس بیش از 16 دانشکده دامپزشکی در سراسر کشور و فارغ التحصیلی بیش از 600 نفر از این دانشگاه‌ها زمینه برای تحقیق و پژوهش در این علم گسترش بیشتری یافت، مورد تأیید قرار می‌دهند و با کنترل بیماری‌های این موجودات زنده در نهایت سلامت جامعه را تأمین می‌کنند اما این علم تنها در یک رشته محدود فعالیت نکرده و کار دامپزشکان از زمانی که دام در کشتارگاه ذبح می‌شود نیز وارد مرحله تازه‌ای شده و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

* فارس: دامپزشکان چه فعالیت‌هایی را در این حوزه کنترل می‌کنند؟

کنار کوهی: از همان ابتدا که کشتار دام و طیور، صید ماهی و میگو انجام می‌شود دام پزشکان نیز در حوزه سازمان نظارت فعالیت خود را آغاز کرده و با کنترل سلامتی دام ذبح شده و یا ماهی صید شده، بسته‌بندی مواد پروتئینی خام و کنترل فعالیت‌های انسانی در شاخه‌های فوق نظارت خود را آغاز می‌کنند.

* فارس: فعالیت دامپزشکی در استان خوزستان در چه شاخه‌هایی انجام می‌شود؟

کنار کوهی: استان خوزستان از محدود استان‌های کشور است که مستعد پرورش انواع طیور مانند مرغ، شتر‌مرغ و بلدرچین همچنین انواع شاخه‌های آبزی پروری و دیگر دام‌ها بوده و ظرفیت زیستی، جغرافیایی و آب‌ و هوای طبیعی نیز این امکان را بیش از پیش فراهم می‌کند.

* فارس: هم اکنون چند رأس دام در استان خوزستان پرورش داده می‌شود؟

کنارکوهی: در حال حاضر بیش از 4 میلیون رأس دام سبک و بیش از یک میلیون رأس دام سنگین در قسمت‌های مختلف استان خوزستان پرورش داده و نگهداری می‌شوند.

* فارس:دامپروری از چه جایگاهی در استان خوزستان برخوردار است؟

کنارکوهی: شهرستان آبادان در گذشته یکی از نخستین محل‌های پرورش مرغ در کشور بوده که از اطریش جوجه یک روزه را وارد آبادان کرده و به رشد مورد نظر می‌رساندند.

* فارس: جایگاه امروز این صنعت در آبادان به چه شکل است؟

کنارکوهی: شهرستان آبادان با برخورداری از 52 واحد مرغداری در گذشته و بعد از کرج بزرگترین واحد مرغدرای کشور را به خود اختصاص داده بود که متأسفانه به واسطه جنگ تحمیلی این امکانات از بین رفته و هم اکنون در دیگر شاخه‌ها از جمله پرورش میگو یکی از بزرگترین قطب‌های کشور محسوب می‌شود.

* فارس: سخن پایانی....

کنارکوهی: فعالیت دام پزشکان تنها محدود به کنترل سلامتی و پرورش دام نمی‌شود بلکه حفظ و حراست از دام و با مجامع بین المللی در تبادل اطلاعات و از همه مهمتر کنترل بهداشتی ذبح دام تا خروج از کشتارگاه و مصرف در جامعه بر عهده این ارگان بوده و شهروندان باید با شناخت این وظایف و همکاری متقابل ما را در راه پیشرفت و آبادانی بیشتر یاری کنند.

 

----------------------------------------

 

رئیس شبکه دامپزشکی گچساران عنوان کرد :
واکسیناسیون 418 هزار رأس دام علیه بیماری‌های شاربن و آبله


رئیس شبکه دامپزشکی گچساران گفت: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر 418 هزار رأس دام در این شهرستان علیه بیماری‌های شاربن و آبله واکسینه شدند.
حمید‌رضا گوهرگانی در گچساران اظهار کرد: دامپزشکی با کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام در تحقق دام سالم و غذای سالم گام بر می‌دارد و مجموعه پرسنل دامپزشکی گچساران تلاش‌های گسترده‌ای در این زمینه داشته است.

وی بیان داشت: با اجرای عملیات واکسیناسیون علیه بیماری‌های دام، ضمن کاهش دام‌های مبتلا به این بیماری‌ها، سلامت و بهداشت عمومی جامعه نیز افزایش می‌یابد.

رئیس دامپزشکی گچساران با اشاره به واکسیناسیون 132 هزار دام شامل گاو، گوساله، گوسفند، بز و تک سمی علیه بیماری شاربن در این شهرستان ابراز داشت: نام دیگر این بیماری سیاه‌ زخم بوده که یک بیماری عفونی و قابل‌ انتقال‌ بین ‌انسان‌ و حیوان‌ است.

واکسیناسیون 286 هزار دام در گچساران علیه بیماری آبله

گوهرگانی افزود: مخزن‌ این ‌بیماری در دام در گوسفند، بز و گاو بوده‌ و با مرگ‌ و میر بالا و سریعی همراه‌ است‌.

گوهرگانی از واکسیناسیون 286 هزار دام شامل گوسفند و بز علیه بیماری آبله خبر داد و گفت: آبله بیماری‌ ویروسی حادی است که بسیاری از حیوانات از قبیل انسان و پرندگان را آلوده می‌کند.

وی بیان داشت: آبله گوسفند و بز بیماری‌های ویروسی بسیار مسری در نشخوارکنندگان کوچک هستند و واکسینه کردن دام نسبت به این بیماری بسیار مهم و مورد توجه است.

رئیس شبکه دامپزشکی گچساران با بیان اینکه برای حفظ و ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه همه مسئول هستیم، از دامداران خواست تا همکاری لازم را با شبکه دامپزشکی گچساران داشته باشند.

گوهرگانی تصریح کرد: دامداران مجاز به خرید، جا‌به‌جایی و نقل و انتقال دام بدون اخذ مجوز دامپزشکی نیستند.

وی ادامه داد: به این وسیله و با کنترل جابجایی و نظارت بر حمل و نقل دام از بروز و شیوع بیماری‌ها جلوگیری به عمل می‌آید.

گوهرگانی با تأکید بر لزوم استانداردسازی محل‌‌های نگهداری دام به گاوداران توصیه کرد با بهره‌گیری و استفاده از تسهیلات کارگروه توسعه بخش کشاورزی گچساران، واحدهای خود را به حداقل استانداردهای بهداشتی لازم مجهز کنند.

 

نظر شما
ادامه