کد خبر: ۱۱۴۸۴

حکیم مهر - رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی رویان گفت: تولید حیوانات بز تراریخته حاوی ژن‌های پروتئینی نو ترکیب به مرز تولید دارو رسید و در این زمینه در حال رایزنی با چند تولید کننده دارو هستیم.
محمدحسین نصراصفهانی با اشاره به اینکه پژوهشکده رویان امسال به عنوان پژوهشکده برتر کشور هم شناخته شد، اظهار کرد: یکی از عمده‌ترین دلایل اصلی در این مجموعه محوریت بر اساس جوانان و زمینه سازی برای آنان است.

وی افزود: این زمینه برای جوان فعال پژوهشگر فراهم شده که با توجه به اینکه درگیر کار دیگری نیستند بتوانند بهتر کار کنند و این در حالی است که همه این جوانان دارای فوق لیسانس و یا دکترا هستند و ما در مدیریت جوانان و محققان وقت گذاشتیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی رویان با بیان اینکه بنیانگذار موسسه رویان مرحوم کاظم آشتیانی پژوهشگر تولید مثل و سلول بنیادی است، گفت: من فقط پایه‌گذار بیوتکنولوژی در این موسسه هستم.

وی تصریح کرد: در دنیا دو نوع پژوهش زود بازده و دیر بازده است که برخی همچون مهندسی پژوهش زود بازده و خریدار دارند و در پژوهش‌های دیربازده مدت طولانی برای به نتیجه رسیدن طول می‌کشد.

نصراصفهانی یکی از پژوهش‌های مهم این موسسه را پروتئین‌های نو ترکیب در حیوانان عنوان کرد و افزود: مدت هفت سال است که روی این تحقیق کار می‌کنیم و موفق شدیم تعدادی بز در این مورد پرورش دهیم.

وی ادامه داد: این بزها در شیر خود این پروتئین‌های دارویی را تولید می‌کنند که نه تنها با تولید نسل دوم که به نسل سوم نیز منتقل می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی رویان اظهار امیدواری کرد: تعداد بزها در سال آینده به نزدیک 500 عدد خواهد رسید چرا که روزانه یک تن شیر نو ترکیب از آنها می‌توان به دست آورد.

وی اضافه کرد: دو سه سال است که در حال رایزنی و سرمایه‌گذاری با داروسازها در زمینه فرآورده‌های پروتئینی از شیر بزها برای تولید دارو هستیم.

نصراصفهانی تاکید کرد: تولید حیوانات تراریخته حاوی ژن‌های پروتئین‌های نوترکیب در دنیا حدود 20 سال است که آغاز و نو بنیاد است و این در حالی است که ما فقط یک فرآورده از شیر حیوانات تراریخته را تولید کرده‌ایم.

 

نظر شما
ادامه