دکتر کاظم عبدی - مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی - اظهار کرد: کودهای معدنی و آلی در همه کشورها برای باروری استخرهای پرورش ماهی استفاده میشوند اما برای اجرای عملیات پرورش مسوولانه آبزیان و حفظ سلامت مصرفکنندگان باید میزان و زمان مصرف آنها به صورت دقیق برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه ماهیان دریایی عمدتا فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون مصرف میکنند افزود: کود برای پرورش ماهیان گرمآبی در آذر و اسفندماه استفاده میشود و از آنجا که دوره بقاء آنها محدود است، باقیماندهای در آبزیان نخواهد داشت.
عبدی با اشاره به اینکه نمونهبرداری از مزارع پرورشی و بازار عرضه ماهیان گرمابی در کشور از ابتدای امسال آغاز شده است گفت: تنها در چند مورد گزارش از باقیمانده سموم در ماهیان گرمآبی گزارش شد که در حد مجاز بود و خطری برای سلامت مصرفکنندگان نداشت اما مراقبت و کنترل بیشتر هم اعمال میشود.
مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی با اشاره به پایش دورهای آبزیان از نظر میزان باقیماندههای مواد شیمیایی عنوان کرد: بررسی باقیمانده در ماهیان سردآبی مانند قزلآلا چند سالی است که اجرا میشود و از آنجا که این ماهی به دلیل پرمصرف بودن دارای حساسیت بیشتری است تمامی باقیماندهها اعم از آنتیبیوتکهای مجاز و غیر مجاز و فلزات سبک در آنها بررسی میشود.
وی با بیان اینکه محصولات صادراتی شیلاتی ایران از بهترین محصولات شیلاتی جهان بوده و ایران در گروه A صادرکنندگان این محصولات قرار دارد افزود: سالانه بیش از 2000 نمونه از مزارع پرورشی و بازار عرضه دریافت میشود و انواع آزمایشها برروی این نمونهها صورت میگیرد که تاکنون مشکلی از نظر باقیمانده در ماهی قزلآلا مشاهده و گزارش نشده است.
عبدی درباره میزان باقیمانده مواد شیمیایی در میگو گفت: از سال 88 نمونهبرداری و بررسی باقیماندهها در میگو در دستور کار قرار گرفت و از آنجا که میگو مانند دیگر محصولات شیلاتی صادراتی برای بررسی به آزمایشگاه بینالمللی دامپزشکی مورد تایید اتحادیه اروپا در فرانسه ارسال میشود، تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر باقیماندههای سموم، کود و ... نداشتهایم.