حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی قم، اردبیل و آذربایجان غربی
طی دوماه گذشته صورت گرفته است:
برخوردبا شش واحد دامداری متخلف درقم
اداره کل دامپزشکی استان قم درراستای برخوردباواحدهای دامداری متخلف (تخلفات قرنطینه ای)طی دوماه گذشته نسبت معرفی متصدیان شش واحددامداری به دادسرای بخشهای جعفریه ،قنوات وکمرکوه اقدام قانونی رابه عمل آورده است.
به گزارش روابط عمومی این اداره کل ازشش واحد متخلف معرفی شده تاکنون سه واحد به جزای نقدی از4000000 ریال تا5000000 ریال محکوم وتخلفات سه واحددیگردردادسرای مربوطه درحال رسیدگی میباشد.همچنین باپیگیریبهای به عمل آمده درخصوص تغییرکاربری دربرخی دامداریها باتذکرات داده شده توسط کارشناسان دامپزشکی، واحدهای مذکورنسبت به رفع آن اقدام نموده اند، ودراین خصوص مشکل خاصی وجودنداشته است.
-----------------------------
کشتار دام در کشتارگاههای دام استان اردبیل از مرز 170 هزار رأس فراتر رفت
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در راستای اجرای سیاست های بهداشتی و وظایف و مسئولیت های حاکمیتی دامپزشکی در ارتباط با بازرسی بهداشتی فرآورده های خام دامی از ابتدای سالجاری بیش از 170 هزار رأس دام سنگین و سبک و بیش از 7 میلیون و هفتصد هزار قطعه طیور در کشتارگاههای دام و طیور استان ذبح و پس از طی فرآیند نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی وارد بازار مصرف شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در راستای اجرای سیاست های بهداشتی و وظایف و مسئولیت های حاکمیتی دامپزشکی در ارتباط با بازرسی بهداشتی فرآورده های خام دامی از ابتدای سالجاری بیش از 170 هزار رأس دام سنگین و سبک و بیش از 7 میلیون و هفتصد هزار قطعه طیور در کشتارگاههای دام و طیور استان ذبح و پس از طی فرآیند نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی وارد بازار مصرف شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل ؛ دکتر صادق صالحی افزود : دامپزشکی استان همواره تلاش کرده تا با برنامه ریزی درست شرایط به گونه ای باشد که فرآورده خام دامی سالم و بهداشتی و مطمئن وارد بازار مصرف شده و در دسترس مردم قرار گیرد.
وی ضمن تأکید بر لزوم نظارت بهداشتی دامپزشکی از مرحله تولید تا مصرف محصولات دامی در راستای ارتقاء سطح کیفی و بهداشتی تولیدات کشتارگاهها ، سلامت جامعه را در گرو تأمین سلامت فرآورده های خام دامی دانست.
مدیرکل دامپزشکی استان در عین حال از فعالیت 5 باب کشتارگاه صنعتی طیور ، 2 باب کشتارگاه صنعتی و 9 باب کشتارگاه سنتی دام در سطح استان خبر داد و افزود : یک باب کشتارگاه صنعتی دام نیز در منطقه خلخال با پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد در حال احداث است که با بهره برداری از آن تعداد کشتارگاههای دام و طیور صنعتی فعال استان به 7 باب خواهد رسید.
این مقام مسئول دامپزشکی استان تصریح کرد : برای ارائه خدمات مطلوب به مردم استان با تعامل و هماهنگی های بین بخشی برنامه ریزیهای لازم برای ساماندهی کشتارگاههای سنتی آغاز شده و با جدیت تمام طرح تجمیع و ساماندهی کشتارگاههای سنتی پیگیری می شود.
وی همچنین بر تعطیل شدن کشتارگاههای سنتی در صورت عدم رعایت مسائل بهداشتی تأکید کرد و گفت : در آینده نزدیک کشتار دام فقط در کشتارگاههای صنعتی انجام خواهد شد تا نظارتهای دامپزشکی با دقت و سرعت بیشتری اعمال شود.
دکتر صالحی با بیان اینکه کشتار تمامی طیور بازار مصرف در پنج کشتارگاه صنعتی استان انجام می گیرد خاطر نشان کرد با
فعالیت این کشتارگاهها ، در حال حاضر
تمام طیور مصرفی استان به صورت کاملاً بهداشتی و بسته بندی هویت دار وارد بازار مصرف می شود.
وی در ادامه سخنانش به سختی و پر مخاطره بودن کار دامپزشکی اشاره کرد و افزود : پرسنل دامپزشکی به حق سربازان گمنام عرصه سلامت و بهداشت عمومی جامعه هستند و در خط مقدم مبارزه با بیماریهای مشترک و خطرناک بین انسان و دام قرار دارند و مصداق بارز آن حضور در خطوط کشتاری و بازرسی بهداشتی لاشه ها در کشتارگاهها است.
مدیر کل دامپزشکی در پایان سخنانش از مردم به عنوان همیاران ناظران بهداشتی دامپزشکی یاد کرد و افزود از عموم مردم انتظار می رود فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی هویت دار و کاملاً بهداشتی تهیه نموده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را به دامپزشکی گزارش نمایند.
------------------------------------
در 9 ماهه سال 91 در آذربایجان غربی
پرداخت بیش از290 میلیون ریال از محل اعتبارات طرح ملی سل وبروسلوز و مشمشه به صاحبان لاشه های ضبطی
پرداخت بیش از290 میلیون ریال از محل اعتبارات طرح ملی سل وبروسلوز و مشمشه به صاحبان لاشه های ضبطی در 9 ماهه سال 91 در آذربایجان غربی
در راستای حمایت از صنعت دامپروری استان و بالا بردن بهداشت عمومی جامعه و تأمین بخشی از خسارات وارده به صاحبان لاشه های ضبطی دامهای راکتور ، مبلغ (دویست ونود میلیون ویکصد شصت و دو هزار وچهارصد ریال )به عنوان غرامت به صاحبان لاشه های ضبطی پرداخت گردید .
در اجرای این طرح در طول 9 ماهه سال91 تعداد 16نفر ، دامدار از مزایای این طرح بهره مند شده اند . لازم بذکر است طرح مزبور بر اساس مصوبات قانونی تداوم خواهد داشت .