حکیم مهر - به گزارش دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان دامپزشکی کشور، با اجرای ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری، تشکیلات تفصیلی سازمان دامپزشکی کشور توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری ابلاغ شد.
دکتر سید محمود حاج اکبری مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات در این باره گفت: تشکیل چهار دفتر تخصصی جدید و تغییر جایگاه و حوزه وظایف چند دفتر دیگر از ویژگیهای این ساختار جدید است که تشکیلات تفصیلی سازمان دامپزشکی کشور مشتمل بر سه معاونت، یک مرکز، یازده دفتر، دو اداره کل و دو مدیریت است که در این تشکیلات حوزه مطالعاتی و تخصصی سازمان به صورت قابل ملاحظه ای تقویت شده است.
وی اضافه کرد: در ساختار جدید تشکیلات سازمان دامپزشکی کشور تعداد چهار واحد اداری جدید شامل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری، دفتر مطالعات و ارزیابی مخاطرات غذا، دارو و فرآوردههای بیولوژیکی، دفتر سازمانهای تخصصی، روابط عمومی و اموربینالملل و مدیریت پدافند غیرعامل با توجه به شرایط روز در پاسخ به نیازهای موجود و در راستای توسعه خدمات ایجاد شده است.
همچنین تغییرات دیگری نیز در جایگاه و حوزه وظایف واحدهای دیگر ایجاد شده است که اداره کل امور اداری رفاه و پشتیبانی، دفتر برنامه، بودجه و مطالعات اقتصادی، دفتر قرنطینه و امنیت زیستی، مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی برای تقویت توان تخصصی سازمان دامپزشکی کشور ایجاد شده است.
حاج اکبری با اشاره به اینکه تشکیلات تفصیلی قبلی سازمان دامپزشکی کشور مصوب تیر ماه 1375 بود، افزود: تمام پستهای سازمانی که به این سازمان ابلاغ شد به گونه ای طراحی شده است که پست ها جزء مشاغل حاکمیتی محسوب میشوند و زمینه برای اصلاح فرآیندها و ایجاد سازمانی چابک، تخصصی و مقتدر فراهم شده است.
وی افزود: بر اساس ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری، تشکیلات تفصیلی دستگاههای اجرائی باید در چارچوب الگوها، ضوابط و شاخصهایی که معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، تهیه و به تصویب هیات وزیران رسانده و اصلاح شود. از سوی دیگر، بهروز شدن ساختار و تشکیلات تفصیلی سازمان دامپزشکی کشور بهعنوان یکی از ارکان حاکمیت دولت در عرصه سلامت عمومی و امنیت غذایی و تغییر وسیع جمعیت هدف خدمات دامپزشکی از جمله توسعه دامداریها، مرغداریها و مراکز تکثیر و پرورش آبزیان و نیز پرورش گونههای جدید حیوانات از جمله شترمرغ، بوقلمون، کرکودیل از یک سو و توسعه صنایع وابسته به دام همانند افزایش شمار کشتارگاههای صنعتی دام و طیور، مراکز بستهبندی فرآوردههای دامی از سوی دیگر، ضرورتی انکارناپذیر است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس موضوع تغییر تشیکلات تفصیلی سازمان در چند سال گذشته در دستور کار سازمان قرار گرفت و طی دو سال و با تشکیل کار گروههای کارشناسی و اخذ نقطه نظرات صاحب نظران شاغل در سازمان و بخش غیردولتی بهطور جدی پیگیری و تمام جزئیات آن با دقت و وسواس زیاد در بیش از 50 جلسه کارشناسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
گفتنی است سازمان دامپزشکی کشور تاکنون فاقد یک ساختار منسجم و مستقل حتی در قالب یک دفتر برای رسیدگی به امور حیوانات خانگی و به طور کلی حیوانات کوچک بوده است!