قیصر امینپور از مؤسسان حوزهی هنری و دفتر شعر جوان بوده و شعرهایش بین مردم جایگاه یافته است. بعضی از آثارش در کتابهای درسی مدرسهها آمده و بعضی دیگر را نوجوانها در گوشهی دفترشان مینویسند، شعرهای دیگرش متن پیامکهای عاشقانه را تشکیل دادهاند یا روی بیلبوردهای تبلیغاتی خیابانها نقش بستهاند، گاهگاهی هم مجریان رادیو و تلویزیون ابتدا یا انتهای برنامههایشان را به خواندن آثار او اختصاص میدهند.
قیصر امینپور با شعرهایش مردم را چه در فقر و درد و چه در دوران هشتسالهی دفاع مقدس همراهی کرده است.
قیصر اهل جنوب بود؛ دوم اردیبهشتماه سال 1338 در گُتوَند، شهر بختیارینشین استان خوزستان متولد شد. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در زادگاهش، دورهی راهنمایی و دبیرستان را در دزفول ادامه داد. در سال 1357 در رشتهی دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد، اما یک سال بعد، از این رشته انصراف داد و به دانشکدهی علوم اجتماعی همین دانشگاه رفت، ولی قرار نبود در این دانشکده هم ماندگار شود.
امینپور در سال 1358 با گروه تشکیلدهندهی حلقهی هنر و اندیشهی اسلامی همکاری کرد؛ این گروه همان بنیانگذاران جوان حوزهی هنری بودند. این شاعر در سال 1366 بههمراه بسیاری از همدورهییهایش، از حوزهی هنری خارج شد. او در شکلگیری دفتر شعر جوان در سال 1368 هم نقش داشت.
در سال 1363 مجددا رشتهی تحصیلی خود را تغییر داد و تحصیل در رشتهی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران را آغاز کرد، در سال 1369 وارد دورهی دکترای این رشته شد و در سال 1376 از رسالهی خود با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» با راهنمایی محمدرضا شفیعی کدکنی دفاع کرد. این رساله در سال 1383 در قالب کتابی با همین عنوان منتشر شد.
در کارنامهی علمی قیصر امینپور، تدریس در دانشگاه الزهرا (س)، تدریس در دانشگاه تهران و عضویت در فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز ثبت شده است. دبیری شعر هفتهنامهی سروش و سردبیری ماهنامهی ادبی - هنری سروش نوجوان نیز از فعالیتهای مطبوعاتی اوست.
«تنفس صبح» و «در کوچهی آفتاب»، «آینههای ناگهان»، «گلها همه آفتابگردانند» و «دستور زبان عشق» از مجموعههای شعر این شاعر هستند. «گزینهی اشعار» قیصر امینپور نیز در سال 1378 منتشر شد. همچنین «توفان در پرانتز» (نثر ادبی)، «سنت و نوآوری در شعر معاصر» و «شعر و کودکی» از دیگر آثار این شاعر هستند. او «منظومهی ظهر روز دهم»، «مثل چشمه، مثل رود»، «بیبال پریدن» و «بهقول پرستو» را هم برای نوجوانان خلق کرده است.
قیصر امینپور بامداد هشتم آبانماه سال 1386 در سن 48 سالگی درگذشت و در زادگاهش گُتوَند به خاک سپرده شد.
در سال 1389 مصادف با سومین سالگرد درگذشت این شاعر و پژوهشگر، از بنای آرامگاه او رونمایی شد.