حکیم مهر - معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران از عدم مشاهدهٔ مورد آلوده به بیماری «تب کریمهٔ کنگو» در میان کارگران دامداری و کشتارگاهها در سال گذشته خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «دکتر سعید کرمی» در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی دامپزشکی (هفتم اردیبهشت ماه) با شعار پیشگیری از طریق واکسیناسیون در اداره کل دامپزشکی استان تهران برگزار شد، گفت: بیماریهای انگلی مانند تب کریمهٔ کنگو که در بدن دام تکثیر میشود از طریق سم پاشی محل نگهداری دام، قابل کنترل است و در این رابطه، حدود ۲ میلیون متر مربع جایگاه سم پاشی شده است.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانهٔ صورت گرفته برای کنترل بیماری «هاری» بیان کرد: پایش هاری در مورد سگهای گله از طریق بخش دولتی و در مورد سگهای خانگی از طریق بخش خصوصی انجام میشود.
این مقام دولتی در مورد بیماری «مشمشه» که بین انسان و حیوان مشترک است تصریح کرد: در واحدهای اسب داری در کل تهران، ۱۸۰۰ راس اسب داریم که تست مشمشه در مورد آنها انجام میشود و در خصوص اسبهای مشکوک به بیماری، پیشگیری و درمان صورت میگیرد.
کرمی با اشاره به کنترل «تب برفکی» در سال گذشته از کاهش ۸ برابری «تب مالت» و کاهش ۱۰ برابری بیماری «سل» در سال ۹۱ خبر داد.
وی افزود: سرمایهٔ دامی کشور حدود ۵۰۰ هزار مجموعه گاوی است که ۳۰ درصد از آن در استان تهران قرار دارد و مجموعه دامی، طیور، زنبور و آبزیان حدود ۱۱۲ هزار میلیارد تومان ارزش دارد و مجموعه اعتباراتی که برای امنیت دامها هزینه میشود ۶۴ میلیارد تومان است که نسبت این دو، ۱ به ۱۸ است.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران در پایان صحبتهای خود، واکسیناسیون دام، آموزش ضمن خدمت کارگران دام داری و صاحبان پرورش دام و تولید فراوردههای خام دامی، استقرار واحد کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی، گسترش سامانه الکترونیکی، گسترش واحدهای آزمایشگاهی و افزایش آزمایشهای مورد نیاز، ساخت کلینیک مرجع به شرط تامین بودجه و افزایش نمونه برداریهای صورت گرفته را از برنامههای سال جاری این اداره خواند.