حکیم مهر - امسال نیز چون سالهای گذشته به پاس قدردانی از زحمات پژوهشگران و دانشمندان ایران و جهان در زمینه تشخیص، درمان و کنترل هپاتیتهای ویروسی جایزه بینالمللی کوثر به یکی از محققان برجسته خارجی تعلق میگیرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، دکتر سیدموید علویان رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعظم از هپاتیت B وC به عنوان مهمترین مشکلات بهداشتی جوامع بشری نام برد و افزود: در نتیجه اجرای سراسری واکسیناسیون گروههای پرخطر و در معرض خطر در کشور روند ابتلا به این بیماری ویروسی طی 10 تا 15 گذشته رو به کاهش گذاشته است.
وی شناسایی موارد مثبت، اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه مناسب در خانواده مبتلایان برای جلوگیری از انتشار را از راههای موثر در کاهش موارد ابتلاء دانست و گفت: هماکنون شیوع هپاتیت های ویروسی در پاکستان، افغانستان و همسایههای شمالی ایران 2 برابر ایران است.
دبیر علمی پنجمین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران با اشاره به شیوع و انتشار هپاتیت C در معتادان تزریقی، بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی ادامه داد: خوشبختانه از سال 75 خون و فرآوردههای خونی به لحاظ وجود ویروس هپاتیت C غربالگری میشوند و در سالهای اخیر نیز پروژه تشخیص و درمان مبتلایان به هپاتیت C در 3000نفر کنترل و اجرا میشود.
علویان با بیان اینکه این پروژه با همکاری مراکز علمی کشور و با هدایت شبکه هپاتیت ایران در حال اجراست، گفت: در این پروژه بیماران تالاسمی و هموفیلی به لحاظ ابتلاء به هپاتیت Cبه رایگان شناسایی، تشخیص و درمان میشوند.
وی اجرای برنامه کاهش آسیب در معتادان تزریقی را از کارهای ارزشمند برای جلوگیری از ابتلاء به هپاتیت های ویروسی برشمرد و افزود: البته هنوز در نیمه راه هستیم و برای ریشهکنی آن نیازمند عزم و آموزش جدی و گسترش پوشش واکسیناسیون هستیم.
دبیر علمی پنجمین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران با اشاره به وجود یکمیلیون و 400 هزار مبتلا به هپاتیت B گفت: با اقدامات سالهای اخیر شیوع این بیماری در کشور از 3 به کمتر از 2 درصد کاهش یافته است این در حالی است که شیوع هپاتیتC در کشور 0.5 تا 1 درصد است.
علویان پوشش واکسیناسیون افراد زیر 35 سال را از برنامههای 5 تا 10 سال آینده دانست و گفت: پنجمین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران نیز با هدف تبادل نظر و تجربیات دانشمندان و اساتید مجرب در حوزهی هپاتیتهای ویروسی به مدت 3 روز (25، 26 و 27 اردیبهشت) در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار میشود.
وی شبکه هپاتیت ایران، مرکز تحقیقات کبد و گوارش بقیهالله(عج) و دیگر مراکز علمی سراسر کشور را برگزارکنندگان این کنگرهی بینالمللی برشمرد و افزود: تبادل تجربیات و دانش محققان داخلی و خارجی از اهداف این کنگره است.
دبیر علمی پنجمین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران هپاتیت B و C، کبد چرب و بیماریهای غیرویروسی کبد از دیگر مباحث پنجمین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران است، ادامه داد: همهی رشتههای علوم پزشکی از جمله متخصصان عفونی، داخلی، فوق تخصصانی چون کبد و گوارش، خون، ریه، غدد و حتی رشتههای علوم پایه میتوانند در این کنگره شرکت کنند.
علویان با بیان اینکه این کنگره برای شرکتکنندگان امتیاز بازآموزی هم دارد، افزود: اساتید داخلی و خارجی در 4 سالن اصلی سخنرانی میکنند و تاکنون بیش از 160 مقاله از سراسر کشور و ایتالیا، فرانسه، انگلیس، استرالیا، کرهی جنوبی و... به دبیرخانه ارسال شده است.
وی یادآور شد: امسال در این کنگره بخش دانشجویی نیز فعال است که تاکنون 100 مقاله ارسال شده است که در کمیته داوری بهترین مقالات برگزیده میشوند.