به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش نیمسالانه "دورنمای غذا" نوشت: کشورهای جهان امسال 1.094 تریلیون دلار در مقایسه با 1.092 تریلیون دلار در سال 2012 برای واردات غذا هزینه میکنند.
هزینه واردات غذا در سال 2011 به رکورد 1.26 تریلیون دلار رسیده بود.
شاخص قیمتهای جهانی غذای فائو ماه گذشته به 215.2 واحد رسید که 5.1 درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود اما از رکورد 237.9 واحد در فوریه سال 2011 پایینتر بود.
بر اساس گزارش فائو، هزینه واردات محصولات پروتئین حیوانی شامل لبنیات، گوشت و ماهی به دلیل حجم بالاتر و قیمتهای گرانتر ممکن است هشت درصد رشد کند و به 354 میلیارد دلار افزایش یابد.
ارزش واردات روغنهای گیاهی و چربی حیوانی ممکن است از 99.1 به 92.8 میلیارد دلار و هزینه واردات شکر از 47 به 38.7 میلیارد دلار برسد.
در این گزارش پیشبینی شده هزینه خرید و سبزیجات تغییر چندانی نخواهد داشت و با 1.2 میلیارد دلار افزایش به 191.8 میلیارد دلار میرسد در حالیکه هزینه واردات غله ممکن است 1.1 میلیارد دلار کاهش یابد و به 163.3 میلیارد دلار برسد.
فائو انتظار دارد برداشت بالای محصولات غذایی اساسی در کشورهای کمدرآمد و فاقد تولید کافی، نیازشان را به تامین خارجی کاهش دهد.
به گزارش بلومبرگ، پیشبینی شده میزان تولید غلات جهان 6.5 درصد رشد داشته باشد و به 2.46 میلیارد تن در سال 2013 برسد.