به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، سال گذشته بیش از یک میلیون و 800 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید و روانه بازار مصرف شد و گر چه مرغداران برای تامین گوشت مرغ مورد نیاز مصرفکنندگان و افزایش تولید در سال جاری وعده دادند اما امسال برای آنها خوب شروع نشد چرا که از قیمتهای جدید ستاد تنظیم بازار که البته با تاخیر تصویب شد راضی نبودند و از سوی دیگر هنوز وعدههای مسئولان وزارت تجارت برای تامین نهادههای مورد نیاز آنها محقق نشده است.
اما آنها علیرغم این مشکلات همواره اعلام کردند برای ایامی همچون ماه رمضان نیازی به واردات نیست و تولید مازاد بر مصرف گوشت مرغ پاسخگوی افزایش مصرف در این ماه خواهد بود.
ماه رمضان فرا رسید اما بازارهای ویژهای مانند بازارچههای ضیافت شاهد مرغهای ترکیهای بودند و خبری از مرغهای مازاد خریداری شده از مرغداران نیست؛ این اتفاق گرچه برای مرغداران تازگی ندارد اما باز هم این سوال را تداعی میکند چرا به جای واردات گوشت مرغی که نیازی به آن نیست، از ذخیرههای داخلی برای تنظیم بازار استفاده نمیشود و نهادههای مورد نیاز مرغداران در اختیار آنها قرار نمیگیرد.
گرچه حسن رادمرد - معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت تجارت - درباره علت واردات و توزیع گوشت مرغ ترکی در بازار ماه رمضان اینگونه به ایسنا توضیح داده که "خرید مرغ از ترکیه و واردات آن به قبل از خرید مازاد بر مصرف داخل بر میگردد و اگر در بازار توزیع نشود ممکن است تاریخ مصرف آن به اتمام برسد" اما این سوال مطرح است که اگر بنا بر واردات بود بیش از 80 هزار تن گوشت مرغ ذخیره شده چه روزی به کار میآید یا اگر مسئولان از میزان تولید و مازاد بر مصرف گوشت مرغ خبر داشتند چرا به مرغهای ترکیهای مجوز واردات دادند؟