حکیم مهر - فاکتورهای بسیاری در جلوگیری و یا تخفیف رفلکس معده تأثیرگذارند. علاوه بر نحوه غذاخوردن و ماده غذایی مورد مصرف، غذا نخوردن دیروقت، آهسته غذاخوردن و... از جمله این موارد هستند.
در این میان انتخاب آگاهانه غذاها نقش کلیدی بر عهده دارد. اگرچه مصرف غذاهای کم چرب و فیبر بالا، غلات کامل، میوه و سبزیجات و همچنین گوشت با بافت نرم برای این بیماران توصیه میشود اما برخی از انواع خاص مواد غذایی نیز هستند که تأثیر مستقیمی بر رفلکس دارند.
جوی دوسر: جوی دوسر ماده غذایی با چربی کم و فیبر بالاست که معده را آرام میکند و مصرف آن همراه با موز حلقه شده به کنترل اسید معده کمک میکند.
زنجبیل: زنجبیل تازه مانند یک ماده ضدالتهاب عمل کرده و از گذشته برای درمان مشکلات معده مورد توصیه بوده است. مصرف روزانه دو تا چهارگرم زنجبیل به صورت خیسشده در آب گرم (چای)، جویدن تکهای زنجبیل و یا پاشیدن پودر آن روی غذا در تخفیف و پیشگیری از رفلکس مؤثر است.
ماکارونی: مصرف گوجهفرنگی و سسهای غلیظ در افراد مبتلا به رفلکس ممنوع است، از این رو به این بیماران توصیه میشود تا برای افزایش میزان دریافت فیبر ماکارونی غلات کامل را همراه با سس بسیار رقیق مصرف کنند.
حبوبات: از آنجایی که مصرف گوشت چرب مانند گوشت چرخکرده، رفلکس را تحریک میکند، به مبتلایان به رفلکس توصیه میشود تا حبوبات به عنوان منبعی جایگزین برای دریافت پروتئین و فیبر مدنظر قرار بگیرند.
سس سیب: چون کره و روغن رفلکس را تحریک میکنند، سس سیب به عنوان جایگزینی برای آنها به حساب میآید که چربی را کاهش داده و بر میزان دریافت فیبر میافزاید. براساس توصیه کارشناسان، سس سیب باید به اندازه روغن موجود در دستور پخت مورد استفاده قرار بگیرد.