به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، ابراهیم توکلی در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان اظهارکرد: رسالت دامپزشکی در راستای وظایف علوم پزشکی و معاونت بهداشتی است.
وی با بیان اینکه بیش از 60 درصد بیماریها از جمله هاری، تب مالت، سل، کیست هیداتیک و تب کریمه کنگو از طریق دام به انسان سرایت میکند، اضافه کرد: باید زیرساختهای لازم جهت تأمین سلامت و بهداشت جامعه را تأمین کنیم البته در استان یک سری زیرساختها مهیا شده اما یک عزم و همت ملی استانی نیاز است تا این مهم بیش از پیش فراهم شود.
دکتر توکلی با تأکید بر اینکه نباید به خاطر چند نفر که ذینفعاند سلامت افراد به مخاطره بیفتد، افزود: متأسفانه یک سری بیماریها همچون تب کریمه کنگو از طریق دام که هیچ علائمی ندارد سرایت میکند، تنها راه مقابله با بیماریهای هاری و تب کریمه کنگو این است که لاشهها و آلایشها نیز باید در پیشسرد و در دمای صفر درجه به مدت 24 ساعت نگهداری شوند.
مدیرکل دامپزشکی با انتقاد از اینکه متأسفانه برخی شهرستانهای استان فاقد کشتارگاه صنعتی است، افزود: برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو کشتار دام بعدازظهرها صورت میگیرد چرا که در آن زمان متقاضی کم است و لاشه توسط قصاب در یخچال نگهداری میشود.
وی با انتقاد از اینکه بستر و زیرساخت لازم جهت جلوگیری از شیوع تب کریمه کنگو وجود دارد اما متأسفانه قصابها همراهی و همکاری لازم را ندارند و تهدید به اعتصاب کردهاند، تصریح کرد: قرار نیست سلامت دو میلیون جمعیت استان را فدای 10 قصاب کنیم؛ اینکه چهار تا قصاب و چوبدار اعتصاب میکنند نباید سلامت مردم را نادیده بگیریم.
توکلی گفت: همچنین باید لاشه و آلایشهای دام قبل از بستهبندی در اتاق پیشسرد قرار گیرد.