حکیم مهر - محققان علوم پزشکی استرالیا طی یک دهه تحقیق به دستاوردهایی رسیدهاند که براساس آن ، میتوان ریه خوک را به انسان پیوند زد.
پیش از این ، آزمایشها و تحقیقات نشان داده بود که این پیوند در جراحیهای سنگین و مهم جواب نمیدهد؛ چرا که ریههای حیوانی که به بدن انسان پیوند زده میشود یکباره و پس از تماس با خون انسان، عملکردش متوقف میشود و انجام وظیفه نمیکند.
پس از این که گروهی از محققان بیمارستان سنت وینسنت با استفاده از اصلاحات و تغییرات ژنتیک یکی از مهمترین موانعی را که باعث پس زدن این پیوند میشد، رفع کردند، متخصصان پزشکی بیمارستان آلفرد در ملبورن استرالیا توانستند کار روی این نوع پیوند را آغاز و حول مسائل و مشکلات مربوط به آن تحقیق کنند.
متخصصان بیماریهای تنفسی بیمارستان آلفرد میتوانند با تزریق خون انسان، این عضو را به کار انداخته، برای مدت طولانی و بازه قابل توجهی از زمان، خون را با اکسیژن همراه و به عبارتی خون را اکسیژندار کنند.
پیش از این چنین دستاوردی محقق نشده بود. لذا محققان بر این باورند که پیوند ریه خوک به انسان در بیماریهایی که زندگی را تهدید میکند، ممکن است در آینده امکانپذیر باشد.
خون بدون اکسیژن وارد ریهها و ششها شده و همراه اکسیژن از ریهها خارج میشود. این دقیقا همان وظیفه اصلی ریههاست؛ یعنی اکسیژندار کردن خون.
در مقایسه با آزمایشها و نتایجی که طی 20 سال گذشته انجام شده بود این آزمایش، پیشرفتی مهم و قابل توجه به شمار میرود.
محققان میگویند، براساس مدلهای تست شده این نوع پیوند میتواند با موفقیت انجام گیرد.
البته ذکر این نکته ضروری است که آزمایشها و مطالعات بالینی روی انسان 5 تا 10 سال دیگر انجام خواهد شد و هنوز کارها و آزمایشهای بسیاری است که باید انجام شود تا اثرپذیری آن بر انسان به اثبات دقیق برسد.
قبلا تو درس دامپروریمون شنیده بودم که گویا قرنیه شتر مرغ رو میشه به انسان پیوند زد اما ریه رو نشنیده بودم