وی افزود: ماده 19 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی و ماده پنج قانون جامع دامپروری تکالیف بزرگی است که براساس آن خدمات مربوط به حفظ بهداشت و سلامت مجموعه تولیدی در بخش کشاورزی باید به طیف گسترده ای در حوزه دام و طیور و آبزیان و صنایع مرتبط توسط سازمان نظام دامپرشکی صورت گیرد که امروز این تکلیف در قالب صدور پروانه ها و مجوزها انجام می شود.
دکتر صفری تصریح کرد: در شرایط کنونی می توان گفت وظایف این سازمان از یک نقش کارشناسی و خدمات فنی به یک جایگاه و نقش شبه حاکمیتی تبدیل شده که این وضعیت به عنوان یک فرصت محسوب می شود که می توانیم خودمان را توانمند کنیم و باعث ارتقاء این حوزه در مجموعه اقتصاد و سلامت کشور شویم البته هر فرصتی اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرد به تهدید تبدیل می شود لذا در سازمان نظام دامپزشکی، واگذاری مسئولیت های جدید را فرصتی مغتنم برای گام برداشتن به سمت جلو می دانیم.
کمک های دولتی به نهادهای خصوصی باید تداوم یابد
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در پاسخ به این سوال که قطع کمکهای دولتی در چند سال اخیر تا چه میزان خدمات این سازمان را تحت تاثیر قرار داده است یادآورشد: متاسفانه در دو سال اخیر قانون کمک به تشکل های مردم نهاد( NGO) در قانون بودجه لحاظ نشده که قطعا خدمات این سازمان را با مشکلاتی مواجه کرده اما آن را پیگیری می کنیم تا به نتیجه برسیم.
این مسئول بیان کرد: به دلیل پتانسیل عظیم و بزرگی که ( NGO) های تخصصی در فرآیند توسعه کشور دارند و از آن جهت که دولت فقط در حوزه حاکمیتی و سیاست گذاری وارد می شود و باید برنامه ریزی و نظارت کند، این مجموعه ها لازم است در مرحله اول شکل گیری، از حمایتهای دولت بهره مند شوند که در مدیریت جدید پیگیر این موضوع هستیم و امیدوارم با حمایت ریاست جمهور، مجموعه معاونان ایشان، سازمان برنامه و بودجه و معاونت راهبردی بتوانیم این حمایت را عملیاتی کنیم.
دکتر صفری اظهارداشت: در برنامه های آتی خود تلاش می کنیم ساختار نظام به روز شود و به سمت درآمد زایی حرکت کنیم تا نیازی به کمک دولت نباشد.
صدور خدمات نظام دامپزشکی به کشورهای منطقه
دکتر صفری یادآورشد: خوشبختانه با داشتن قویترین شبکه دامپزشکی در میان کشورهای منطقه و توان صنعت دام و طیور و آبزیان، ایران از لحاظ دانش و تجربه این توان را دارد که بتواند خدمات فنی را به کشورهای منطقه صادر کند و امکانات و تجهیزات و تاسیسات موجود دامپزشکی کشور به میزانی است که می تواند رفرنس منطقه ای بسیاری از خدمات مختلف دامپزشکی کشور باشد لذا در این زمینه برای صدور خدمات سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی پیگیری لازم صورت خواهد گرفت.
دکتر صفری بیان کرد: اعزام نیروی کار یکی از برنامههای آتی ما در راستای توسعه اشتغال در بین اعضاء خواهد بود که با پیگیریهایی که در امور بینالملل انجام می شود درحال بسترسازی برای اجرای این کار مهم هستیم.
وی افزود: ضمن شناسایی کشورهای هدف و بازاریابی در این حوزه، کشورهایی که به خدمات دامپزشکان و سایر ردههای دامپزشکی ما نیاز دارند را شناسایی خواهیم کرد و با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی نیروی کار مورد نیاز کشورهای منطقه و حاشیه خلیج فارس را تامین خواهیم کرد و در این مسیر مهمترین هدفمان اعزام
با سلام و احترام به همگان
متاسفانه هر فرد محترمی که به سازمان نظام دامپزشکی می آید ادعاهایی می کند که بعد معلوم نیست چطور می شود اندازه گرفت و از وی پاسخ جویا شد؟ اولاً بارها در سالیان گذشته گفتیم که مشکل اصلی سازمان نظام دامپزشکی از بعد قانون این است که رئیس سازمان نظام دامپزشکی پاسخگو نیست و به نظرم شجاعت می خواهد که فردی این اصلاح را با کمک مجلس انجام دهد و زمینه پاسخگویی رئیس سازمان نظام دامپزشکی به شورای مرکزی و طرح سوال و در صورت لزوم استیضاح را پیش بینی و فراهم کند. دوم اینکه به نظرم اول مشکلات داخلی را که کم هم نیست حل کنیم بعد به فکر صدور(!) خدمات باشیم بهتر است و به واقعیت مدیریتی هم نزدیک تر خواهد بود. سوم اینکه بارها در سالهای قبل گفتیم که وقتی شما مسئولیت جدید می گیرید باید متناسب با امکانات شما باشد. عجب است که اعترافی امروز وجود دارد که استانها از امکانات اولیه هم بعضاً محروم هستند و متاسفانه ما اول مسئولیت می گیریم و بعد به دنبال تأمین امکانات آن هستیم. شاید درست آن باشد که اول امکانات را تأمین کنیم و بعد مناره را متناسب با چاهی که کنده ایم به میدان بیاوریم!
نکته دیگر اینکه (مسئولیت شبه حاکمیتی) هم از آن دست ادعاها و گزاره هایی است که به قول عادل فردوسی پور با شنیدن آن باید سر را به میز یا دیوار کوبید! مفهوم شبه حاکمیتی یعنی چه؟ چرا نکته ای را مطرح می کنیم که مصداق آن قابل احصاء نیست یا قابل اجرا نیست و در ثانی وظیفه سازمان نظام دامپزشکی هم نیست! به نظرم همان قانون دچار مشکل را هم درست اجرا کنیم وضعیت خیلی بهتر می شود. چرا می خواهیم دائم خود را به دولت شبیه کنیم. یکبار در دوره های قبل ساختار را شبیه دولت میکنیم و حالا دنبال وظایف شبه حاکمیتی (!) هستیم! به نظرم اصلا ً این کار درست نیست و البته این از دولتی بودن رئیس محترم سازمان نظام دامپزشکی در این دوره و دوره گذشته حکایت می کند. نکته آخر هم در خصوص اعزام نیروی کار به خارج از کشور است. کاش به جای طرح آن و رسانه ای کردن ابتدا SWOT (شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدید) در این باره انجام می شد و بعد چنین نکته ای مطرح می شد. به نظرم تهدیدات و ضمناً نقاط ضعف مهمی در این باره وجود دارد که امیدوارم مسئولین محترم به این موضوع توجه داشته باشند. البته نه تنها در این باره بلکه در کلان موضوع برنامه بلندمدتی با نهایت تأسف در نظام دامپزشکی دیده نمی شود و همین سبب سلیقه ای اداره شدن این سازمان می گردد. کاش افق مشخصی بود و برنامه ای آینده نگر برای این سازمان تدوین می شد تا افراد در چارچوب این برنامه ابتکارات خود را برای عملیاتی کردن هر چه بیشتر به کار گیرند.