کد خبر: ۱۹۳۸۳

پرورش ماهی و افزایش تولید آبزیان از برنامه هایی است که در2 دهه اخیر مورد توجه قرارگرفته است و پرورش ماهی دیگر به استخرها و رودخانه ها خلاصه نشد تا اینکه دردهه 80 طرح پرورش ماهی در قفس مطرح شد.

مدیر شیلات استان زنجان می گوید: حفظ ذخایر دریایی، سود آوری بالا واشتغالزایی از مزایای اجرای طرح جدید پرورش ماهی درقفس است.

بورانی می افزاید: امضاء تفاهم‌نامه میان سازمان شیلات و وزارت نیرو در سال های گذشته زمینه استفاده از منابع آبی غیرشرب پشت سدها را فراهم کرد و طرح پرورش ماهی درقفس علاوه بر 3 استان شمالی کشور در زنجان هم توسعه یافت.

وی می گوید: طرح پرورش ماهی درقفس باتوجه به موقعیت آبی که درپشت سدها دارد برای نخستین بار در 2 سال گذشته در زنجان اجرا شد و اکنون موجب اشتغال 2 هزار نفر به صورت مستقیم و 4 هزارنفر به صورت غیرمستقیم شده است.

مدیرشیلات استان زنجان می گوید: نخستین طرح ماهی درقفس با پرورش ماهی قزل الا درسد گلابرزرین آباد زنجان آغاز شد که هم اکنون ماهی قزل الا ماهی خاویاری و ماهی ازاد دریای خزر هم پرورش داده می شود.

بورانی می افزاید: نخستین طرح ماهی در قفس در استان زنجان با ظرفیت هزار تن و با 9 قفس شروع شد اما اکنون به 3 طرح در سدهای گلابر، بویین و سلطانیه افزایش یافته است و تا پایان سال 2 مجوز دیگر پرورش ماهی در قفس هم به این طرحها افزوده می شود.

کارشناس شیلات استان زنجان هم معتقداست تفاوت ماهی در قفس زنجان با استانهای حاشیه دریا در این بود که سرمایه گذاران زنجانی این کار را در پشت سدها اجرا کرده و در واقع از آب شیرین بهره گرفته اند.

حق راد می افزاید: در سدهای خاکی علاوه براینکه آب برای مصارف ابیاری اراضی و تامین انرژی استفاده می شود در داخل همان فضا ماهیان هم پرورش می یابند.

وی می گوید: سود این طرح علاوه براشتغالزایی، افزایش تولید، صرفه جویی هاست که عاید سرمایه گذار می شود.

حق راد می افزاید: فرد متقاضی پرورش ماهی در قفس تنها 5 تا 10 میلیون تومان هزینه می کند درصورتی که شیلات برای این کار 30 میلیون تومان را هزینه کار مطالعاتی آن می کند که کمک بزرگی برای حمایت از سرمایه گذاران است.

وی می گوید: درکنار این حمایت، نظارت، آموزش دوره ای به متقاضیان و ارائه بچه ماهی و تغذیه ماهی از حمایتهای دیگر شیلات است.

کارشناس آبخیزداری و پرورش ماهیان هم می گوید: سرعت در تکثیر ماهی، کیفیت مطلوب تولیدات و کاهش قیمت تمام شده پرورش ماهی در قفس نسبت به دیگر روشهای تولید از مزایای دیگر این طرح است.

طاهرنژاد می افزاید: آبزیان دراین طرح ازجانوران و موادی که در سدها وجود دارد تغذیه می کنند و همین موجب می شود سرمایه گذار تنها 10 درصد قیمت تمام شده را برای تغذیه ماهیان هزینه کند.

وی می گوید: پارسال هر یک تن ماهی در قفس برای سرمایه گذار 2 میلیون و 200 هزارتومان سود داشت و امسال این رقم افزایش یک و نیم برابری دارد.

کارشناس ابخیزداری و پرورش ماهیان هم می گوید: پارسال قیمت تمام شده 6 هزار و 300 تومان و قیمت فروش و عرضه 8 هزار و500 بود امسال این رقم 7 هزار تومان برای قیمت نهایی و 12 هزار تومان برای عرضه است که سرمایه گذار نه تنها ضرر نمی کند بلکه ترغیب هم می شود .

اسدی، سرمایه گذار این طرح در گلابر می گوید: کارمند اموزش و پرورش هستم اما با علاقه ای که به پرورش شیلات داشتم و حمایت و اموزشی که شیلات استان ارائه کرد توانستم ازسال 90 تاکنون هم تولید و صادرات داشته باشم و هم ایجاداشتغال کنم.

مدیر شیلات استان زنجان می گوید: از ابتدای سال تاکنون 7 هزار تن انواع ابزی و ماهیان سردآبی و گرم آبی در 400 مزارع و استخرهای 2 منظوره و سه سد پرورش ماهی در قفس تولید شده است .

بورانی می افزاید: زنجان منبع صادرات ابزی و بچه ماهی به استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرج، قزوین، کردستان، اردبیل و بویژه به تهران است .

وی می گوید: پارسال میزان صادرات 34 درصد بود و امسال به 50 درصد رسیده است .

بورانی می گوید: شیلات زنجان 300 تن از تولید 10 هزار تنی هر سال خود را هم به کشورهای همجوار نظیر اذربایجان و عراق صادر می کند.

مدیر شیلات استان می گوید: ذخایرشیلات دریای خزربه دلیل افزایش صید، کاهش می یابد و حمایت از سرمایه گذارانی که در استانهایی نظیر زنجان به دنبال پرورش ماهی هستند، می تواند نقش اساسی در کاهش فشار صید بر ذخایر دریای خزر داشته باشد.

 

نظر شما
ادامه