حکیم مهر - رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: گستردگی حضور دامپزشکان در اقصی نقاط کشور می طلبد، در بخش آموزش، تحقیق و چگونگی ورود به بازار کسب و کار دامپزشکی مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، دکتر محمدرضا صفری روز شنبه در مراسم افتتاحیه سومین کنگره بین المللی کلینیسینهای دام بزرگ که در مرکز همایش های بینالمللی رازی برگزار شده بود، ضمن تقدیر از پرویز حکمتی پایه گذار جراحی های نوین دامپزشکی کشور، افزود: دامپزشکی از جایگاه ویژه ای در سلامت و اقتصاد کشور برخوردار است و در حال حاضر کمبود مرکز تحقیقات تخصصی دامپزشکی در بخش های دام، طیور و آبزیان به شکل مستقل در مجموعه تحقیقات کشاورزی احساس می شود، بنابراین بخش مستقلی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج بخش کشاورزی باید برای تحقیقات دامپزشکی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اهمیت نقش دامپزشکی در اقتصاد دامپروری کشور، اظهار داشت: آنچه به عنوان دامپزشکی در عرصه درمان بیماری های دام و طیور و بهداشت فراورده های خام دامی دنبال می شود، کمک به اقتصاد سلامت محور است.
به گفته صفری، 40 سال قبل و در دوره ای که قانون سازمان دامپزشکی کشور تصویب شد، تنها 18 واحد درمانگاهی دامپزشکی، 18 واحد آزمایشگاهی و 8 پست دامپزشکی در کشور فعال بوده است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی تصریح کرد: هم اکنون 5 هزار و 200 مرکز درمانی دامپزشکی، 300 آزمایشگاه، یک هزار و 745 داروخانه،900 مرکز واکسیناسیون دامپزشکی، 200 شرکت پخش دارو و 170 کارخانه دارو، مکمل و کنستانتره در کشور فعال است که نسبت به گذشته رشد خوبی را نشان میدهد.
صفری اظهار داشت: شورای راهبردی ماده 21 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی با هدف ساماندهی و آموزش دامپزشکی به دستور وزیر جهادکشاورزی تشکیل شد که نظام دامپزشکی عضو این شورا است و هم اکنون با پیگیری سازمان تحقیقات کشاورزی به سمت عملیاتی شدن حرکت میکند.
صفری گفت: انجام آموزش براساس نیازهای واقعی حوزه کسب و کار دامپزشکی، اموری است که در سال های گذشته توجه ویژه به آن نشده و براساس تعاملات صورت گرفته با وزارت علوم، دانش آموختگان بخش دامپزشکی ساماندهی میشوند.
وی ادامه داد: اعضای سازمان نظام دامپزشکی کشور برای تبدیل کارت عضویت خود به شکل الکترونیکی با مراجعه به سامانه این سازمان و بدون نیاز به حضور فیزیکی می توانند کارت عضویت الکتریکی خود را دریافت کنند.