معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: بر اساس نتایج آزمایش های انجام شده بر روی نمونه هایی از یک هزار و 400 واحد صنعتی و روستایی پرورش طیور، کشتارگاه ها و تالاب ها، هیچ گونه کانون آلوده به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح کشور شناسایی نشده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر جمال الدین جاویدی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی کشور از سال 1385 تلاش کرده است که همه ساله سیستم مراقبت فعال بیماری فوق حال پرندگان را همزمان با فصل مهاجرت پرندگان وحشی و سیستم مراقبت غیرفعال آن را در طول سال در کشور برقرار کند.
وی ادامه داد: در این راستا، از مهر ماه سال جاری طرح مراقبت فعال بیماری فوق حال پرندگان در 32 استان کشور و با هدف تعیین وجود و یا عدم وجود تحت تیپ های بیماریزا و غیربیماریزای آنفلوانزای طیور در واحدهای صنعتی پرورش مرغ اجداد، مرغ مادر، مرغ تخمگذار، مزارع پرورش بوقلمون، شترمرغ، بلدرچین، کبک، آبزی سانان، باغ پرندگان، مراکز عرضه طیور زنده، تالاب ها و زیستگاههای پرندگان وحشی، مرغ گوشتی (کشتارگاههای طیور) و همچنین طیور روستایی اجرا شد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: در این طرح، به 961 واحد صنعتی و 380 واحد روستایی مراجعه و تعداد 31 هزار و 400 نمونه سرمی و 2 هزار و 600 نمونه سواب اخذ و نسبت به انجام بیش از 100 هزار نوع آزمایش در آزمایشگاههای سازمان دامپزشکی اقدام شد.
دکتر جاویدی اظهار خرسندی کرد که بر اساس نتایج آزمایشات ملکولی، هیچ گونه کانون فعال آلوده از نظر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مورد مراجعه در سطح کشور مورد شناسایی قرار نگرفته است.
وی اضافه کرد: در این راستا، علاوه بر اجرای طرح مراقبت فعال آنفلوانزای پرندگان، سازمان دامپزشکی کشور جلسات ستاد آنفلوانزای پرندگان در سطوح مختلف ملی، استان و شهرستان را برگزار آخرین وضعیت بیماری در ایران و سایر کشورهای دنیا را بررسی کرد و در خصوص واردات تخم مرغ نطفه دار ، جوجه یکروزه و سایرفراورده های طیور از کشورهای درگیربیماری ممنوعیت و محدویت موقت اعمال کرد.
دکتر جاویدی برگزاری جلسات آموزشی در سطوح مختلف، مرغداران، دامپزشکان بخش دولتی و خصوصی، گزارش گیری روزانه از استان ها و شهرستان ها و همچنین اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای در نقاط مرزی و مبادی ورودی طیور و فرآورده های آن را از دیگر فعالیت های سازمان دامپزشکی کشور در راستای مراقبت و کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد.
یاد آور می شود که این بیماری در کشورهایی از جمله ایالات متحده آمریکا، انگلستان، هلند، آلمان، کانادا و روسیه مشاهده شده است.